Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inför Henkes debut: det var annat förr…

I väntan på en stor och intressant fotbollsdag i Fyrans kanaler…först Henkes seriedebut som tränare för Landskrona Bois och sen El Clasico…så bjussar Mikael Häggström på lite bonusinfo.

Det kanske inte var bättre förr, däremot annorlunda…

Hej Patrick

Tyvärr har jag ingen bild men en liten bonusinfo inför dagens premiär i Superettan Landskrona BoIS-Degerfors. Publikrekordet på Landskorna IP 18 535 är från lagens möte i det allsvenska kvalet 1959. BoIS hade vunnit första matchen på Stora Valla med 3-2 men vulkanerna vann till alla BoISare:s stora besvikelse på Landskrona IP med samma siffror. Degerfors vann sedan den framtvingade omspelsmatchen på Råsunda med 2-1 så BoIS fick vänta 11 år till på sin allsvenska comeback. Detta publikrekord i just denna match hade norrlänningar i allmänhet och luleåbor i synnerhet aldrig önskat skulle uppstå.

Det märkvärdiga med det kvalet var regelverket. IFK Luleå hade vunnit Division II Norrland och Jönköpings Södra IF Division II Västra Götaland. Elfsborgs förre landslagsback Lennart Samuelsson – med ett VM brons 1950, OS-brons 1952 och 36 landskamper – hade under våren spelat tre seriematcher för Elfsborg i division II Västra Götaland innan han flyttade upp till Luleå och spelade där. Inför lottningen till kvalet var det så konstiga regler att om Luleå lottades mot Jönköping så fick Lennart inte spela då han hade spelat mot Jönköping tidigare under säsongen. IFK Luleå önskade för allt i världen att få möta Degerfors eller Landskrona men så blev icke fallet. IFK Luleås lag försvagades och Jönköping vann med 2-1 borta och 7-0 hemma och följde Degerfors till allsvenskan.

MVH

Mikael Häggström

Brämhult

Publicerad 2010-04-10 kl 11:14
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons