Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Som Milan har lurat Barca till månen

Ekwalls blogg

Vissa dagar är inte som andra, alla dagar är inte som vissa.

Idag var en sådan.

Jag hann med intervjuer med Wernbloom, Bajrami och Seb Larsson på Söderstadion, hann snicksnacka en stund under träningen med Olsson, Långe Lühr och Långe Lundh (och det är de ständiga huggen, sylvassa sticken och garven i de samtalen som oftast känns som själva essensen i landslagsbevakningen ibland), flikade in en Villa Källhagen-lunch med media-Sveriges “Mino Raiola”…Lyxfällan-Mathias Andersson…innan vi stegade upp på ett väldigt givande möte i glasbur Modell Större på TV4.

Naprapat på det i all hast som bland innebar två nålar som borrades in 7-8 cm i ryggslutet, tillbaka till 4:an för redigering av Sporten-material från landslagsträning, snabbmöte med Frau Koritz om intressant höstprojekt och det var i bilen på väg hemåt framåt kvällningen som huvudvärken kom smygande som en högerback om natten, spänningar släppte, illamående, bodsockerfallsvarning och jag bestämde mig för att belöna mig själv med en tallrik havegrynsgröt och en fotbollsträning på Stora Mossens konstgräs med Yankhos Kamwendos division 6-lag, Björnligan.

ANNONS

Kanske inte så mycket till fotboll…och jag kände mig verkligen helt slut som artist…men fotboll är ändå fotboll, du springer, du älskar att spela, låtsas att du kan, får igång puls, kopplar bort allt annat och när jag kom hem strax efter klockan 22 så kändes det som att det varit en bra dag.

Och jag ser fram emot nya, intressanta, spännande.

Det var en sådan dag.

***

Tänk att Milan hann få iväg både Borriello (till Roma) och Huntelaar…vi säger oftast bara Klas-Jan, men ni fattar (Schalke)…samt sydde ihop Robinho-affären med Man City.

Värvningsanvariga i klubben kan inte ha sovit mycket den senaste veckan.

Och även Borriello och Klas-Jan såldes bort, tänk att Milan hade råd att ta in Robinho också…killen lär knappast ha småsmulor i lön, kommer trots allt närmast från Premierships schejknäste.

ANNONS

Det känns som om Barcelona kunde ha kramat ur mer än en fjärdedel av vad de gav för Zlatan, snacka om att Milan var den stora vinnaren i den affären.

För ett år sen kostade Zlatan (om vi räknar in Eto och Hleb) en miljard. Nu var det nere på 250 miljoner. På ett år. Sanslöst.

***

Landslaget kom över 20 minuter för tidigt till dagens mediaträff, då är det synd om kameramän som kommer tio minuter före utsatt tid och ändå kommer försent.

***

När landslagsmän och Hamrén satt i intressant belysning direkt i gårdagens Fotbollskväll så var det förstås gott nog.

Men ingen revolution.

Jag har kört förbundskaptener och spelare live i 4:ans gamla Fotbollsmåndag i samband med landskamper.

Det var inte lika lätt och inte lika förstående som det är nu, men sakta i backarna; så jäkla illa var det inte alltid på Lagerbäcks tid.

ANNONS

Och de som satt hos Lindeborg igår var fortfarande från “Dom Snällas Gäng”, som förr.

***

Jag gillar ju Stoke City.

Men hur kul är det för Gudjohnsen att flytta från Monte Carlo (Monaco) på lån till Stoke-on-trent?

***

Jag gläds lite åt Markus Rosenberg som kan få en nytändning i Racing Santander, även om de såg rätt usla ut i seriepremiären.

***

…eller Silvestre som får ta sitt pick och pack till Fucking Bremen efter flera år i London (Arsenal).

***

Hammarby, Hammarby, Hammarby…alltid detta Hammarby; hur en majoritet av en styrelse kan godkänna att drygt sju miljoner Linus Hallnius-kronor går till okända i “italiensk advokatbyrå” är ofattbart.

Eller kanske inte.

***

Du vet att Kanon&Kalkon biter när statliga Sportnytt måste försvara Finnkampen som om det vore SvT som var tävlingens arrangör.

ANNONS

***

Ju mer jag ser på Milans lag, ju mer känns det som om Zlatan gjorde det enda rätta…åtminstone sett till hur läget blev.

***

…och tänk att Raiola var mannen som fick mandat att lösa Robinho till Milan från Man C.

Tyck vad ni vill, men han är “bra business”.

Inte minst för egen del.

***

Ny landslagsdag i morgon.

Funderar på att komma i hatt, har inte riktigt vågat tidigare…men Olsson har banat väg.

Och det är ju nya tider, så va fan.

Publicerad 2010-08-31 23:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto