Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart du kan pissa på Hamréns önskemål, men är det värt det?

Ekwalls blogg

Jag vet att jag en dag tvingas söka för det, men jag försöker åtminstone vara öppen med det; när jag känner mig, trött, småseg, hängig går jag och shoppar kläder.

Och det hjälper!

Först en sjukt svår blå svid från Boss som jag hade kunnat döda för efter en första anblick.

Och sen sprang jag på ett par vansinniga kängor från Vibram på NK Fashion som jag aldrig hade kunnat slita mig från efter provning.

Känns mycket bättre nu.

Otäckt.

***

Erik Hamrén inledde dagen-före-match-prosskonferensen med att beklaga sig över att Bladet gangstrat och redogjort för vad som hände på landslagets stängda träning, en “stängning” Hamrén bett om att respektera.

Det är klart att vi kan kalla det journalistik, det är klart att vi kan hävda att det ligger i läsarens/tittarens/lyssnarens intresse att veta vad som händer när landslaget tränare, vad landslaget säger på sina möten, vilken startelva landslaget ska ha, vad Hamrén sjunger i duschen, vad Johan Elmander berättar för sin fru eller vad Zlatan och Mellberg pratar om när de fikar på Grodan.

Annons

Allt är alltid intressant, om du så vill…men allt är inte nödvändigtvis journalistik även om det är svårdefinierat ibland.

När det gäller landslagets stängda träningar så kan du göra på två sätt.

Du kan antingen ligga med en kikare på ett av de hundratals kontor som vetter ut mot Söderstadions plan eller ringa någon som gjort det eller möjligen förhöra dig hos någon BP-kille som fått delta på träningen…du kan ganska lätt få veta vad som hänt, det är liksom inte Purlitzer på den.

Eller så kan du köpa Hamréns vädjan om att skita i det. Som alla andra valde att göra väldigt medvetet.

Det handlar lika mycket om ge och ta som att envist hävda att det är journalistik.

Å ena sidan vill ju gärna Bladet att landslaget ska repektera medias önskemål om att släpa fram den ena spelaren efter den andra för att vara med i  webb-tv-program och annat.

Annons

Å den andra så pissar Bladet på landslaget när de har ett önskemål om att ha en träning där viktiga inslag inte ska bli offentliga.

Det är ju med exakt den metoden du får ett landslag att sluta sig ännu mer, ha fler stängda träningar, vara mindre öppen mot media och skapa nån sorts agg i landslag vs media.

Sånt som Undicimannen gärna går främst i ledet och kritiserar.

Då kan du inte alltid, alltid, alltid komma undan med “det är ju journalistik”.

Lagerbäck sa aldrig något om att jag, Lundh, Lühr eller andra avslöjade en startelva då och då. Han gillade inte att den kom ut, men han “förbjöd” aldrig någon att ta reda på den (han skyllde snarare på läckorna).

Och där har vi skillnaden; Hamrén hade nog struntat i att en startelva avslöjades, hans önskan var att ingen skulle redogöra för vad som gjordes på träningen.

Annons

Jag tycker man kan köpa det önskemålet och alla i mediasvängen valde att göra det, Bladet körde “journalistikspåret”…likadant i Bremen och vid andra tillfällen.

Det händer ju ofta att någon du talar med säger något och ber dig respektera att du inte skriver/citerar vad som sagts. Då kan du göra det. Eller vara oärlig och citera ändå…för att sen hävda att “det är journalistik”.

Då får du också räkna med att lida för den oärligheten i framtiden.

För mig kan det vara lika mycket journalistik att ha ömsesidig respekt och skapa ett förtroende mellan spelare/ledare och journalister…då vet jag inte vad det är värt att gangstra om en stängd fotbollsträning.

***

I nya landslaget kan inte ledarna låta bli bollen (så länge Mankan inte är med som ledare, han sitter helst ned) och med nykomlingar som Allbäck och Ricky Dahan så har kvaliteten i bollövnigarna ökat väsentligt.

Annons

De får ihop ett ganska bra sjumannalag numera, med Lasse Eriksson i målet dessutom.

Richt kan släpa lite på vänsterkanten (han har en bra vänsterdojja) och presschef Hultman är ju lite orienterare i grunden och kan säkert köra lite Linderoth på mitten.

Efter att ha sett dagens skottövning blir nog Hamrén högerback. På sin höjd.

***

Jag minns när Ungern var här senast och jag tyckte att dom var ganska bra, att vi hade lite flyt som vann med 2-1.

Snabba, kvicka, passningsskickliga men utan striker.

Det blir inte lätt.

***

Självklart är det bara en ren tillfällighet att de gamla kompanjonerna Hasan Cetinkaya och Oliver Cabrera sitter på vars en stol i den infekterade Hallenius-affären.

Självklart.

Det liksom bara blev så; att Cabrera agerade för Hammarbys rökning och Cetinkaya för Serie A-laget Genoas räkning.

Annons

***

Jag lovade Chippen att inte ställa en enda fråga om det färgade håret.

***

Kamratgården, var ordet.

***

Kan ingen bara berätta vem eller vilka som tar del av cashen på det där advokatkontoret? Och varför.

***

Erik H prickade mitt i prick när han sa till mig att “jag hade inte ändrat mitt lag om jag hade fått Ungerns laguppställning några timmar före matchen”.

Den förra landslagsledningen gjorde för stor sak av startelvan och framförallt av det faktum att den sipprade som ett såll.

Iskallt av Hamrén att släppa den till fansen samtidigt som spelarna får den.

***

Mellbergs skägg är OK.

Tätheten är grejen, då finns det mindre risk att det bor saker i det.

***

Kan Elmander gå så tror jag att han spelar, eftersom Hamrén så gärna vill ha honom på den positionen.

Svårast att klura ut: Lustig eller Seb Larsson?

Annons

***

Vi gjorde ett Ekwall vs Lundh On Tour där du bland annat får höra Långe Lundhs story om dödsturen på cykel, du får en kortare titt på min svarta Lindeberg-hatt och du får Chippen som rockstar i huvtröja på väg ut på äventyr.

***

Fredag smäller det – på olika håll.

Och vi spelar in Ekwall vs Lundh med skönt meriterad gäst.

Det är en stängd inspelning.

Publicerad 2010-09-02 22:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto