Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Prytz i högform!

Ekwalls blogg

Ena dagen Båstad, den andra Färila i Hälsingland.

Vi bussade upp med TV-laget som ett “riktigt” lag, med handbollens Johan Petersson som filmansvarig, nyttig frukost ombord och vi passerade Lill Babs-land innan vi landade för lunch på en kebabsylta mitt emot Centralen i Ljusdal.

Med sådan laddning kan det bara gå bra, trots att motståndet kom med lokalt omtalad provspelande amerikan som skapat skräck i hälsingeförsvaren under våren.

Vi var med och invigde Färila IP:s nya fina klubbhus (det gamla brann ned) och vi gjorde på ännu en av dessa fantastiska idrottsplatser om berikar vårt land – överallt; Färila IP, lummigt inbäddad med den perfekta mattan, du hittar den om du tar till vänster i Ljusdal och kör en mil ut i skogen…magi för en fotbollsälskare.

Annons

6-1-seger och vi är obesegrade i år.

Leif “Foppa” Forsberg gjorde två, Andreas Andersson, Özz Nujen, Billy Lansdowne och Johan Petersson övriga målskyttar.

Den vindsnabbe jänken?

Jodå, det var full fart och det kan nog bli något.

Men nu vet han vem Robert Prytz är, om vi säger så.

***

Otroliga Gefle!

***

Så snart jag får tillfälle så måste jag förstås ladda ned Henkes Sommar-program.

Intressant att det tydligen innehåller massiv kvällstidningskritik gentemot media efter broderns tragiska bortgång, men att kvällisarna helt ignorerar det och gör rubriker idag på Henkes tumult – kring broderns död.

***

Prytz hade samma duracell-energi som en gång på landslagets mittfält och serverade crosspassningar på Färila IP som om vore han Kunglig Hofleverantör.

***

Det är väl bara i Gefle som man kan (och tvingas)  ha så mycket tålamod som man haft med Micke Dahlberg, som gick i två år utan att ens knappt slänga ett inkast till rätt adress (överdrivet, men ni fattar).

Annons

Vad hade hänt med “en Dahlberg” i IFK Göteborg, AIK, Malmö FF eller Helsingborg under en sådan lång svacka.

Det hade varit kiss and goodbye för längesen.

Men trägen ger sig och Gefle haar inte så stora marginaler att leka med.

Och just nu  är Dahlberg en av allsvenskans hetaste forwards.

***

Jag missade såklart även hela Sverige-Nordkorea men har läst ikapp och insett att det var en 1-0-seger och inte mer med det.

Och det var väl det mest väsentliga, att vinna och ta sig vidare från gruppspelet.

***

Intressant att DN:s ständigt förvirrade TV-krönikör Croneman vill tala om trovärdighet och sågar tre av fyra medlemmar i ett program han kallar “Fotbollskväll” Europa.

Ska du ändå pissa på trovärdighet och/eller ett program så kan det ju vara klädsamt att veta vad programmet heter efter tre år i rutan.

Annons

***

Vi startade med Tobias Rosvall i mål, sen Olle Sarri, Robert Prytz, Yankho Kamwendo, Cribba Uhrlin – Özz Nujen, Ekwall, Andreas Andersson, Richard Herrey – Foppa Forsberg, Johan Petersson.

På bänken: Lansdowne, Biggy Wigstedt, Christopher Kviborg, Robert Tennisberg, Jerry Månsson.

***

Vad händer i Trelleholla?

Inte ens polismyndighet läcker som TFF.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlade om att vi fortfarande går omkring och drömmer om friidrottsdagar som en gång har varit.

Missade ni den i gårdagens tidning så kan ni säkert läsa den på nätet…när Getingen känner för att lägga upp krönikan där, nu ligger förra veckans uppe.

Återkommer.

***

Nu tillbaka till Båstad.

Kaninen har varit själv i ett dygn därnere.

Befarar det värsta.

 

 

Publicerad 2011-07-03 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto