Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Om Rolle "sviker" - då sviker alla

Långsamt på väg tillbaka in i matchen igen.

Har gått in tungt på Berocca, Alvedon, Omega 3 och Resorb idag, måste fixa några timmars jobb.

Den här branschen är ju som den är ibland; det finns inte direkt tid att vara småkrasslig.

***

Ju mer jag tänkt på det…herregud, vilken praktusel landskamp Sverige gjorde mot Moldavien på Råsunda.

Det hjälper ju inte att vi inledde i rasande fart (det förutsätter jag alltid att man gör på hemmaplan mot moldaver!) och att det möjligen gick att hitta en ljusglimt eller två på vissa positioner.

Det snabba passningsspelet som det snackats om och tränats på existerade inte, knappt en spelvändning värd namnet och under delar av andra halvlek var det Moldavien som var det spelförande laget, utan att skapa direkt livsfarliga lägen. Men ändå.

Ni kan sitta därehemma under era stenar och skrika efter än den ena och än den andra spelaren, men det är sällan jag ser att de tar chanserna som de får.

Och ni kan tycka vad ni vill om Anders Svensson, men herregud vad vi saknade hans speluppfattning, smartness, sluga passningsspel och förmåga att bryta mönster mot Moldavien.

Pontus Wernbloom har sina fördelar ibland (glöm inte de två målen mot Ungern), men som det såg ut mot moldaverna så var jag väldigt överraskad över att Erik Hamrén inte bytte ut honom i paus.

Vill vi spela snabbt, konstruktivt och finurligt så har du ingen nytta av en spelare som spelar vårdslöst, behöver lite för mycket tid och har svårt i positionsspelet – i alla fall på den positionen.

Men det fanns så mycket mer i det offensiva spelet som var knackigt. Och vi mötte alltså Moldavien. Hemma!

Sanningen är att landslaget inte riktigt har någon harmoni i sitt spel just nu och det blir inte bättre av att säsongen är så upphackad med få tävlingslandskamper över lång tid. En match i november mot Holland. En match mot Moldavien i mars. Och nästa match i juni.

(Jag har svårt att räkna de där träningsmatcherna på Cypern inför hundra åskådare med lite blandad kompott och 34-mannatrupper)

***

Det är stor tragik att Jonas Fahlman tvingas till timeout efter att ha rapporterat om en nyhet.

Det får aldrig gå så långt att känslor för olika lag eller olika lags ledare eller vad det nu må vara får gå så långt att hot förhindrar någon att utföra sitt jobb. Oavsett om du är sportjournalist, hockeyledare, bagare eller gräv hål i gator.

Och jag säger som kollega Lundh brukar göra, med tanke på var allt detta händer just nu; filmen Jägarna är inte bara fiktion.

***

När blev Erik Edman så arg?

***

Det finns de som hävdar att Rolle Nilsson väljer FCK för pengarnas skull.

Jaha, och vad är nytt under himlen?

Vad jag har förstått får Nilsson fem gånger högre lön i Köpenhamn, rätt gynnsam skatt och – dessutom – ett oerhört attraktivt jobb på marknaden.

Det finns en del skäl för honom att välja det nya jobbet.

Svek mot Malmö FF?

Ja, vem “sviker” i sådana fall INTE när de lämnar sina lag för attraktiva bud utomlands?

Trodde någon att Micke Stahre (för att ta ett färskt exempel) stack till Grekland för att han trodde att han skulle träna världens bästa lag?

Klart han gjorde det för pengarna.

Klart att nästan alla gör det för pengarna.

Jag minns när Svennis lämnade IFK Göteborg för Benfica. Det var ju inte direkt så att Benfica var väldigt mycket bättre än UEFA-cupvinnarna IFK på den tiden, men det fanns annat som lockade. Inte bara solen.

Det är klart att Roland Nilsson ska ta chansen i FC Köpenhamn. Jag unnar honom den, till och med. Det kan gå tre månader och han är inte värd ett skit hos någon som tränare, så pass mycket färskvara är det i den branschen…var är exempelvis Rikard Norling idag? Eller Tom Prahl? För att bara ta några exempel.

Och när spelarna som inte skrivit nta kontrakt med MFF ännu försvinner iväg till andra klubbar så “sviker” säkert de också. För att de får bättre betalt någon annanstans. Det är ju trist. Och det är så branschen fungerar.

Men det är inte direkt något som är nytt.

***

Det är högt i tak på SvT när Pyng tvingar Roger Blomqvist att ta tillbaka något som han har skrivit på sin privata twitter.

***

Det händer alltid något i Gais.

Wanderson tillsammans med fotbollsvärldens stabilaste lår, det känns svårstoppat.

***

Allsvenskan är snart här.

Känns kanon för oss som gillar sånt.

Se första delen i min serie om utländska spelare som gör allt för att anpassa sig i Sverige på fotbollskanalen.se.

Nu drar jag iväg för ett nytt intressant möte i den serien.

Ska hålla mig på hostavstånd.

Publicerad 2011-03-31 kl 11:24
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons