Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Senaste Zlatan-rubrikerna: jag överraskas inte av någonting

Ekwalls blogg

Som om det inte räckte med borrmaskin.

Nu har har jag köpt en grensåg också.

Jag hade inte den blekaste aning om att det fanns något som hette grensåg, även om det nog kan ha hänt att jag drog med till en sådan när jag gick hårt åt Mats från Grasshoppers den gången han testades som mittback i landslaget (var den för svår?).

Grenar ska sågas är det tänkt och när grenar ska sågas krävs det såg för grenar, jag hade lite dålig koll på det. Också.

***

Zlatan har sagt saker igen och det är ju som det och alltid har varit med det.

Jag är inte överraskad över någonting, inte vad som sagt, att det sagts eller uppståndelsen över sådant som sagts eller gjorts.

Annons

Jag orkar inte ge mig in i den debatten.

Det är som det är och den som är överraskad efter alla dessa år får gärna räcka upp en hand.

***

Anja Pärson var en klippa i bergen och visade tidigt rätt så mycket osvenskt mod, med bragden i Vancouver (efter det otäcka fallet) som det mest minnesvärda ögonblicket.

Hon kommer att vara saknad i en svensk idrottssfär.

***

Gunnar mejlar diverse Zlatan-statistik, bland annat att han kan bli den första spelaren i Serie A-historien att vinna skytteligan som Inter- och Milan-spelare.

***

Du får gärna säsga vad du vill om Andreas Isaksson, men att det skulle vara hans fel att PSV Eindhovens försvarsspel är på korpnivå är bara barnsligt.

Jag vet att holländska lag aldrig prioriterar defensiven men att PSV Eindhoven…det är trost allt ett lag som spelar ute i Europa…agera som nybörjare är inte ens roligt.

Annons

Så fick också tränare Rutten gå.

***

De gröna stolarna i Fotbollskanalen Europa ser värre ut vad de är, trots stel rygg och lite sköna ryggskottssmärtor så gick det bra att sitta (still) igår.

Känns bättre idag, om du undrar.

Till stor del tack vare min naprapat, den väldige finnen Heikki Tukonen, som idag greppade tag med vänstra jättelabben över mitt ben och sa “tänk på något roligt”, tryckte sen bort lite sköna muskelknutor från lårets framsida och jag satt som i ett skruvstäd och hade behöver något av gummi att bita i.

***

Rasmus Elm, ja jävlar vad bra han känns just nu.

Där kan vi ha en man som kan leda oss till oaanade framgångar i Kiev.

***

Över fyra miljoner tittare på Melodifestivalens final. Fyra millar. Ingenting annat är ens i närheten av de siffrorna.

***

I bloggen på den här sajten undrar Långe Lundh varför folk kallar en för olika sjuka saker när man har (en annan) åsikt om deras lag eller…för den delen…deras liga.

Annons

Svaret har varit givet ganska länge, som jag ser det:

Jo, det är för att alldeles för många av de människor som håller på lag (eller ligor) blir lite lätt dumma i huvudet när deras lag ska diskuteras och någon tycker annorlunda.

Inte alla, men alldeles för många. Du kan säga att Liverpool spelar dåligt eller att Manchester United gör en pissmatch eller vad du vill (välj lag, liga, det spelar ingen roll vilket) och du får veta att du är både det ena och det andra (företrädesvis “hora”, det har blivit det nya tuffare skällsordet) och just därför går det nästan aldrig att föra en vettig diskussion/debatt med människor som håller lite för mycket på lag när deras lag är inblandat. Tyvärr.

Ibland vill de de som håller på lag och kallar folk för sjuka saker hävda att det “passion”, men aldrig missbrukas väl ett ord så mycket som just då.

Annons

Och jag drar inte alla över en kam, för det går inte. Jag hävdar bara att du kan läsa vilken omodererad kommentatorstråd, facebooksida (ta en titt in på Fotbollskanalen Europas) eller sportjournalists mejlbox som helst och du inser att det är som det är, alldeles för ofta. Det går aldrig att bortse från det.- Tyvärr.

***

Jag ser, för övrigt, mycket fram emot torsdagens Europa League-matcher i TV4 Sport: Athletic-Man United och Man City-Sporting.

Och givetvis SUPER-LIVE!

***

Har alltid tyckte det där talesättet om att inte såga av den gren du sitter på varit lite väl konstruerat för vem fan sitter på en gren med en såg.

Nu har jag lättare att ta in det.

En grensåg är trots allt en grensåg och sitter man på en gren med en såg så är det rimligtvis med en sådan.

 

Publicerad 2012-03-12 20:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto