Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ståfräs och mikrofonkåt när det hettade till i Nicosia

Ekwalls blogg

Vi har lyckats prångla in oss i presskonferensrummet den här gången, bakom en läktare någonstans på GSP Stadium i Nicosia.

Väldigt mycket varmare än igår och jag kan inte låta bli att leka lite med de där mikrofonerna på bordet, som tränarna brukar prata med.

Mikrofonkåt, utgår jag från.

Men Loverboy och Foto-Soffan (som firade sin 1-årsdag som förlovade idag, grattis) tyckte i alla fall det var lite roligt

Jag tryckte ned knappen, blåste lite så det sprakade över lokalen och sa “It was a pretty boring match from a spectators point of view, but on the other hand there were not to many spectators”.

Annons

Erik Hamrén såg det…som förbundskaptener oftast gör…lite annorlunda och sa rakt ut i den mixade zonen att han hade fått “ståfräs”.

(Men menade förvisso “ståpäls”, men att skriva det istället är ju lite som att kolla en bra nyhet…det blir aldrig lika bra)

Om det var något som stod på mig så stod det någon helt annanstans, mest flimmerhåren i andningsorganen när de ukrainska “kollegorna” på pressläktaren var inne på sin 27:e cigg under andra halvleken.

“Men”, sa jag och tryckt nu ned mikrofonknappen igen: “It was a fantastic goal by Johan Elmander”.

***

Zlatan flightade in, körde ett rehabpas, en presskonferens och en halvlek som mest bestod av en del tjafs med ukrainare, en läcker nedbröstning till Elmander och ytterligare fem-sex bollkontakter.

Annons

Och innan straffsparksläggningen hade tagit sin början satt han halvvägs på ett plan på väg till Milano.

Om någon överhuvudtaget hade undrat vem som äger all tänkbar rockstjärnestatus i det här laget.

***

Träningsmatcher är träningsmatcher och det blir förstås inte mycket roligare när spelarna går ut inför 112 åskådare eller nåt.

Men eftersom en cypriotisk domare inte riktigt var i nivå med spelarnas status så blev det hygglig tändvätska för bägge lagen.

***

Kim Källström och Anders Svensson befäste i alla fall sina positioner, liksom Johan Elmander som nr nia eller tia.

Det känns svajigare på kanterna.

Lustig var obekväm med bollen och spred sannerligen passningarna både hit och dit, Safari är säkrare i uppspelen men satt under lite press gör han lite väl ofta ett nervöst och otryggt intryck, tillochmed i en sån här match.

Annons

Sebastian Larsson och Chippen försökte, försökte och försökte – men hände det så mycket?

Efter de här matcherna så måste Martin Olsson definitivt vara ett alternativ, antingen som mittfältare eller back på vänsterkanten…om inte Emir Bajrami får upp matchflåset efterhand.

På högerbacken vet jag inte vad alternativet heter om det skulle behövas, jag har inget emot Adam Johansson men känner inte att han har den rätta speeden eller tyngden för att vara hundraprocentig när det smäller på högsta nivå internationellt.

Kanske ska Sebastian Larsson kliva ned ändå?

Jag känner att vi behöver både hans fighting spirit och vanligtvis (inte mot Ukraina dock) flacka och livsfarliga inlägg/frisparkar/hörnor.

***

Maestro fick hänga på Zlatan på privatplanet till Milano.

***

Vi ska inte glömma att vi efter Moldavien på hemmaplan i slutet på mars har nästa landskamp (Moldavien borta följt av Finland hemma) först i början på juni.

Annons

Det hinner hända väldigt mycket innan dess.

***

“Bästa” frågan i mixade zonen till Behrang Safari: “Kändes det här värre än mot Holland?”

Herregud.

***

Lite fegt av landslagsledarna att dissa dagens fotbollsmatch, både Richt och Ricky Dahan skyllde på skaderisken…men så fort gick det inte, det kan jag lova.

***

När Rosenberg visade sig ha skadebekymmer och Zlatan bara skulle spela 45 minuter så blev det ett en något obalanserad trupp, alldeles för få forwards.

Därför borde Alexander Gerndt ha fått chansen även idag när han bara fick knappa 30 min mot Cypern och dessutom mest var ovan yttermittfältare.

Hamrén trodde att Helsingborg skulle protestera, men en fotbollsspelare måste väl för tusan fixa att spela 30+45 minuter på två dagar? Det är ju inte så att Gerndt har haft  tungt ligaspel i kroppen i samband med världens längsta försäsong.

Annons

***

När spelade Zlatan en match inför så få åskådare?

I FBK Balkan på Rosengårds IP?

***

Olof Mellberg, däremot, spelade inför tomma läktare senast i helgen.

I Grekland är det inget nytt, det händer ofta eftersom det är en hel del bök på läktarna från och till.

En annan grej med Mellberg: Om Olympiakos vinner ligan så slutar säsongen för honom i april…och nästa landskamp är först i juni.

***

“Thankyou, goodnight”

Säger jag så det ekar över detta presskonferensrum i GSP Stadium och hoppas att åhörarna, som förutom Loverboy och Foto-Soffan är Lühr, Lundh och Disco, tycker att det är en bra idé.

Vi kan GSP Stadium nu.

Publicerad 2011-02-09 23:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto