Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I år kan Guldbollens jury jämka något, tycker jag

Ekwalls blogg

Lugnet efter stormen.

Har hunnit med att tacka av Pontus Kåmark efter elva go’a år på Fyran, en sittning med mycket värme och hyllningar till den mest lojala av dom alla på fantastiska Le Rouge i Gamla Stan.

Har hunnit med att försöka tacka den elaka förkylning som är ett lika säkert hösttecken som gulnande löv.

Har hunnit med att flyga till Skåne och spelat en match med TV-laget i fredagskvällens svinkyla, vi invigde en konstgräsplan i Tomelilla och det kom fantastiska 1200 åskådare (enligt arrangören) i oktobermörkret.

Har hunnit andas och ta det lugnt.

Och nu: på Café Kaffekoppen i Ystad med goda TV-lagskompisar, ser snart fram emot lite svårare höstpromenad längs strandkanten i ett friskt men himmelskt solgult höstväder.

Annons

Sen: nya tag, usual suspects i Fotbollskanalen Europa, Fotbollsmåndag med SUPER-LIVE, Europa League i Malmö, Ekwall vs Lundh och ett annat väldigt inspirerande och roligt projekt.

***

Malmö FF har inte varit så här stabila under hela säsongen som när de fått spela två matcher på kort tid; 1-0 mot Häcken och 1-0 mot Djurgården.

Kommer motståndarna protestera mot att MFF fått en “fördel” av att få matcha så här intensivt, månne?

Istället för att träna ihjäl sig.

***

Efter omgång 28 i allsvenskan, en bra bit in i oktober, så fick vi alltså en allsvensk tabell där alla lag har spelat exakt lika många matcher.

***

Det som kunde ha blivit två trötta träningslandskamper i november…eller ett ovisst play off, för den delen…blir nu istället högintressanta matcher mot Danmark i Parken och England på Wembley.

Annons

Erik Hamrén kommer knappast att mönstra exakt samma lag i bägge matcherna och det ska bli väldigt spännande vilka “nya” spelare som får och tar chansen?

***

Maltes Mackor på gågatan i Ystad imponerade med en ljuvlig skapelse: rostbiff och avocadosalsa.

Weltklasse!

***

Det räcker ju att du skummar hockeyrubrikerna så inser du att “disciplinnämnden” är årets skällsord i idrotts-Sverige.

Sommar, såvål som vinter.

***

Den fotbollsklubb som i min ungdom var stora delar av min vardag…och del av “uppfostran” i min idrottsvärld, låt oss säga att jag “håller på dom” om det nu är så viktigt…heter BK Olympic i Malmö och har under den kunglige Peter “Hulda” Hillgren som tränare tagit sig från 4:an till en fjärdeplats i divison 2 på tre säsonger.

Annons

I veckan vann de även Malmömösterskapet, en prestigefylld turnering som existerat sen Hedenhös, för första gången sen 70-talet.

Därför föräras laget denna jubelbild i denna blogg (och, ja, jag sponsrar gärna min moderklubbs gedigna arbete med stor och bred ungdomsverksamhet med några kronor, så länge de spelar på en nivå som vi/jag aldrig bevakar).

***

I dagens lördagskrönika i Getingen skriver jag om “rolig fotboll” eller snarare om den tråkiga, som vi alltid glömmer så snart resultaten går “rätt väg”.

Läses HÄR

***

Undrar förresten hur de reportrar som INTE fick vara med i Bladets DRÖMLAG känner för den (något subjektiva) satsningen som sportredaktionen valt att göra idag?

Jag tycker ju att Leifby Live borde ha platsat i det gänget, exempelvis. Lätt.

***

Guldbollen till Kim Källström?

Annons

Ja, jag kan köpa det i år.

Sett till de avgörande insatserna han har gjort i landslaget som till slut gav en EM-plats.

Zlatan vann en ligatitel med Milan, såklart, och är ju landets i särklass störst lysande stjärna…det kan ingen komma ifrån.

Men hans landslagsår har int varit övertygande och någonstans finns det altid anledning att jämka lite när priset ska delas ut: ska det ges till den som betraktas som den absolut bästa fotbollsspelaren eller till den som gjort avgörande insatser under året.

Den här gången tycker jag det finns anledning att gå ifrån Zlatan-spåret. det råder inget tvivel om att Ibra var en avgörande faktor för Milans ligaseger, men det var främst efter en fantastisk höstsäsong. Våren var inte lika bra.

Kims Lyon hade en – med deras mått mätt – mindre bra ligasäsong och i det här läget kan jag tycka att landslagsinatserna kan väga över.

Annons

***

Höstsol är trots allt sol, trots allt ljus.

Inför vad som komma skall.

 

 

Publicerad 2011-10-15 13:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto