Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu är det allvar (på riktigt)

Ekwalls blogg

Lång finlandsdag mot en natt före match.

Finsk presskonferens på Hilton Fiskartorpet, taxi till svensk presskonferens på Hilton Strand, redigera mitt i maten till olika program, taxi i regnet till Sveriges träning på Olympiastadion, redigera och fixa med ytterligare jobb till olika plattformar i en reception på ett Scandic (de har uppkoppling som fixar hemskick av TV-jobb, vårt hotell löser inte riktigt det), promenad till Klaus K, skrivande.

Efter diverse turer…där finrestaurang inne i stan vägrade servera oss mat en minut efter kökets stängning kl 22…så fick det bli restaurangen på det Scandic-hotell där vi bodde under friidrotts VM, där en ryss med namnskylten Janne” serverade en kylling som fick duga som kvällsmat.

Annons

Efterrätten blev sen en målande rundabordet-diskussion om livets gåtor med Långe Lundh, Långe Lühr, Olsson och Loverboy i en mera avvaktande notarieroll.

Den hade däremot allt.

***

Hamrén mörkade den här gången och körde mera Hela Havet Stormar under träningen på Olympiastadion, med lag i possessionträningen (den med fyra olika småmål som de alltid har) som om vore de framlottade.

Helt till skillnad från hur det såg ut inför Ungern och San Marino, då det var väldigt tydligt hur startelvan skulle formeras.

***

Lundh i sitt esse när vi körde ett Ekwall vs Lundh på livsfarliga cykelvägar i downtown Helsinki.

Se HÄR.

***

Olof Mellberg visade, utan minst tvekan, att det är allvar nu och att det inte finns tid för eftertanke eller snälla gossar som gärna bakar bullar på kansliet: sänkte sin polare Chippen på träningen,  rörde inte en min bakom skägget och körde vidare som om ingenting hade hänt när Wilhelmsson haltade av.

Annons

***

Minns Cafébloggaren Per Nunstedt och hans tokspel när han försökte sig på rollen som reporter under fotbolls-VM 1998 och körde vilse i norra Frankrike.

Långt före Twitter-eran.

Då lät det inte som om han kände sig så priviligerad.

Det här jobbet är oslagbart på alla sätt och vis och vi ska vara nöjda och glada för vad vi får göra och uppleva, men det är inte någon Sällskapsresa.

***

Jag tycker inte det är underligt på något vis att Zlatan säger att han tappat det sug som han hade tidigare, att han inte längre tycker att det är roligt.

Det är ju bara att gå till sig själv i sin egen yrkesroll.

Nog har jag en gnista, men på ett annat sätt än tidigare.

Det behöver ju inte betyda att jag inte tycker att det är roligt med det här jobbet, jag ser det bara annorlunda, söker helt andra kickar än jag jag gjorde när jag var 16 och hade börjat på en tidning eller 28 och hade börjat jobba med TV.

Annons

Det är inget konstigt, som jag ser det.

Den låga som brinner flammar inte hejvilt, men den glöder ändå.

Det är när den helt slocknat du får börja se dig om efter annat, inte förr.

***

Jag gillar Mixu Paatelainen, Finlands förbundskapten.

Ingen du gärna bråkar med.

***

Svim-TV

***

Nyhetsmorgon snart från en gata med hygglig uppkoppling.

Det finns ingen anledning att vila, nu är det allvar.

Publicerad 2011-10-07 00:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto