Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vintermatcher är inget nytt

Vintermatch ikväll och dubbla underställ på om du ska komma från Strömvallen utan frostskador.

Annars är det en myt att matcher i iskyla är något som kom med Royal League eller den här svinkalla säsongen.

Från ungdomens dag minns jag förstås Wisla Krakow och “Jokern” Cervin på snödrivorna i Europacupens kvartsfinal på Malmö stadion, jag minns en annan europamatch mot Ajax i snökaos på samma arena och ett mejl påminde mig om hur sent Öster mötte Barcelona 1976: den 24 november, det var minusgrader i luften, is på planen och över 14.000 åskådare på Värendsvallen för att se Barcas lagkatpten Johan Cruyff skaka tass med Östers, Tommy Svensson.

Så vintermatcher är inget nytt och det fanns åtminstone en poäng med gamla Royal League, som det inte gick att bortse från; hade vi haft ett svenskt lag vidare i de europeiska cuperna så hade de tvingats spela sina hemmamatcher när det ibland är som allra kallast…just Royal League låg ju på UEFA-datum.

Och det är inget nytt. Vare sig vintermatcher eller vädret.  Bara det att vi glömmer så lätt.

För övrigt väldigt roligt att läsa om Öster-Barcelona-matchen på den här Öster-sajten…gillar framförallt när det återberättas om returmatchen på Nou Camp och Öster-tränaren Gunnar Nordahl (tungt!) på grund av skador tvingas spela med BARA två forwards.

Those were the days.

Publicerad 2010-11-14 kl 09:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons