Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I korvstoppningsfabriken konstateras att Erik är lättläst

Vi lever i nya mediatider och på de här reportageresorna förvandlas jag till någon sorts korvstoppningsmaskin utan ände.

Det handlar alltid om “tekniken”.

Och med den teknik som numera existerar åker du inte…well, åtminstone inte jag… iväg på en TV-reportageresa inför en landskamp, tar några goda middagar, spanar in lite nightclubs och ett par tunga järn för att sen trycka på en knapp med ett par intervjuer och åka hem igen.

Dom tiderna är förbi (och det gäller ju självklart även skrivande media, fyllesportjournlaistiken är tack och lov död och begraven sen länge, det skulle vara omöjligt idag) med råge för dom som lever mitt i fabriken.

I Amsterdam har jag känt mig som Big Brother-Patrick, ständigt uppkopplad, ständigt rapporterande, ständigt i farten.

Det är direktrapporter tidiga morgnar i Nyhetsmorgon, det är landslagets förmiddagsträningar, det är presskonferenser, det är spelarintervjuer, det är Zlatan exklusivt, det är liverapporter via egen iPhone direkt ut på bloggen, det är twitter med text, det är twitter med bilder, det är ständig koll på nätets nyheter, det är redigering, det är telefonmöten, det är planering, det är Ekwall vs Lundh-program, det är Fotbollskanalen Europa till sena natten, det är liverapporter i Sporten, det är radiointervjuer, det är chatt, det är mobil som går het, det är webb-TV, det är helt vanlig enkel gammaldags blogg.

Ungefär så.

Jag klagar int för jag kunde stått på en gata och grävt ett hål rakt i marken eller i en gruva i Chile.

Men ändå;  hur mycket orkar konsumenten…det vill säga du…ta in?

Hur jäkla mycket kan man konsumera? Går gränsen någonstans?

***

Bland det bästa med nya landslagsregimen är att du åtminstone slipper sitta och jaga på startelvan hela matchdagens förmiddag.

***

Jag och Wernbloom var igår helt överens om att är du inte här i Holland och inte ens sitter på läktaren, då är du vrålpetad.

***

…och kvällens startelva kan inte ha överraskat många.

Så här långt är Hamrén mera lättläst än Lagerbäck var.

Det enda som överraskar något är att vi har två mittbackar på bänken (Petter H och Jonas O).

Istället får Tobias Hysén (återigen, på tal om lättläst) sitta på läktaren, trots att Bajrami saknas och att vi bara har en naturlig yttermittfältare kvar på bänken, Chippen W.

***

Min exklusiva Zlatan-intervju bidde en tvåminutare i kvällens evenemangssändning, men hela intervjun (ca 12 minuter) släpps vilken sekund som helst här på fotbollskanalen.se.

Jag gillar när han beskriver sig själv som en “en vanlig Nisse” och/eller “en Svenne Banan”.

Kanske ska twittra om det.

Eller liveblogga.

Men åtminstone något…visst fan, jag sitter ju här textbloggar om det, glömde bort mig, lätt att göra det när korven stoppas och det aldrig finns någon ände.

På tal om det: jag och Långe Lundh chattar kl 15:00.

Publicerad 2010-10-12 kl 12:46
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons