Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk om internet hade existerat 1994

Ekwalls blogg

Det har varit en del idag och jag drog direkt från Getingen…där det var plåtning, kontraktskrivning och intressant intervjustund med den läsvärde Christofer Brask…till Swedish Play i Sumpan där TV-lagets styrelseveteran Pelle Kotschack bjöd på lunch i personalkantin.

Så kan du ju också fira ett nytt kontrakt.

Men Lasse Eriksson, en av de gamla bronshjältarna, kom överraskande och joinade vi vårt bord, det skapade ändå lite glamour.

Vi pratade lite om -94 och jag berättade att expertkommentator faktiskt säger, mitt i straffläggningen mot Rumänien, att “nu måste Wernerson ta en straff”.

Den hade Eriksson, som var andremålvakt (en ung Hedman var trea), aldrig hört.

Tänk om vi hade levt i “internetvärlden” 1994…då hade den Svennisblundern varit rikskänd på trettio sekunder.

Sen bjussade Kotschack på en svart kaffe som vi drack ur en sån där plastmugg som pimpats med lite glansig brun färg. Direkt från pumptermos och allt.

Annons

***

Ett tag under den första halvleken på San Siro så såg det ut som om det var två lag med pojklagsspelare som aldrig spelat på en blöt gräsmatta i regn.

***

Tänk att Guillermo Molins var en startman på två av landslagets senaste januariturnéer, men nu betraktar sig som tredjevalet på en ytterplats i Malmö FF.

***

…annars var det spel mot ett mål på San Siro i den andra halvleken eftersom Milan var på tok för bra för ett blekt Napoli som saknade mycket, men kanske framförallt Lavezzi vid Cavanis sida.

Domaren letade en straff efter ett så mycket att han hade kunnat hitta den i spelargången och sen räddade Pato föreställningen.

Lossnar det på riktigt för brassen nu när Ronaldinho inte finns på plats för att lura ned honom på Hollywood varannan natt?

***

Leifbylive kan vara den första Bladet-mannen jag träffat som ser objektivt på kvällisvärldens utsvävningar i ettor, rubbar och löp och som inte har några problem att stå för det.

Annons

***

Det känns inte direkt som om Henok Goitom har det bästa av förtroende i Almeria.

Sist i ligan nu och bara tio minuter i bottenfinalen mot Malaga.

***

Sportchefen på Getingen heter Kroon och är från Lönsboda och där är man inte så mycket för extravaganser, därför slängde han upp kontraktet på en bokhylla och bad mig skriva under med en Bic-penna.

Så mycket till stjärnglans över VÄRVNINGSBOMBEN…

***

Skiddramatiken går det inte att ta fel på i Holmenkollen, även om det blir lite väl enahanda när Björgen vinner “allt”…jag älskade att följa Hellners comeback i söndagens lopp.

Och skidsporten är ju väldigt mycket häftigare och TV-vänligare idag med både sprintlopp och mass-start, jämför med tiden då det inte fanns kameror på åkarna hela tiden och du satt och väntade på en tid över en bild med en ensam gran.

Annons

Det var inte så längesen.

Däremot har jag alltid undrat; hur svårt kan det vara att valla egentligen? Går det att misslyckas när alla andra lyckas? Hur många varianter kan det finnas i en värld där du för längesen kunde åka till månen?

***

Jag såg förvisso en horribel offsidevinkning i PSV-Ajax, men jag har aldrig sett så många tveksamma vinkningar i en match med så hög status som den i Milano?

***

På Getingen stod förstås Johan T Lindwall och vässade öronen när jag berättade om vår sittning bland prominena gäster i fredags.

Chefredaktör Mattsson, stod vid Lindwalls sida, och hejade på.

Allt för en bra notis…lite av det journalistdraget har jag nog allt saknat i en TV-värld,  där väldigt mycket alldeles för ofta handlar om det är fel på någon maskin i redigeringen.

***

Tisdagen ser minst lika spännande ut som måndagen; jag ska ut i en bush någonstans på en ö.

Annons

I ett annat minst lika spännande projekt.

Minst sagt.

“Möcke bra”, som Svennis hade uttryckt det.

Publicerad 2011-02-28 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto