Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingenting är heligt längre

Ekwalls blogg

Wilma, 11 år, har simträning tidigt på lördagar…det är den träningen och flygresor som får mig att gå upp vid 07-snåret en lördagmorgon.

Och det var också därför jag rattade in klassiska “Ring så spelar vi” i bilradion och fastnar efter det är två TV-favoriter…Filip och Fredrik…som är gästprogramledare.

Jag har aldrig varit någon “Ring så spelar vi”-lyssnare, jag växte inte direkt upp i den vackert sofistikerade världen där hela familjen satt uppe och lyssnade till Hasse Tellemar.

Men det är ju fantastiskt att ett radioprogram där du kan vinna en sketen skiva (CD numera, inte LP) har levt kvar och frodas i en värld där du för länge sen kunde vinna en splitter ny Volvo för fem kryss i rad eller tio millar för att du bor på rätt postnummer.

Annons

I alla fall..Filip och Fredrik var som väntat strålande i rollen som pratmakare (även om en annan och Östen från Östhammar inte direkt hängde med i tugget), men så hör jag i fråga efter fråga att lyssnaren tar hjälp av vänner via mobilsamtal för att svara på frågan.

Tydligen helt regelrätt också.

Vad är det som händer i världen?

Finns det ingen som helst skam i kroppen längre?

Ska du vinna en skiva i “Ring så spelar vi” så ska du vinna den på egen hand.

Allt annat betraktas som ogiltigt.

Är vi alla överens om det?

Bra, tack!

***

Pep Guardiola var inte så lite filosofisk när han gick ut och tog på sig “skulden” för affären Zlatan Ibrahimovic.

Men du behöver knappast vara Einstein för att inse att allt annat han droppade i det där uttalandet var ett skyddsnät när sanningen dyker upp en dag.

Annons

Och är det inte ganska barnsligt att Guardiola hävdar att det finns ett skäl till att det gick åt helvete, men han vill inte säga vad det är…samtidigt som Zlatan säger att han inte har en aning om vad det är.

Hur vuxet känns det när en affär på minst en halv miljard har gått åt fanders i en klubb som mår lite småsurt ekonomiskt?

***

Ni vet var ni läste det först: Halmstad kan mycket väl åka ur.

***

Jag vet att Bodström förmodligen är den enda politiker som har koll på varför du måste skärpa lagstiftningen kring fotbollens jävelskap i Sverige.

Därför hade det varit lite snyggare att valfläska om det istället för att populistiskt komma dragandes med att EM ska till Sverige 2020.

Gärna för mig, men det är lite som att lova att Sverige ska vinna Melodifestivalen.

Klart att politiker kan verka för att det ska satsas på nya arenor (jo, tjenare, säger jag) som krävs för ett stort mästerskap i Sverige…men det är ju inte direkt svenska politiker som tar beslutet, det gör Platini och Co i slutändan och tyvärr har jag lite svårt att se hur vi ska få ihop arenor i landet för att arrangera ett EM i fotboll med 24 lag (som det blir då)?

Annons

Och det känns som att det finns viktigare fotbollsfrågor att lösa. Och de behöver vi lösa imorgon.

Inte 2020.

***

En dam ringde in till Filip och Fredrik från sitt sommarställe utanför Torekov och pratade P1-skånska.

Självklart var hon från Lund.

Bara i den staden kan P1-skånskan frodas så: Långe Lundh, Kattis A, Kristina Kappelin, Tomas Axnér.

***

Den gode Rydström anser att “fotbollsspelare” buntas ihop, precis som “sportjournalister”.

Men knappast va?

Det händer väl varje dag att det heter “typiskt journalister”, lite vanligare än “typiskt fotbollsspelare”.

Jag har svårt att se att Zlatan Ibrahomvic eller Kim Källström blir ihopbuntade med Emin Nouri eller Daniel Tjernström eller vem du vill.

Eller att Henrik Ryström slås ihop som…tja, ska vi säga, Chippen Wilhelmsson?

Annons

Däremot är journalister det känsligaste av alla skrå, i likhet med “fotbollsspelare”…i det fallet kan vi nog bunta ihop dom alla.

***

När Milan kommer till Cesena (där Sverige spelade sin första landskamp under Hamrén) så utgår jag från att stället är prytt med svenska flaggor och texten HASSE HOLMQVIST.

Åtminstone utgår nog Holmqvist från det.

***

…fast värsta fotbollsvalfläsket jag hört var när  fotbollsvännen (och kommunisten) Lars Ohly i en radiointervju påstod att han arbetade för en skattelösning där fotbollsspelare beskattas lägre för att de ska vara kvar i landet och allsvenskan ska bli starkare.

Vem trodde på den?

Och vad sa Ohlys vpk-vänner?

Det måste väl ändå finnas gränser för vad man får lura i folk?

***

Klart att det ska bli speciellt att se Zlatan Ibrahimovic i Milan med den uppställningen de utlovat, oavsett om man tycker att det är populism att bara känna för den svenska världsstjärnan.

Annons

TV4Sport börjar redan kl 20:00 med Club Calcio; Huset snackar upp inför matchen.

***

Vad tror ni hade hänt om den där tokstollen till pastor (självklart hade han mustasch!) i USA hade kört en liten brasa på sin bakgård med några koraner – och ingen hade uppmärksammat det mer än de 50 personer som ingår i knäppgökens lilla mumbo-jumbo-grupp?

Media-megafoner från händelser och/eller tokstollars utspel i USA är sannerligen till större skada än nytta, alldeles för ofta.

Det finns ju idioter överallt, men det behöver inte betyda att de ska få världens uppmärksamhet för det.

***

Igår twittrade Mårten Andersson om en popgrupp som heter Hofmaestro och som jag aldrig någonsin hört talas om (jag trodde han var på väg till en restaurang)…men som Mårten hävdade var Sveriges bästa liveband och som spelade inför fulla hus.

Annons

Man lär sig alltid något nytt.

Till och med i “Ring så spelar vi”.

Publicerad 2010-09-11 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto