POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Teteh Bangura är den nye Brolin

Jag gör numera två dagar under tennisveckan, onsdag och lördag.

Det räcker (och blir över).

Därför tog jag till flykt idag, mot ett gammalt insomnat “Båstad”; Borgholm på Öland.

Vi ska spela fotboll med ett gäng TV-lagskillar i Socitetsparken under tisdagen (smålagsturnering kl 14), jag hinner tillbaka till beachvolleyn.

Och som vanligt när du tar dig mot världens ände (Kalmar) så känns det mest som du kör och kör och kör och kör och kommer aldrig fram.

Som grädde på moset en skön kö med husvagnsfolk alternativt husbilar från brofästet på Öland hela vägen till klassiska Strand.

Du tar dig till New York på ungefär samma tid om du lägger in en mental prövning (Donken i Ljungby mitt semesterkaos och Foppatofflor) längs vägen.

…men vi har i alla fall rätt mycket tur med vädret.

***

Vi tyckte ju att Mohammed Bangura var en hit, men Teteh är ju ännu “värre”.

Maken till scouting/värvning har vi knappt skådat sen Tomas Brolin flög rakt in i allsvenskan och landslaget från “ingenstans”…Teteh är förvisso landslagsman i Sierra Leone, men spelade i Köping förra säsongen.

I en annan del av fotbolls-Sverige.

***

Örebo känns förvisso helt ur spår, men det känns lite som om Elfsborg fått igång en maskin nu.

Med rätt många växlar att lägga in.

När klubbar som Malmö, Helsingborg och AIK riskerar att tappa ganska tunga pjäser till proffslivet utanför allsvenskan, då talar man om att Elfsborg kan tappa – Daniel Nordmark.

***

Pär Ericsson och Mjällby känns som ett bra sidoligg.

Det kan bli exakt den fotbollsmiljö som gjorde Ericsson till en stark spelare i Gais och Mjällby behöver all tänkbar anfallskraft just nu.

***

Johan Mårtensson kan bli en tyngre förlust för Gais än vad många anar.

***

När Sverige så praktfullt har tagit sig till en VM-semifinal känns det som om vi ska vara glada och lyckliga för det, för att möjligen dansa oss vidare hela vägen till en final och en rätt fin fotbollssommar att minnas…ja, då är det Kåmark-gate som det ska debatteras, det blir ju en av flera avigsidor när man vill leta fel och ge sig iväg i helt imbecilla frågeställningar om vad som är kvinnligt eller manligt.

När vi som helst jobbar med fotboll och vi som helst älskar att se på fotboll bara vill prata om, bedöma och njuta av – fotboll (oavsett genusfrågor)

Vill någon få det till att Kåmark kritiserar fotbollsspelare annorlunda (eller att han ska göra det?) för att det är kvinnor eller män så får de förstås få det till det och göra en stor grej. Debatten är bisarr, som jag hävdat tidigare.

Och jag vet inte om det bara är när han är kritisk i negativ bemärkelse som han kritiserar “annorlunda” eller om han är det även när han kommer med positiv kritik? Eller är det OK då?

En kvinna i feministrörelse gavs utrymme i Bladet där hon inte bara ifrågasatte Kåmarks kunskaper om fotboll (vilket ju är tillåtet att göra, förstås) men också krävde att Kåmark skulle plockas bort från sändningarna för att hon inte tyckte att Kåmark berömde när hon tyckte att Kåmark skulle berömma.

Varför den här typen åsikter inte bereds plats när Kåmark gör TV4-sända Supercupen för damer inför 22 åskådare får ni själva räkna ut. Och varför hon inte krävt Kåmarks avgång under de elva år Pontus kommenterat ett stort antal dammatcher vet jag inte, men kanske har han då bara bara tyckt sådant som hon höll med om?

Jag tar upp det eftersom ringarna på vattnet växer.

Alva Nilsson är en 24-årig tjej som brinner för sin fotboll och ger uttryck för detta under Fotbollsflatan på Twitter och som bloggare.

Hon vill inte gärna ifrågasätta det bisarra i de anklagelser som skribenten från Feministiskt Perspektiv eller  semesterfiraren på Bladet kom dragandes med, men tycker att jag är orättvis som menar att hela debatten är imbecill.

Alva påstår också att jag inte bryr mig så mycket om damfotboll som hon gör, vilket säkert är sant – men sakfrågan, den om att Kåmark skulle göra skillnad (när det är exakt tvärtom)…den ville Alva inte ge sig in i och hon verkar klok nog att inte göra det.

Innan Alva föddes såg och bevakade jag damfotboll; VM, EM, landskamper och allsvenskan, jag har träffat och intervjuat de allra största och bästa genom åren, jag har varit på träningsläger med Umeå IK,  jag har till och med haft damfotbollen inom husets fyra väggar under en period, om vi ska gå in på detaljer.

Jag har kanske inte Alvas koll på Jitex-Dalsjöfors idag.

Men jag har varit med så pass länge att jag vet hur den här typen av debatter alltid har distanserat damfotbollen från den manligt styrda fotbollsvärlden, istället för tvärtom (vilket hade varit välkommet).

Den här typen av debatter grundar sig nämligen i det ofog som ju de flesta inom damfotbollen helst vill slippa: den ständiga jämförelsen.

***

Hur Halmstad ska resa sig ur det här har jag ingen aning om, men vi får inte glömma att AIK på Råsunda just nu kanske är den svåraste av alla bortamatcher.

***

…men jag uppskattar ändå Alva Nilssons ärliga och intensiva engagemang.

***

Leffe Boork på Twitter är stor underhållning.

Han skriver som “LBoork” och tycker sannerligen till om allt.

Bra, Boork.

***

Egentligen så känns det som om Sverige ännu inte gjort sin “bästa match” i detta VM, vilket förstås bara är bra.

Samt att den obligatoriska plattmatchen som alla lag har i ett mästerskap kom redan i första matchen, mot det där rätt usla gänget från Colombia.

Och – Japan har väl redan gjort sin bragd?

Mycket talar för Sverige.

Men mest Lotta Schelin, Lisa Dahlkvist och Therese Sjögran (och ett ramstarkt försvarsspel)…där har Sverige de som gör skillnaden.

(Och för mig får de dansa vad fan de vill, så länge de går till final).

***

Parkfotboll tisdag. Beachvolley på onsdag.

Men ännu inte stavgång, i alla fall.

 

Publicerad 2011-07-11 kl 23:33
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå