Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför vinner AIK inga fotbollsmatcher

Teatergrillen igår kväll med de godaste av vänner och det var någon gång i samband med att Danny Wess reste sig upp och sjöng Tom Jones för alla gäster som jag insåg att det skulle sluta som det gjorde:

Hur som helst.

Det är som det alltid har varit med bättre sittningar…ibland överlever du, ibland inte.

Kändes lite som det sistnämnda när jag slog upp ögonen idag.

***

Annars var det en fröjd att ta sig till en fotbollsmatch igår med vetskapen om att det skulle bli utsålt och god stämning.

De som åker ur, de åker ur och få skylla sig själva och leva med det, men det är klart att Söderstadion saknad i allsvenskan.

Underhållande match, dessutom, när IFK Norrköping vann med 3-2.

***

Överraskande “bra fotboll” även på Råsunda i ett derby som normalt borde ha andats ångest.

Det är uppenbart att de bättre planerna fått liv i lagen och framförallt kunde jag skönja ett djurgårdsspel som jag inte trodde de var mäktiga; snabbt passningsspel som tog dom ur svåra situationer och blixtrande omställningar…ett utkast från Pa Dembo till Milic och vidare i djupet till Hämäläinen och hans friläge gick på ett par sekunder och hade en släng av internationell flärd.

AIK skulle såklart haft en straff…jag förstår inte hur både domare Johannesson och linjemannen missade den, de såg bägge situationen och bedömde den som “inte straff”, en annan sak om de varit skymda och inte sett…och hade kunnat gå till 2-0.

Men 2lax10 är inte AIK:s år.

Till att börja med är laget sämre (det tog bara lite tid för dom att inse det), för det andra har de en målvakt som inte är i form (jag tycker han ska ta Oremos avgörande mål, det är Maanojas hörn och han måste ha täckning där, en annan sak om Oremo virkat i den genom sin back i bortre), de har en målvaktstränare som reservmålvakt, de har en sportchef som blivit tränare över en natt och de har inget självförtroende.

Därför vinner de inte fotbollsmatcher.

Och avgörande domarmisstag är som de är; inget att snacka om.

Eller hur?

***

Kappe Hämäläinen är en klart sevärd och bra allsvensk fotbollsspelare.

***

Jag är inte helt säker på om Lasse Lagerbäck och Gazellen insett hur det kan se ut runt Nigeria i samband med ett mästerskap.

Öppna spjäll, allmät kaos och rätt mycket galanta ladies i och runt laget.

Eller så har de det nu.

***

Jag tycker Maanoja var ute och cyklade även på 1-1-målet när han bestämde sig för att ägna tid och kraft åt att knuffa iväg en spelare samtidigt som hörnan seglade över honom.

***

Steven Gerrard såg nog hellre Chelsea ta titeln än Man U.

***

Jag ska inte trötta ut mina bloggläsare med politik.

Men efter ett twitterinlägg om min personliga åsikt om Mona Sahlin som ledare för ett land så har jag förstått att de som ställer sig bakom en politisk uppfattning, oavsett om det är sossar/kommunister eller alliansfolk/mörkblå, är som fotbollsfans; de som inte håller på det lag som du håller på ska betraktas som dumma i huvudet.

Det är ju bara beklagligt.

***

Sex poäng och enda vunnen match efter TIO omgångar är en chockerande usel start av ett svenskt mästarlag.

Just nu är alltså AIK sist i allsvenskan, med en match mer spelad.

***

Körslaget är ett typiskt exempel på ett program som kvällstidningarnas recensenter älskar att lite elitistiskt spy galla över, håna och beskriva som smörja för dålig för att överhuvudtaget visas i en TV-apparat samtidigt som samma kvällstidning inte kan låta bli att göra en eller par nöjessidor om dagen om programmet för att beskriva om någon fällt en tår eller två.

Folk får ju tycka vad de vill.

Men det blir lite konstigt att ett program som enligt tidningens TV-krönikör inte är värt ett skit ändå är värt två sidor i samma tidning.

Vem är det man pissar på då?

Programmet, tittarna eller möjligen  – krönikören?

***

Jag håller med många andra som hävdar att allting inte bara kan vara Zlatans fel för att det går lite sämre för Barcelona, det vill säga att de åkte ut i Champions Leagues semifinal.

Men om man är klubbens stora inköp så får man nog räkna med kritik, framförallt så tror jag att Barca-fansen vänder sig emot Ibras kroppsspråk och för att han så sällan visar någon glädje.

I Barcelona känner man att man ska vara nöjd och glad med att få vara en del av deras FC Barcelona.

Inte tvärtom.

***

Och AIK:s tapp efter ligaguldet är ett skäl till att jag förordar höst-vår.

Då får mästarna kvala ett par månader efter seriesegern.

Nu hinner det gå närmare åtta månader mellan allsvensk ligatitel och Champions League-kval…oftast hinner det vinnande laget då förvandlas till någonting helt annat.

I det här fallet ett av allsvenskans kanske sämre lag.

***

Kanske ska vara glad ändå att jag inte vaknade upp efter det kalas på annat håll i Bromma som Wilma, 11 år, höll för tio jämnåriga tjejkompisar som alla – sov över.

Rapporterna talar om mamma som vid 04-snåret i natt gärna hade haft en valium tillgänglig.

Eller tre.

Publicerad 2010-05-02 kl 17:46
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons