Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart att det är en praktsensation!

Ekwalls blogg

Jag är så pass konservativ att jag helst ser fotboll i en soffa framför en TV-skärm.

Men jag inser ju att det är som det är: nya tider.

Därför hade jag inga problem att pröjsa 139 spänn till South Swedish Kindpost för att se Rangers-Malmö FF, när inga rättigheter inte sålts till någon svensk TV-kanal.

Det buffrade helt bort, gick inte att se och var pengarna i sjön även om Max von Sydis och Co. kan behöva cashen.

Det där med “stream” har jag aldrig riktigt hängt med i, men med hjälp av Redaktionsjuggen fick jag en länk som gav mig en sida med matchen och en ett helt gäng liveannonser om otrohets-sajter i samband med matchen…vad tror folk om om fotbollstittare?

Allt fungerade som det skulle, såvida jag satt på terrassen med min laptop och där satt jag och brat-kaninen i mörkret, jag med tjock tröja och kaninen med päls, för att följa Malmö FF:s sensationella 1-0-seger.

Annons

Kaninen dock inte lika imponerad som människan, det ska sägas.

***

Helt ärligt: Det känns nästan som att MFF ska vara missnöjt med “bara” 1-0, hur konstigt det än må låta.

Kanske lite förmätet att tycka just så (vem hade ens trott på det), men i 2:a halvlek var Malmö väldigt nära både 2- och 3-0…inte minst via skott från Wilton.

***

Ni minns säkert hur jag…via denna blogg bland annat…ville påstå att Glasgow Rangers innan seriespelet dragit igång på allvar i Skottland inte är omöjligt.

Det såg vi ju på Ibrox, om inte annat, och skotske studioexperten Colin Hendry påpekade just detta i pausen: hur stabbigt det var bland Rangers-spelarna för att dei nte riktigt kommit igång med säsongen ännu.

Men det innebar inte att jag trodde att det Malmö FF som vi har sett i allsvenskan 2011 skulle ha något att hämta på Ibrox, med tanke på hur det har sett ut och med tanke på att det var på Ibrox så är förstås 1-0 till MFF en praktsensation.

Annons

****

Det ser ändå OK ut för de svenska lagen som är kvar ute i Europa.

Jag körde Tel Aviv-Helsingborg via HD:s liverapportering och med tanke på hur de rapporterna såg ut där så ska HIF vara nöjd med 1-0 i nacken.

Nu är dock matcher i Israel av hävd väldigt svåra och israeliska lag är något helt annat när de får åka hemifrån, även om HIF säkert hade önskat sig ett bortamål med sig hem.

***

När Wilton Figueiredo spelar som han spelade på Ibrox så är han en spelare av hög europeisk klass.

Men det är inte ofta han är på just det humöret numera.

***

Jag tycker det är rätt illa att ingen svensk TV-kanal sänder när svenska mästarna kvalar till Champions League, åtminstone i ett möte med klubb som åtminstone klingar rätt bra.

Men jag kan också förstås att TV4 eller SvT inte är så sugna på att lägga upp stora pengar för en kvalmatch när de sen vet att det är Viasat som äger rättigheterna för Champions League när det är på riktigt.

Annons

Kanske kan vi tycka att Viasat ska göra vad de kan för att sända svenska lagens kvalmöten?

Förvisso äger TV4 rätten till Europa League, men jag vet inte om det är värt att lägga pengarna på Nacional-Häcken eller Ålesund-Elfsborg men om något eller några svenska lag går till en avgörande kvalmatch till EL så hoppas jag att Fyran sänder från sådan match.

***

Bland mycket som imponerade i den 2:a halvleken…då vi väl alla trodde att Rangers skulle trycka gasen i botten…så fastnade jag för hur klok, lugnt och metodiskt Malmö FF höll i bollen, spelade runt och tog sig till anfall som nästan alltid avslutades.

Aldrig någon panik.

***

Jag förhastade mig något på Twitter och drog till med att Malmös seger var den mest sensationella bortasegern i Europa sen Fredrik Sandell gjorde machens enda mål för Trelleborgs FF mot ett stjärnspäckat (Alan Shearer!) Blackburn.

Annons

Det var att ta i, även om Helsingborg inte vann borta mot Inter (0-0) och Djurgården trots 2-0-ledning efter två Hysén-mål inte vann borta mot Juventus (2-2).

Men Texas Johansson påminner om HBK:s seger borta mot Sporting, den är lätt att glömma bort eftersom det är lättare att glömma bort Halmstad.

Nu talar jag bortamatcher och jag tycker inte att Feyenoord-Kalmar (0-1) eller Galatasaray-HIF (2-3) riktigt kan mäta sig, kval till Champions är trots allt kval till Champions.

Men, som sagt, sett till förutsättningarna: Malmös seger är en sensation.

***

Malmö kom alltså till start med Melicharek i mål och ett försvar bestående av Halsti, Daniel A, Pontus Jansson och Jiloan Hamad.

Vem hade trott att det skulle stå emot Rangers på Ibrox?

Vem hade ens tro att det skulle hålla nollan på Strandvallen?

***

Annons

Jag hatar att måla fan på väggar men minns ju tydligt Kalmars retur hemma (eller i Borås, ska sägas) mot Feyenoord.

1-0-seger borta är bra, men kan vara skört mot bra lag.

Det blir intressant att se om Malmö kan spela som de gjorde på Ibrox: falla tillbaka och kontraslå smart.

Med tanke på att MFF-fansens sånger hördes i Rangers egen kul och att Rangers-fans ej får åka till Malmö så lär det bli ett sanslöst tryck på Swedbank, då finns “risken” att MFF öser på framåt i nån sorts högmod och det kan straffa sig.

Rangers såg klart visset ut ikväll, men de spelade hyggligt i Champions League senast och kan förstås i sina bästa stunder.

Å andra sidan, det känns som om Malmö kan göra mål på skottarna och MFF behöver inte vinna matchen.

***

Onsdag hoppas vi på Häcken (portugisiska Nacional borta) och Elfsborg (Ålesund i Norge).

Annons

Jag håller aldrig på lag, som ni vet, men jag vill alltid att svenska lag ska gå vidare i Europa…svensk fotboll behöver det.

***

Vem sänder returen?

Tranåsposten?

Kan man se den i sin klocka?

 

 

 

Publicerad 2011-07-27 00:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto