Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljungberg gled som en Anja-säl, det kändes inte värdigt

Ekwalls blogg

Aldrig vilar Estocolmo i ett sådant lugn som på söndagnätter efter Fotbollskanalen, när du rullar hem genom en stad inbäddad och ljuddämpad i snö.

Midnatt råder, tyst det är i husen och det där enorma vita täcket har lagt sig som golv. vägg och tak över gator och torg.

Då gilder miljöbilen väldigt majestätiskt genom byn mot Apple Bay och det är lite spöklikt när jag kliver ur bilen och det är – ljudlöst…inte tyst, inte något sus långt därborta, inte fågelkvitter eller  annan form av naturromantik, det är bara fullständigt ljudlöst.

Det känns lite otäckt, det ska jag erkänna.

Men det är ett bra slut på en arbetsvecka som oftast är mitt uppe i ett ständigt larm.

***

I en av dessa galna fotbollshelger zappade jag mig fram till Dundee United-Celtic och kunde inte släppa taget; det var som att resa tillbaka till en Tipsextra-soffa 1978, planen var mest dynga i ett hällande regn och så snart någon fick bollen tog de det säkra före det osäkra och drog iväg den så långt det gick.

Annons

Well, något överdrivet. Men inte mycket.

Och när Maestro låg ned och säkrade Celtics seger med snygg nick, först DÅ fick Ljungan komma in (Celtic hade redan bytt in både mittfältare och forward innan).

Han gjorde vad han kunde och låg bakom ett offsidemål…eller låg bakom och låg bakom, slog passningen till spelaren som passade fram till offsidestående killen, som en NHL-assist)…och tog ett par löpningar men fick avsluta matchen när han fick en argsint skotte i skuldra mot skuldra-tackling och flög på mage likt en Anja-säl genom gyttjevällingen rakt in mot ett betongfundament vid sdian om planen.

Det kändes inte riktigt värdigt en spelare som varit så stor som Fredrik Ljungberg.

***

Det går inte att komma ifrån: jag hör bara “punani” när  Glenn Strömberg säger att de ska spela mer “på Nani”.

Annons

Kan möjligtvis bero att man hör det man vill höra, men det går inte att komma ifrån.

***

Käppakriget är en sak, Foppa är en helt annan.

Jag satt såklart uppe hela fredagnatten och så hans comeback.

Det kändes stort.

***

Dennis Östlund säger vad han tycker om Halmstads superspanjorer.

***

Vi har sett liknande mål förut…glöm ALDRIG van Basten…men med tanke på matchens betydelse, vad som stod på spel och en del andra faktorer: det finns få mål som kommer att kunna slå Wayne Rooneys, den dagen vi ska summera vad som var snyggast.

***

Jag gick till den förtjusande gamla fina (och nyrenoverade med nya ägare) bokhandeln i Apple Bay och köpte Schulmans senaste bok.

Drog iväg tre kapitel väldigt snabbt och kände igen mig själv lite väl mycket när han beskrev miljön och stämningen på klassisk torsdagssmiddag på Sturecompagniet.

Annons

Oavsett vilket ser jag fram emot resten när jag hinner.

***

…jag har fått för mig att van Basten dessutom (förutom målet mot den Bosch) gjorde ett sjukt snyggt bicycleta-mål mot Malmö FF i nån cup, har jag rätt eller fel?

***

Juan på Getingen hade en helt sagolik Klas Ingesson-intervju och bland många sköna Klabbe-citat…jag älskade de om Hans “Linnet” Linné,,,så tar jag mig friheten att publicera följande:

“Framför allt är det språket, säger Klas. De har nya häftiga namn på olika spelsystem och först fattar man ingenting. Sen tittar man lite på’t och bara: “Men det är ju precis som Blåvitt spelade 1982. Klassiskt 4-4-2!” “Nej, nej”, svarar nån gubbe då. “Det här är ett HELT nytt system.”

Han stoppar in två påsar snus under läppen, ler och skakar lite på huvudet.

Annons

– Det är la jag som är mossig. Men jag kommer aldrig att säga “nummer tio.” För mig är den gubben center och inget annat.”

Eller en centerforward, som Kåmark hade sagt. Eller om det var Hussfelt.

***

Pappa Pärson är ju bara för skön som en del av Fyrans gäng bland sluttningsfolket i Garmisch-Partenkirchen.

***

Kennedy Bakircioglu bör kanske ändå vara värd att ses på plats, om han nu platsar i hyggligt La Liga-lag, vecka ut och vecka in.

Eller hur, Erik H?

***

En sak ska vi ha i åtanke när vi ser all eländig snö och känner svinkylan krypa in på bara skinnet; hade vi haft ett svenskt lag vidare i någon av de europeiska cuperna så hade vi behövt en arena med spelduglig plan.

För fotboll på den nivån är en året runt-sport och tar inga hänsyn till var du bor…då kanske det inte är helt optimalt med ett speluppehåll på närmare ett halvår?

Annons

Oavsett vilket, nu är det slut på miljöbil.

Nu får det räcka, hur vackert det än är när det är tyst,

Publicerad 2011-02-14 02:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto