Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En helt ovanlig måndag

Ekwalls blogg

Det är inte varje dag en Frisör som heter Hannah fyller 30 år och du blir husägare, men detta var en sådan måndag, en väldigt speciell sådan.

Avslutades med en riktigt svår sittning på Sturehof där Wilma, 12 år, fanns med och fick slurpa i sig sitt första ostron och – hon älskade det.

“Hur kan man INTE tycka om det”, utbrast hon.

Goda smaklökar på det barnet…

En stor dag var det alltså,  på alla sätt…nu väntar nya tider, det gör ju alltid det.

***

Intervjun av Fotbollskanalen David B Larsson med FCK:s Carsten V. Jensen angående kickandet av Rolle Nilsson var väldigt intressant (och bra).

För det är klart att det blir lite känsligt när sportchefen som är ansvarig för en anställning av en tränare ser till att kicka samma tränare efter ett halvår och blir tränare själv.

Annons

Om vi bortser från det och om vi bortser från vad man kan tycka om Roland Nilssons jobb i klubben (misslyckande i Europa, väldigt starka i ligan, men bara ett halvår i klubben) så undrar jag hur FCK:s research såg ut när man nu menar att Nilsson inte är rätt man att leda klubben eftersom de inte tänker lika om hur klubben ska ledas.

Vem gjorde den researchen hos klubben som menar att de är Skandinaviens proffsigaste?

***

Zlatan Ibrahimovic har som Sveriges landslagskapten förtroendet att rösta i Ballon d’or.

Den här gången lade han sin röst på Lionel Messi (inte bland Zlatans tre bästa förra året) och tränarrösten fick…japp…Pep Guardiola, Filosofen.

Sett till vilka tankar som Zlatan hade kring “Filosofen”, både som människa och fotbollstränare (och i det här fallet hörde de ju ihop)…han har väl rätt ofta antytt att vem som helst skulle kunna leda det LAGET till framgångar och ansåg ju att Pep var en nolla jämfört med exempelvis Mourinho…så är ju valet förbryllande.

Annons

Antingen så är det zlatansk ironi…och jag vet inte om den fungerar över hela världen i en sådan här omröstning…eller så tycker han rätt illa om alla andra tränare.

***

Paul Scoles ena dan, Thierry Henry nästa.

Whats next?

Eric Cantona?

Glenn Hysén?

***

Det blir ju humor när det fortfarande finns de som menar att det främst var Pep Clotet Ruiz som ledde Malmö FF till det där guldet, när Rolle Nilsson var huvudtränare.

Clotet Ruiz blev väl ändå tillräckligt avslöjad som huvudtränare i Halmstad? Minst sagt.

***

Bojan Djordjic, vad händer?

Eller: vad händer inte?

***

Fotbollskanalen Europa har tagit extra långt vinterlov. Tillbaka igen den 29 januari.

***

Det är när du – på avstånd – följer matcher (som exempelvis Man U-Man C i helgen) som du inser att folk som håller på lag väldigt sällan kan avge trovärdiga analyser.

Annons

På Twitter skrev Man C-anhängarna att Kompanys utvisning var horribel och inte ens frispark på sina håll. Och Man U-vännerna menade att den var solklar och en livsfarlig tackling.

Då talar jag inte bara om spelare och hardcorefans, utan om normalt respekterade experter och journalister.

***

Sveriges Mästerkock!

***

“Du gifter dig aldrig med alla dina flickvänner”, var en av FCK-Jensens förklaringar till varför man gjorde som man gjorde men Nilsson.

Själv har jag aldrig varit gift.

Men man kan ju ligga lite med varandra?

***

Hantverkarna intog huset så snart vi fått nycklarna i vår hand.

Min uppgift?

Hålla mig undan helst.

Men också att…riva ned sådant som ska bort!

Don efter person.

 

 

 

 

Publicerad 2012-01-10 00:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto