Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem är skyldig till anmälningarna? Korten på bordet!

Ekwalls blogg

Wilma, 12 år, har blivit så gammal nu att hon kan ta del av livets goda lite sådär vuxet:

“Ibland är det skönt att lämna Stockholm”, sa hon när vi seglat in med Kullaflyget till Ängelholm och känt av värmen, lugnet och den relativa tystnaden i Båstad.

När hon var Wilma, 6 år, och sånt på den här bloggen citerades hon mest när hon sa roliga saker.

Nu säger hon sådant som jag själv skulle säga.

***

Hade fotbollsfans tyckt att det hade varit OK att skrika “hora” till domaren i Sverige-Mexiko?

***

I skuggan av mycket så smyger Nanne Bergstrand fram med sitt Kalmar FF så som KFF (och Nanne) älskar att tassa lite bakom, utan att någon riktigt tar notis.

Semi i cupen och topp fyra i allsvenskan.

Annons

Dessutom var det ju iskallt att överraskande utse Etrit Berisha som straffskytt. Rydström menar i sin blogg att Berisha har den “sladdrigaste” vänsterfot han sett.

***

Jag måste ändå ge Lagrell credd för att han snabbt reagerat som de flesta fotbollsvänner och ställt frågan “vad fan är det som händer” när klubbar anmäls för att de har en fis på tvären och när det hotas med böter för att publik har banderoller som kritiserar förbundet.

Kennet med h i början Tallinger har fått in 145 fler anmälningar till disiciplinnämnden i år jämfört med förra året, så antingen går de pärmbärande matchdelegaterna (när du ser herrarna på läktarplats så får du lätt en känsla a att de betraktar sig själva som viktigare än själva matchen) på något starkt eller så har någon betonat att det ska anmälas för allt.

Annons

Jag tror på det sistnämnda, trots allt.

Så vem är det?

Ja, det är uppenbarligen inte Lagrell.

Någon säger att det är klubbarna själva, men de jag talat med i olika klubbar har inte en aning om sådant beslut tagits med klubbarnas bakom klubban.

Vem är det?

Vem är det som sett till att skapa en ravin (av en spricka) mellan fotbollsfans och Svenska Fotbollförbundet, helt i onödan?

Korten på bordet, tack.

***

Senast jag läste en längre intervju med Bojan så talade han ju om hur mycket han tänkte stanna i klubben, att allt skulle bli annorlunda med en ny tränare efter en tung säsong.

Och nu, någon vecka senare, är han “utköpt” och på väg någon annanstans.

Vem ville vad?

***

Jag gillar att Malmö FF väldigt klart och tydligt går ut med ett 10-punktsprogram för att förbättra miljön och säkerheten kring sina allsvenska matcher.

Annons

Inget mumbo-jumbo, snarare ett besked till alla att jävelskap är oacceptabelt och att MFF ska göra ännu mer för att få bort det. De vädjar till alla goda krafter och påpekar att det är Malmö FF:s evenemang och att det är klubbens värderingar som gäller i samband med evenemang.

Nu återstår att se om 10-punktsprogrammet kan förvandlas från ord till verklighet.

***

Tänk att det bara dröjde några dagar av förhandsreportage innan knäcket om den  “omöjliga VM-bollen” dök upp. Och då är det ändå tio dagar kvar tills det är dags…tungt med nyhetstorka redan.

Den där storyn där någon berättar att den “nya bollen går som en badboll” har körts varenda VM-år sen “Tango” i VM 1978.

***

Dagens kommuniké från SvFF säger:

“Det är Förbundsstyrelsens uppfattning att fokus för match- och säkerhetsdelegater skall ligga på säkerhetsfrågor…”

Annons

Det känns ganska tydligt vad Lagrell och Co känner för den senaste tidens galna rapporter från matchdelegater om allt möjligt annat.

***

Kul event under torsdagen, lite padel fredag förmiddag följs upp med Pepes Bodegas 20-årsparty, sen TV-lagsmatch i sviter av svår sittning mot Kornhult/Hishult på lördag.

Mycket att se fram emot i dagarna.

***

Det var när Wilma, 12 år, var Wilma, 6 år, som hon kunde säga saker som;

“Pappa, vad tittar du på?”

“En handbollsmatch“,svarade jag.

Storögt barn efter ett tag:

“Men, pappa, varför är alla målvakter?”

 

 

Publicerad 2011-06-16 23:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto