Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om det blåser hårt: hellre Capello än Harry Houdini

Ekwalls blogg

Det är alltid så enkelt att “vem som helst kan göra det”.

Men så är det inte.

Hur de än försöker lura i det dig via broschyrer eller supportröster över telefon så är det en lögn: nej, det är inte enkelt och framförallt kan inte vem som helst få ordning på rätt inställningar installerade i sin laptop eller själv koppla upp trådlöst bredbandsutrustning hemma.

Det är en lögn.

För det är omöjligt utan hjälp.

Du kan lätt lockas in i sörjan genom att lyckas klicka rätt ett par gånger, tro att du verkligen kan och är näääära – men någon gång det dyker alltid upp en ruta där du ska välja ett korrekt svar från två, tre olika alternativ…och du har en inte en blekaste aning om vad ett enda ord betyder i frågan som ställes.

Annons

Än mindre svaret.

Istället chansklickar du och har förstört allting.

Därför ringdes tjänstefolk in: teknikpersonal-Oscar, bördig från Ängelholm. Förutom en och annan Rögle-match i ladan finns det inte mycket att göra i Kvinnaböskeland, så mörka kvällar har teknikpersonal-Oscar suttit och lekt med datorer i timmar efter timmar sen han började krypa.

Han kan sånt.

Och han löste uppkoppling, nån sorts trådlös variant till den nya svåra Samsung-skrivaren, alla tänkbara TV-inställningar som inte en normal människa i detta land utan trehundra år i ingenjörslinje hade fixat så snabbt, så enkelt, så smidigt.

Själv var jag med och valde nätverksnamn och lösenord, kändes mer som min grej, lite sofistikerat sådär.

Allt annat är jag lite för dum för.

***

Det är väl ganska uppenbart att saker och ting mellan FA och Fabio Capello måste ha varit smått infekterade innan?

Annons

Eller var det så enkelt att Capello kände sig förolämpad över att förbundet plockat kaptensbindeln från Terry, blev skitförbannad, avgick – och förbundet gick med på det?

Det känns inte direkt som ett lyckligt äktenskap i grunden.

Annars kändes det som om Fabio Capello hade ett väldigt stabilt engelskt landslag i sin hand, det visade kvalspelet om inte annat samt möjligen mötet med Sverige även om det var en träningsmatch och Sverige kändes väldigt tillkortkommet.

Bättre eller sämre nu?

Ingen aning, hur ska man kunna avgöra det…det blir sannolikt samma manskap på planen.

Men sett till internationell erfarenhet på absolut högsta nivå, när det smäller som mest och bäst bland de allra bästa – då håller jag nog hellre Capello i handen än Harry Houdini.

***

Älskar ordet “blazerbrigad” i Långe Lundhs intressanta blogginlägg om maktkampen i svensk fotboll.

Annons

***

Det var förvisso i cupen och det var inte många minuter, men Oscar Wendt fick spela och göra mål. Räcker det lilla till en landslagsplats mot Kroatien?

Och ska Erik Hamrén gå vidare på linjen som säger spelare som inte får tillräckligt med speltid (Wendt/Safari) kan få svårt att platsa…ja, då börjar snart Micke Lustig vara i farozonen.

Nu handlar det förstås om hur konkurrensen ser ut i övrigt och i Lustigs fall är det nog lugnt ett tag till (även om AnfieldCat kan hota, den får vi alla fall se inför publik).

***

Det finns de som undrar om Fabio Capello någonsin kommer att prata engelska igen, så arg är han.

Min fråga: när pratade han någonsin engelska?

***

Inga roliga dagar för Zlatan Ibrahimovic.

Det där röda kortet, förlust mot Juve i cupen och gode vännen Capello får lämna sitt tunga uppdrag.

Annons

***

Vad hade hänt om Svenska Fotbollförbundet menat att Sveriges landslagskapten inte är en bra förebild och meddelat att han inte längre får vara kapten?

Hade Hamrén avgått då?

Nu är kaptensfrågan inte lika viktig här hemma som i England och förmodligen hade den svenske kaptenen inte valt att spela ändå—men frågan är förstås intressant.

***

Liverpool ratar Kristoffer Nordfeldt, heter det i spalterna nu. No kidding?

Med all respekt, det där intresset från Liverpool kändes rätt agentupphaussat.

AnfieldCat hade känts mer aktuell (lär vara rätt vig också).

***

I Anton Fors utmärkta Bundesligablogg ser ni annars att det talades om annat än Wendts mål efter den där cupmatchen.

DEN filmningen skojar du inte bort.

***

Mejl från trogen läsare i debatten om OS och Viasat:

“Ohoj,

 Tre saker som verkar ha försvunnit i debatten är:

Annons

SVT är jäklarimig ingen gratiskanal. I runda slängar 2 lax om året är det väl bara Canal+ som kan mäta sig med. Undrar om inte Viasats sportpaket till och med är billigare än så. Den enda gratiskanalen är väl TV4?

När SVT senast gjorde OS i Peking var det inte många av de mindre sporterna som fick särskilt mycket TV-tid. Snarare tvärtom. Det var mest kval till kval i 10000 meter bröstsim på tvären, handboll, basket, fotboll, friidrott och havremopeder som gick sakta i sidled och några som hoppade högt och fort. (Dock förvånansvärt mycket beachvolley.)

SVT har egentligen bara en och en halv kanal att visa OS i TV på. SVT24 är Barnkanalen halva tiden och de kör bara OS i en huvudkanal åt gången – såvida det inte är mitt i natten. Viasat har ju 3:an, 6:an, 8:an och 10:an i de flesta boxars grundutbud. Plus alla rena sport och extrakanaler.

Annons

Så det så!”

SVAR: Men Lennart Karlbergs “ungdomarna” kanske ser Barnkanalen?

***

Om Harry Houdini dömts igår hade han aldrig varit aktuell för något landslagsjobb.

John Terry har inte heller dömts skyldig ännu (i rasistmål), det ska vi inte glömma.

Men Terry blev dock aldrig av med någon landslagsplats, bara en kaptensbindel (igen) och andas ju kanske så pass mycket “trouble” att FA tröttnade.

Dock borde de väl i sådana fall ha stake nog att ta bort honom helst från spel i landslaget istället för något mellanting. Det var fegt. Antingen eller.

***

Så, då har jag författat denna blogg på trådlös anslutning i eget hus vars nätverk jag döpt alldeles själv.

Hur enkelt som helst.

Publicerad 2012-02-08 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto