Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Linjemannen som slog tillbaka i Borås

Även om jag sitter i en studio allt oftare och gör enklare TV-program så är det aldrig fel att försöka vara ute i verkligheten så ofta som möjligt och den verkligheten som heter allsvensk guldstrid har jag känt av idag; kvällen var råkall, fuktig och…finns det ris i Kina…regnig över Borås Arena och jag hade verkligen önskat att jag hade både fiskartröja och tajt Belker-mässa när kylan bet sig fast in i märgen redan tio minuter in i första halvlek.

Shit the same, jag har svårt att släppa verkligheten och känna fotbollens puls…även om 2010 känns som en fotbollens istid, först var det de där matcherna i mars under värsta vargavintern, sen var det en sommar med dunjackematcher i Bloemfontein och Pretoria och nu sitter jag och tinar på ett hotellrum i Borås när den allsvenska guldångesten rasar.

***

Faran med att ha ett system med begränsat antal maxår på presidentposten är ju att killar som Laporta bara köööööör, för de vet att de inte har särskilt mycket att förlora.

***

Det var konstgräs, det var blött och det var blixtrande kvickt…frågan är om det finns fler lämpade spelare för sådant underlag än Erik Sundin och May Mahlangu i allsvenskan?

Så att skade- och varningsläget var som det var, det blev ett lyckokast för Helsingborg i Borås.

Sundin har jag berömt ofta i den här bloggen och jag tycker att han är en klart underskattad forward…i allsvenskan vill tränarna helst att alla forwards ska vara två meter långa…som ständigt hotar och som kan vara rakbladsvass i läget.

***

Fantastiskt Mendesmål i Malmö.

Men Kalmar hemma i det läget och 0-1 hemma…då kan du säga vad du vill; guldfrossa i Malmö!

***

Twittervänner i Knallebygden lät meddela att det varit fantastiskt väder i flera dagar och att det var just idag som det hade börjat regna småspik.

Jovisst…och vi drar väl den om Rödluvan också.

***

Det var intressant att se hur uppretade Elfsborgspelare svinade ned ena linjemannen i spelargången efter matchen…de ville ha en straff på slutet när James Keene blev (bokstavligen) nedslagen av HIF:s inhoppande målvakt Oscar Berglund, vilket absolut är värt att diskutera.

Men gapandet om att HIF-målen var offside var ju helt felaktiga och berodde ju mest på att Elfsborgs försvarsspel gick bort sig big time.

När Johan Larsson kom förbi skrek han nåt om “två offsidemål och två missade straffar, bra jobbat” till linjemannen.

Som svarade:

“Du hade nr 21, va? Utbytt, eller hur. Starkt jobbat”

Jag kan tycka det är lite humor och lite skönt. Att domarna inte bara tar skit hursomhelst.

***

Snacket om Roger Blomqvists mössa och fiskartröja nådde snabbt Borås.

***

Jag vet att Conny Karlsson och Kung Reine gillar anfallsspelare som kör Inzhagi-stylish; ett fotbollsliv på gränsen till offside.

Alexander Gerndt och Erik Sundin leder den allsvenska offsideligan överlägset på 40 respektive 39 offsidevinkningar (och då har alltså Gerndt sprungit offside i två klubbar).

Mjällbys El Kabir är tvåa på 27.

Det är ganska avslöjande siffror.

Och jag gillar tänket.

Just DET gav resultat idag.

Alla tre målen kom när Erik Sundin var på gränsen, men på rätt sida.

Du kan förstås vända det till att Lucic och Co inte hängde med och stod fel, men det handlar om att utnyttja situationen också och det gjorde HIF perfekt i den här matchen.

(Inga jämförelser i övrigt med Pippo, nota bene)

***

Elfsborg utan Anders Svensson (som blivit pappa för första gången, gratulerar) var nu istället ett Elfsborg med en ung Oscar Hiljemark på landslagsmannens plats och det var mumma för Marcus Lantz.

Men framförallt syntes det en glöd och vilja i guldjagande Helsingborg som jag bara upptäckte hos boråsarna när de skällde på domaren efter matchen. Men då var det försent.

***

Nu kan Örebro ta ett stenhårt grepp om tredjeplatsen.

***

Tillbaka på torra land redan på tisdag.

Publicerad 2010-10-19 kl 08:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons