Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Europa kanske låter bättre än det är?

Ekwalls blogg

Jag har blivit så gammal nu att jag allt oftare tycker att hösten is the da shit, men inte så gammal att jag inte kan låta bli att skriva ”is da shit”.

Melankoli i höstfärgat landskap och promenader med prasslande löv under skorna ger ett annat lugn än vårens sprallighet.

Det är väl åldern, utgår jag från.

Jag blir tråkigare helt enkelt och tråkigt vill ha helst ha höst; kura ihop sig i filt, läsa bok.

Än är jag inte riktigt där, jag föredrar fortfarande vår och sommar. Men på god väg. Jag håller bara på att lära mig leva med det.

(Vinter kan däremot fortfarande dra åt helvete)

***

Hur mycket vi än försöker analysera så blev Malmö FF-Austria Wien mest bara en konstig match.

Jag kan inte låta bli att tycka det.

Förvisso är det understundom lika lätt att göra mål på MFF som det är att stjäla godis från ett barn och förvisso krävs det skicklighet att för att förvalta uppenbara målchanser.

Annons

Men ändå: 24 lägen, i ”normala” fall sätter du två-tre.

Problemet är väl då att inget har varit normalt i Malmö FF:s offensiv under hela säsongen. Offensivspelare som Daniel Larsson och Agon Mehmeti har inte presterat vad de borde prestera (läs: mål). Kantspelarna Hamad och Durmaz är bergochdalbana, på senare tid har bägge haft svårt att ta sig förbi en säck potatis på sina kanter. Dardan Rexhepi har fått några (för få?) chanser men inte tagit tillvara på dom.

Wilton Figueiredo har all tänkbar klass när han vill och är tillräckligt motiverad, men mest vill han tydligen hem till Brasilien och då blir det som det blir.

Mot Austria hade MFF dessutom 13 hörnor och det var inte direkt så att de hotade på varje.

Farligast framåt var ju Malmö när de flyttade fram Pontus Jansson och körde Drillo-fotboll, men det känns inte direkt som det är det Rikard Norling helst vill ha.

Annons

***

Djurgården lever fortfarande farligt.

De skulle visst åka till Södertälje och visa hur mycket de ville vinna, men rapporterna därifrån talar inte om glödheta järnkaminer på plan. Snarare tvärtom.

***

Kanske är det så att det bara är klubbarna själva (för cashens skull) och några av oss i mediapacket som mest skriker efter svenska lag ute i Europa.

Jag tycker förvisso att drygt tio tusen på Swedbank Stadion är en godkänd siffra, men det är inte mycket mer än man normalt har hemma mot Mjällby eller nåt i den allsvenska lunken.

(Och all credd till MFF-fansen, otroligt bra tryck/stöttning/tifo inne på arenan.)

Kanske tycker publiken att det är roligare med jippomatcher med dyrt inköpta  lag från Milano, Barcelona, Manchester och London?

Kanske tycker tidningar likadant?

Det skrivs väldigt mycket om att svensk fotboll MÅSTE ute i Europa, men när vi väl är där (för den här gången är ju svensk fotboll trots allt där, åtminstone med i matchen) då är det inte värt särskilt mycket.

Annons

Ett sådant tecken…och detta är nu bara en reflektion, ingen kritik…är att rikstidningen Aftonbladet skickar en krönikör (Simon Bank) till Valencia-Chelsea i Champions League men ingen till Swedabnk Stadion när ett svenskt lag spelar sin andra gruppspelsmatch i Europa League.

Bladet gjorde inte ens en sida i sin skånska upplaga på Malmö FF-Austria Wien, de gör oftast mer på en allsvensk lunkmatch….och bjöd istället de malmöitiska läsarna på sju sidor Elitserien.

Det är möjligt att de läst av intresset (jag betvivlar inte deras kunskaper på det området) och att det inte är större än så.

Tittarsiffrorna för MFF i Europa League är åtminstone väldigt mycket större än de är för Champions League-matcher (utan Zlatan) i frikanaler som TV10…omöjligt och orättvist att jämföra med siffror för matcher i betalkanaler som inte har samma räckvidd).

Annons

Men, som sagt, jag vet inte.

Folk kanske vill läsa om Gerndts felkörningar eller om Färjestads fiaskostart istället. Det är möjligt att det är så.

Europa låter kanske bättre än vad det är?

***

Sven Tumba blev 80 år och hans minne är väldigt värt att vårda.

Jag önskar jag hade fått uppleva tiden när det inte var så komplicerat eller märkvärdigt, när en idrottsman av bästa kaliber kunde göra landskamper i olika sporter samtdigt…spela hockey på vintern, fotboll sommartid.

Och tänk allt som Sven Tumba gjort för golfen.

***

Se Helsingborgs IF som väl knappt fick ihop 6.000 pers i en helt avgörande kvalmatch mot Standard Liege.

I vilka allsvenska hemmamatcher har de haft färre besökare i år?

***

Jag utgår från att Elfsborg ser det som en framgång att de åtminstone nådde kvartsfinal i Svenska Cupen.

***

Annons

Ge Jocke Persson ett allsvenskt lag!

Då får vi sannerligen sanningarna.

Perssons sågning av det egna laget i pausen mellan Giffarna och Ängelholm skojar du aldrig bort.

***

Kalkon och Kalkon är alltså inte död och begraven…det var bara tillfälligt den här gången…men omgjord.

På söndag ser vi hur.

***

Just nu är jag mitt ute i skogen.

Knappast för att plocka svamp dock.

Så gammal är jag inte ännu.

 

 

Publicerad 2011-10-01 15:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto