Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chelseas lycka (och lite BILDEXTRA i påsk!)

Den här typen av helger har aldrig varit min cup of tea.

Men det har varit en bra påsk; röjt i källare, tränat, tokrensat kavajer (åtta st för bortskänkning, fyra roliga inplastade för förvaring i nyrensade källaren och nu nitton stycken kvar i garderoben…hoppas jag klarar mig på det), käkat på uteservering i sol på Drottningholm i kungligt sällskap, omfattande kvittosortering framför påskaftons-TV, löst bra gäst till torsdagens Ekwall vs Lundh med allt vad det innebär: boka resa, fixa hotell, ringa runt, köpt nån sorts svåra klädförvaringsmojänger som vakuumförpackar roliga kavajer med hjälp av dammsugare (otroligt effektivt) – de ser nu ut som flintastekar i midsommarhandeln, slötittat på fotbollsmatcher, promenerat, planerat för en jobbframtid som kommer, twittrat och lite sånt.

Hade jag haft tid och lust hade jag gått ut på en bättre sittning och rensat skallen också, men var sak har sin tid.

***

Det var såklart offside på Drogba och kanske var det hands på Macheda, men det mest uppenbara var ju att Manchesetr United kändes som ett halvt lag utan Wayne Rooney.

Jag får en känsla av att Chelseas “lycka” i guldjakten är att de “slipper” Champions League.

***

Är verkligen nitton stycken kavajer i garderoben helt normalt?

***

Det kan inte vara SÅ jobbigt för Guardiola när en stjärna blir skadad på uppvärmningen och han tvingas kasta in – Bojan Krkic.

Det kunde varit värre (läs: Berbatov istället för Rooney)

***

…Sir Alex har ju förordat att bara domare från “stora ligor” ska döma “stor matcher” ute i Europa.

Ändå slaktar han sina Premier League-domare så snart de gjort misstag (eller så snart United förlorat).

Sanningen är väl att engelska domare är minst lika ifrågasatta som andra domare ute i Europa (och, nej, svenska domare är inte särskilt utsatta, gå inte på den rubrikmyten) och att många av de högst rankade domarna är från länder vars ligor inte tillhör Europa toppskikt.

***

Solsidan!

Ove Sundberg!

***

Linköpings klubbdirektör Anders Mäki tror på en svensk proffsliga för damfotbollen och talar om tio lag i en sådan liga.

Och igår drog alltså damerna igång med toppmöte direkt, Linköping-Göteborg.

Förvisso i Norrköping eftersom Linköping inte har en duglig plan (på tal om proffsliga!), men ändå bara 500 pers på en match som på förhand betraktas som en match mellan de två stora favoriterna.

Femhundra!

Det blir svårt att dra runt en proffsliga på tio lag (varav några skulle vara glada för 500 pers idag!) på sådana publiksiffror.

***

Det är stort att ett litet enkelt program som Ekwall vs Lundh redan har dubbelt så många facebook-medlemmar som exempelvis andra program som uppges ha…hur var det nu…cirka 300 000 tittare.

Gå med du också – nyheter och bilder läggs ut hela tiden.

***

Jag sitter ju alltid upp till öronen med jobb när Fyran visar Wallander-filmerna på söndagkvällarna och hade faktiskt inte sett en enda fram tills i fredags.

Men efter mitt högljudda “möte med Mankell” på tyst avdelning så kände jag mig manad och hyrde “Vålnaden”.

Klara tre solar, men det slog mig att ingen (inte en enda) i filmen pratade skånska när det gjordes väldigt tydligt att filmen spelades in i Wallanders klassiska Ystadmiljö (och där hörs det var du kommer ifrån, I promise)…ingen stor grej överhuvudtaget, men ändå, de försökte ju prata småländska i Emil i Lönneberga.

Humor var att jag kände igen en statist i slutet på filmen som pratar rätt bred malmöitiska. Han gjorde sin korta “roll”  i slutscenen, om än uppmärksammad.

“Vad var det för en modellpolis”, sa en frisör som heter Hannah.

Snygge-Peter (Andersson), som han kallades.

Kung på Trocadero och Slitage när det begav sig, alltid i blickfånget, även som statist.

Det är förresten längden på söndagsfilmerna som avgör när Fotbollskanalen Europa börjar, därför går vi igång först kl 00:10 i natt – tur att det är helgdag imorgon för många.

***

Slutligen lite påskbilder, jag gjorde fynd när jag rotade efter Lillen-bild i källaren:

blstjarngStjärngosse för sisådär 38 år sen…

blklipp1Nåt reportage i nöjestidning i Gävle från 1998, spana in den skänt glättiga bruna skjortan från Dahlin…

blklipp2...samt en Olsson-krönika, även den från 1998 (25 april) när vi på Fyran var unga vilda och glada (det är Jihde i i glasögon och slingat hår, han hade byyt frisyr mellan teckning och publicering, minns jag).

Tiderna förändras.

Sånt är livet.

Publicerad 2010-04-04 kl 12:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons