POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Därför förlorade AIK mot Syrianska, glöm inte det

Efter flygresa (tack och lov) hem från Borås/Göteborg fick det bli Kings “100 mäktigaste i mode-Sverige” på Cafét.

Lite trångt och varmt, men en trevlig tillställning med mycket sköna gäster att språka med; Salle Östlund, Kung Jovan (Mästaren!), Leijnegaard, Carin och Niklas da Silva bland andra.

Ninni Lindertz, marknadschef på Nike, var årets politiskt korrekta etta på årets lista. Bland annat med motiveringen att “Nike med hjälp av smart produktplacering och ambassadörer som Joel Kinnaman, Jonas Jerebko och Zlatan tagit täten…”

Jag gillar Nike, de har varit starka på alla fronter sen “Bo knows”.

Men “smart produktplacering på Zlatan och co”?

Den produktplaceringen och de ambassadörerna handlar ju bara om vääääldigt mycket cash, vilket inte alltid betyder framgång…men kan du betala för att produktplacera något på Zlatan så är du en vinnare oavsett vilket.

Lindertz var säkert en skälig vinnare för det handlar ju om makt, även om den stora publiken var fullständigt ointresserad av att höra henne prata….Pär Lernströms segerintervju dränktes i omedelbart högljutt sorl.

Jag var fortfarande kvar på 100-listan (stolt över det såklart), men hade rasat från plats 85 till 92 och blev givetvis hånad i formuleringen, bland annat för att jag skulle ha mittbena…när hade jag det senast? 2006?

Min vinnare?

Varför inte Jens Lapidus?

Och det är en skandal att Långe Lundh inte fanns med på listan.

***

Mathias Ranegie är lördagens gäst i Ekwall vs Lundh och jag gillade hans avslappnade, lite laidback, stil väldigt mycket.

Han ger dig en väldigt intressant halvtimme.

Lördag kl 20 i TV4Sport.

***

Det är möjligt att det inte skiljer särskilt mycket mellan allsvenskan och lägre serier längre, men sett till Syrianska och Åtvidaberg (förra året) så är det inte en sanning.

Å andra sidan kanske vi ska glädja oss åt skrällarna i Cupen, det är ju en del av en cup…att David kan slå Goliat.

Men det var lite väl många jämna matcher, känns det som.

Bara Malmö och IFK Göteborg tog sig vidare bekvämt.

***

Domen i Syrianska-AIK var inte oväntad och då tänker jag på slutresultat, jag hade inga aningar om vilka bötesbelopp det skulle kunna bli.

3-0 till Syrianska låg närmast tillhands med tanke på hur matchen utvecklat sig samt sett till hur utvecklingen såg ut i samband med att matchen bröts, det går ju aldrig att komma från att det var väldigt tydligt att det sköts ett antal fyrverkerier mot Syrianskas familjeläktare och inte tvärtom.

Att det inte går att bevisa var den “första smällen” kom från behöver inte betyda någonting, matchen bröts av det skälet men händelserna därefter visade tydligt att det inte var säkert att slutföra matchen. Det är så jag läst domen.

Och det slutade lite som vi vant oss vid.

Den klubbs som dömts som förlorare, i det här fallet AIK, tycker att domen är fel, att egentligen var det inte så farligt och vill gärna skylla på någon annan.

OK, arrangören Syrianska fick noll bestraffning och AIK:s ledning kan ju förstås ha åsikter om det.

Men vad hjälper det AIK om Syrianska fått tio tusen spänn i böter?

I grunden har några AIK-fans uppenbarligen haft ett helt gäng pyroteknik med sig in på arenan, trots att de visiterats, vilka de använde för att dra iväg mot en annan läktare.

DÄR har AIK problemet i det här sammanhanget, ingen annanstans. DÄR kan jag känna att AIK ska lägga skuldfrågan i denna trista historia. Och DÄR har vi grunden till att AIK förlorade den här matchen med 3-0. Ingen annanstans.

Det är inte förbundets, medias, domarnas eller disiciplinnämndens fel.

Det skulle kännas klädsamt att åtminstone framhålla det och ingenting annat.

***

Det regnade inte Borås när jag var där under dagen.

Besökte Cavaliere, fick dyka in i tyglager och gavs en god lektion i hur man arbetar med att ta fram en kollektion. Givande och intressant.

***

När Björn Wesström säger att “man lika gärna kan lägga ned visiteringen” på Råsunda, som kritik mot säkerheten i Södertälje, så är det ju sant.

Fansen kör in med lastbilar fulla av pyroteknik om de vill på den arenan, det kan vill ingen ha missat.

Om inte rätt personer ber dom låta bli.

***

Motiveringen i King var kanske inte den mest lätta att tyda:

“När det gäller Patrick “Mr Exclusive in Sports” Ekwalls fysiska uppenbarelse och allmänna framtoning är det inte bara den egna kalufsen som delas i två tydliga läger. En blixt från den Ekwallska tandraden får vänner av minimalism och stram återhållsamhet att falla död ner i hjärnaneurysmer . I pluralismens, kaxighetens och underhållningsvärdets namn är han emellertid mer än välkommen även på årets lista”.

Jag vet inte om juryn verkligen hade behövts slå sådan knut på sig själv för att hitta en motivering, det hade räckt med att bara vara lite enkelt hånfullt elak.

***

Omspel tror jag sällan på när matcher avbryts så här.

Du ska aldrig kunna dra en fördel av att matcher avbryts i just ett sånt här sammanhang (underläge i resultat och antal spelare).

Och vi måste, tyvärr, ha den här typen av straff även om det är individer på läktare som bär den tunga skulden…som en balans i regelverket, annars är ju risken uppenbar att vi får en bötesbestraffning som fans ändå inte bryr sig om.

Individerna och våldsverkarna måste stoppas, ja. Jag är – som ni vet – helt för att de som begår kriminella handlingar på en fotbollsarena  ska straffas för det. Men klubbarna (och arrangören) måste ha och ta sitt ansvar.

***
Filip och Fredrik menar att Lundh alltid är ett plagg från att vara perfekt klädd.

Jag vidhåller fortfarande att han borde vara minst topp 10 på Kings lista, trots den hallonröda kavajen.

Hellre en stil, än ingen alls.

Publicerad 2011-05-13 kl 00:42
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå