Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fyllot på Stadion döms ju inte för det RIKTIGA brottet

Ekwalls blogg

Det går inte att tala om att vemodet rullade in.

Det kom som en jävla tornado över bred front med ösande regn, hukande kroppar i vind och ett kompakt svart mörker som lade sig över oss innan klockan ens hade slagit halv fyra.

Som en påminnelse om vad som lurrar runt hörnet det närmaste halvåret.

Som en mardröm.

***

Vi har ett program på söndag, som jag ser fram emot, som är ett “Fotbollsmåndag SUPER-LIVE” och som på förhand är döpt till AVGÖRANDET.

Vilket är förståeligt med tanke på hur det sett ut de sneate åren.

Nu kan vi döpa det till AVGJORT istället.

Å andra sidan kör vi SUPER-LIVE från kl 14 på lördag med hela dramatiken från Superettan.

Annons

***

All credd til Alexander Axén, allsvenskans Kapten Baines.

***

Tio tusen spänn i böter alltså för fyllot som rusade in på plan och ville attackera Pär Hansson i derbyt Malmö-Helsingborg.

Det är inte mycket men det är heller inte överraskande, sett till det brott han döms för – som är ringa misshandel, ofredande och brott mot ordningslag – så kanske det tillochmed med är hårt?

Problemet är ju att det grova brottet aldrig bedöms som ett brott av en svensk domstol.

Brottet är ju inte direkt att han knuffat på Pär Hansson eller burit sig åt som en idiot.

Brottet är ju att han medvetet brutit mot evenemangets regler och på egen hand sett till att bryta en match, till vilken över 20 000 människor betalt dyrt inträde, TV-station satsat stora pengar i och sett till att arrangerande hemmalag förlorat väldiga summor på alla sätt.

Annons

Där har du ett brott som du ska dömas för.

Så länge vi inte bryter den barriären, antingen via hårdare lagar för att springa in på plan/uppenbart medverka till att match bryts, så är det ju inte så mycket att förlora om man nu känner för det.

10 000 är säkert mycket pengar för en 19-åring, men det bränns ju inte direkt.

***

Idag under Viasatsas utmärkta Champions League-bevakning hörde jag Lasse Lagerbäck yttra åsikter om Erik Hamréns landslag för första gången sen han slutade som förbundskapten.

Lagerbäck har medvetet hållit sig undan för att göra det, han vill inte jobba med de landskamper som Viasatsa haft och han sa “nej takc” till Ekwall vs Lundh med motiveringen att det skulle bli svårt att undvika snack om dagens landslag.

Nu pratade han intressant om sin syn på en ensam forward – och nämnde Elmaner/Zlatan samt Hollandsmatchen.

Annons

Jag ska inte kvällstidningsvinkla och säga att Laase Lager sågade 4-2-3-1 (som i stort sett “alla” spelar idag), men han påpekade tydligt att han vurmar för två forwards och visade sen ett exempel från Real Madrid-matchen hur jobbigt det kunde vara för Benzema att vara själv.

I en match som Real vann med 4-0 och Benzema gjorde ETT mål i, men ändå.

Möjligt att Lagerbäcks Island-jobb nu gör att han känner att han kan ha åsikter på dagens svenska landslag. Det skulle onekligen vara intressant i alla fall.

***

Oerhört starkt av Syrianska att undvika direkt nedflyttning, med tanke på spelartrupp, skador och hur säsongen gestaltat sig.

***

Grattis, Åtvidaberg. Igen.

GIF Sundsvall: om det finns en förtryckt löpsedel, se till så att den ALDRIG kommer i närheten av att synas förrän efter matchen.

Annons

***

Jag förstår ju upprördheten hos Malmö FF när det blev som det blev med tre matcher på fem dagar.

Det är en sak.

Men det som målades upp som ett helvete och en omöjlig uppgift slutade alltså med nio poäng på tre matcher och nolla hålld i alla tre matcherna. Det har inte hänt ens när MFF haft två månader mellan matcherna.

Starkt är det i alla fall av Norlings Malmö att stå för den bedriften.

Nu återstår det att kraftsamla inför sista chansen i Europa League: torsdagens hemmamöte (fjärde raka hemmamatchen för MFF) med Metalist.

***

Polisdebatten?

Jag måste skaffa mig mer kunskap i den, innan jag ger mig in i en diskussion.

Någonstans tror jag att den är mer komplex än många vill göra gällande. Då bör man ha kött på benen så det räcker, om stora tuggor ska tas.

***

Sömn nu.

Ska drömma om sol, värme och ljus.

Annons

Ska drömma mig bort ett halvår eller så.

Publicerad 2011-10-19 00:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto