POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Jag gör parkour

Nu ska jag berätta om parkour. Många vet inte vad parkour är men den är känd i många delar av världen, mest i Frankrike. Parkour skapades i Frankrike av en ung man som gjorde parkour. Parkour är likt en sport där man ska ta sig igenom hinder så snabbt som möjligt, man ska ta sig från punkt A till punkt B. Man springer, hoppar, voltar och tar stora risker men känslan att göra parkour på våren är obeskrivligt skön.   

I Frankrike kallar man det le parkour och det finns många där som gör det. Det är skönt att göra parkour på våren och sommaren, men man kan också göra det på vintern och hösten. Problemet är att det är svårt på vintern eftersom man har tjocka kläder på sig och snön gör det svårare. Om man ska göra parkour måste man vara förbered på att bli skadad.

När du provar att göra ett trix som t.e.x hoppar över en bänk så kan man skada sig allvarligt. Man kan också dö om man provar sig på stora trix, men det gäller att man håller sig till sin nivå och är försiktig.

Jag gör parkour och tycker det är roligt för att man kan göra det var som helst.

 /Oscar 13 år

Publicerad 2011-05-17 kl 09:55
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå