Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Snart är vi alla redo för "tossedahimmet"

Det var svinkyla i Malmö igår, regn och isande vindar men lagom till dagens träning på Swedbank slet sig en fin gul sol loss från molntäcket och lade sig som en mjuk och varm filt över pressläktaren.

Det gladde framförallt Långe Lundh som packat likt tågluffare, där det varmaste plagget är den där ljusa jackan i manchester.

Lühr kör ju en del fleece så han hade nog klarat sig i en Irene, svårare för Olsson som stoltserar i svårare hatt men hatt värmer alltid mer än du tror, hatt är klart underskattat.

Annars värmer svadan i både hugg och slag oss emellan på läktaren, landskampsdagarnas gubbigaste hylla; alltid en krydda i samband med landskamper sedan många år.

***

Zlatandagen idag med presskonferens och enskild intervju.

Då kommer väldigt mycket annat i skymundan, även om Zlatans framträdande inför media inte längre är lika “exklusiva” som för några år sen.

***

Intressant att prata med Oscar Wendt om skillnaderna mellan Bundesliga och danska ligan…han beskrev hur det benpiporna kan flyga även i den enklaste lilla uppvärmningskvadraten.

Och alla reser sig upp, borstr av sig och kör vidare.

***

Lundh är ju från Lund, P1-skånskans hemvist, och därför gick han igår på alla cylindrar när vår taxichaffis…med rötter rätt djupt begravda i den malmöitiska myllan…beskrev mentalsjukhus som “tossedahimmet”.

För att sen släppa av oss vid Swedbank med orden “välkomna till Bengalstadion”.

***

Lika intressant när Alexander Gerndt beskrev träningarna i holländska Utrecht: i princip aldrig passnings- eller inläggsövningar.

Bara spel, hela tiden. Bara possession.

***

Det ryktas om rekordvärme i Ungern, en värme som nått upp till 40 grader under förra veckan.

Eftersom Sverige flyger in dagen före match hinner de få ett dygn att anpassa sig till det…men det kanske är tuffare att anpassa sig till svensk augustihöst?

***

Jaha, ett mittenlag i norska ligan gick alltså in och köpte en av allsvenskans i särklass bästa spelare, John Chibuike.

Tröstlöst.

***

Efter flera år av “krig” mot stora publicisters välvilja att direktpublicera helt anonyma kommentarer som kan innehålla vilken dynga som helst så glädjs jag såklart åt att de nu väljer att göra den möjligheten lika stringent som allting annat man publicerar under sina vingar.

Heder åt Getingens chefredaktör Mattsson som fick snöbllen att rulla, heder åt Bladets Jan Helin som hakat på.

Det handlar ju inte alls om “censur”, som många vill göra gällande. Stora publicister bestämmer själv vad som ska publiceras under deras vingar och så har det alltid varit.

På stenåldern skickades det in insändare med brev och om insändaren innehöll texten “Kalle är kuk” eller något i den stilen – då hamnade insändaren i papperskorgen.

Ville någon få ur sig “Kalle är kuk” så kunde man klottra det på en offentlig toalettvägg. Vill man få ur sig samma dynga idag: starta en egen hemsida eller hemsök dig till vidriga lögn- och skvallersajter.

Jag ser ju mer än gärna kommentatorsfält med kloka och intressanta debatter utan direkt personangrepp som flyger i luften. De “insändarna” existerar i allra högsta grad idag, men försvinner i en kaskad av spyor av spam, snorvalpar och ren och skär dynga.

***

…Gerndt ratade den holländska maten dock.

***

Det blev rätt bra fart på Twitter när jag efterlyste ultimalag i Malmö att få träna med ikväll.

Om jag hinner ska jag köra med ett lag som heter Limhamns FF på Hyllie IP…den planen fanns inte när jag flyttade härifrån 1994, men enligt taxichaffisen så ligger den vid “tossedahimmet”.

***

Nog för att Superettan är Sveriges jämnaste – och längsta – serie, men Hammarby vann EN match mot Qviding hemma och rätt många i 08-sfären började parat om tänkbar allsvensk plats.

Hammarby har en trupp som möjligen håller för en mitenplacering, oavsett vem som tränar laget.

***

Chippen galet pigg på dagens träning oc Rasmus Elm tryckte in ett väldigt snyggt patenterat “dykskott” bakom Johan Wiland.

***

Till slut dök även Herrn Smith upp och anslöt på pressläktaren i den här stan förut.

Som på den tiden Malmös hockeylag hade mer folk i en träningsmatch än MFF i en slutspelsmatch på Stadion.

Det är nya tider nu och både fotbolls- och hockeyarenor byter namn, plats och ställe.

Bara “tossedahimmen” står kvar där de en gång har stått.

 

 

Publicerad 2011-08-30 kl 12:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons