POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Inser inte fotbollsspelare att vi SER vad ni gör?

Jag upptäckte det först häromdan, högt uppe i ett träd på vägen in mot Apple Bay hänger en skylt med ett äpple och texten Apple Bay.Vem som snickrat ihop och målat denna skapelse har jag inte en aning om, men man tackar.

Just Apple Bay är överhuvudtaget på modet just nu.

Crescent har döpt en egen cykel till just Apple Bay, en variant med pakethållare fram och allt…en sån borde vi ju ha, vi som bor där.

Lite som i Christiania där de cyklar omkring på sin egenhändigt producerade Christiania-cykel; samma men ändå inte riktigt, om ni förstår.

***
Silvio Berlusconi skulle jag kanske inte lita på till hundra procent.

Många andra, men kanske inte just Silvio.
***
Lite slentrianmässigt brukar det heta att Kalmar FF kanske inte är det sexigaste som svensk fotboll har att erbjuda.
Men nu hade de en ny fullsatt arena och ett nyförvärv som firade med fågeldansen.
Tråkigare finns det, jag lovar.
***
Inser inte fotbollsspelare i TV-sända matcher 2011 att (nästan) allt de gör upptäcks eller syns åtminstone ganska tydligt efter ett par slomobilder ur olika vinklar?
Malmös Jimmy Durmaz spelade helt oskyldig efter situationen med Halmstads Zamora, men han måste väl ändå ha varit medveten om vad han gjorde när han försökte vrida hals och nacke av spanjacken?
Eller i alla fall att det fanns en ganska uppenbar risk att en TV-kamera eller tre skulle ha upptäckt det.
Det blir ju rätt corny när man efteråt vill hävda att “jag vet inte riktigt vad som hände”.
Nu försvarar inte det slaget från Zamora och den utvisningen var helt korrekt, men Durmaz grepp runt halsen var inte snyggt och kunde mycket väl ha gett ett rött det också…men jag förstår ju att det var rätt svårt att upptäcka i villervallan.
***
“Vi våldtog dom i första halvlek”
Varför säger man så?
***
Varenda match i England kommer bli någon form av parodisk jakt på vad spelarna säger eller inte säger efter domen mot Rooneys svordomar.
Där har FA satt sig i en fullständigt ohållbar sits och dessutom satt nån sorts extra tryck på domarna, som ju istället borde försöka koncentrera sig på att bedöma ett och annat överfall som kan kosta spelare en karriär.
Än en gång: Carragher klarade sig utan avstängning efter sitt överfall på Nani, Rooney fick två matcher för att han svor i en TV-kamera…för att bara ta ett färskt exempel.
Det är klart att folk undrar vad som händer.
***
Jag vet att jag är sent på det, men ändå…Valdet Ramas tunnel och Sharbel Toumas reaktion efteråt!

***
Det är givet Pep Clotet ganska snart måste börja vinna fotbollsmatcher med “nya” Halmstad, hur vackert det än är med den spanska revolutionen i HBK så kommer det inte att ge några gratispoäng i allsvenskan.
Halmstad såg ganska bra ut under en period mot Malmö igår och jag är övertygad om att spanjorerna mår bättre av hyggliga förhållanden när det gäller planer, atmosfär och väder, men matcher måste fortfarande vinnas.
Det är, trots allt, det primära.
***
När Djurgården väl började gå framåt…ingen kan påstå att de gjorde det i större utsträckning på Råsunda senast…då rämnade försvarsspelet sönder och samman.
Det kändes lite som om Kalmar FF “promenerade” fram till sina tre mål.
***
MFF har alltså inlett med 7-3 på två matcher.
***

Så många hade pratat om Kristoffer Fagerkrantz löd i högerdojan och igår fick vi se det också.

Du behöver inte alltid flyga hela vägen till Brasilien – eller Spanien eller vad du vill – för att hitta allsvenska spelare som håller måttet.
Ibland kan det räcka med en bilresa till Jönköping.
***
Jag hoppas att ni hängde med i vårt SUPER-LIVE-koncept runt Fotbollsmåndag, som jag tror ger fotbollstittaren något nytt och annorlunda, dessutom DET som händer NÄR det händer.
Och igår en sanslöst stark och livlig föreställning av Daniel “DK” Kristiansson, med liverapporter från Guldfågeln…bara det värt att se.
> ***
Stockholm-Båstad idag igen.
Fast i levande livet.
Inte så mycket tennis och dinglande snablar.
Väl hemma i Apple Bay, bland skyltar och cyklar, kommer jag sen att välkomnas av det här:


Ett eget hål, också en grej man borde ha tagit patent på

Publicerad 2011-04-12 kl 11:02
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå