Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När Malmöstjärnan sänkte tre bolivianer i en match…

Ekwalls blogg

På miniturné inför allsvenskan.

Förmiddagsflyget med Malmö Aviation från Bromma till “Sturup Airport” i sällskap med malmöitiskt hockeylag.

(De såg inte direkt ut som de malmöitiska hockeylag jag minns dagen efter att en säsong hade tagit slut, å andra sidan tog säsongen aldrig slut så tidigt på den tiden jag följde hockey i Malmö. Men det är ju mest en parantes)

Från Svedalhållet in mot stan: vårfläktar över blåsiga åkrar, grönt längs plättar av gräs.

Inne i stan: restaurangarbetare i kortärmat snickrandes på utserveringar runt Lilla Torg.

För första gången på några år ser vi fram emot en allsvensk säsongstart som kommer med våren och det känns på alla sätt väldigt spännande och inspirerande.

Annons

***

SPECIALERBJUDANDE“Svår, svårare, Ekwall” just nu hos AdLibris: 99 kronor!

 

***

7-0 i Champions Leagues åttondelsfinal är ju att ta i, men det är inte konstigare än att det blir så när luften går ut och det inte finns någonting kvar att spela för och när Bayern lyfts fram av sin hemmapublik i München.

Vi går inte glömma att ge Basel all tänkbar credd för vad de åstadkom i Champions den här säsongen och att de skakade om Bayern inför den här matchen.

Nu tror jag att tyskarna (och Mario Gomez!) kan ta sig väldigt långt i den turneringen, lite beroende på hur lottningen faller ut…jag tror att de gärna undviker både Barcelona och Real Madrid (om Real tar sig vidare).

***

Hur lyckas Dulee Johnson? Ständigt.

***

Jag och Lille Tobbe hade stämt träff med en av allsvenskans mest intressanta spelare inne i stan och smög sen uppåt mot Götet i dassig hyrbil.

Annons

Fullt på Avalon och vi valde att testa Häckenland: Sankt Jörgen Park Resort.

Snyggt designat, bra spa (för att inte säga världsklass!), helt ok rum och för sådana som spelar golf är det nog ett himmelrike med gångavstånd till bana.

Däremot är ju läget vad det är; klar Upplands Väsby-varning och mitt rum heter något med “city view” vilket förstås är sant om jag tittar noga men rakt framför mig ligger några träningsplaner som tillhör BK Häckens imponerande camp och ett industriområde.

När jag bor på hotell vill jag kunna ta steget från entrén till citypuls i form av shopping, caféer, restauranger och människor i rörelse.  Inte nödvändigtvis till BK Häckens träningar eller en företagsby som ser ut att reparera bussar.

Däremot; ska du slappa med svårt spa – kanske i kombo med golferi, jag pysslar ju inte med sånt – så är Sankt Jörgen Park Hotel klart värt en rekommendation, nära till stan om du pallar sitta i taxi en stund.

Annons

***

Tänk att jag hade glömt bort Denny Avdic helt där borta i Tyskland och då var det inte längesen han vann han allsvenska skytteligan.

***

…eller Zemun-varning…

***

Ingen kan direkt påstå att Inter har haft all världens flyt.

***

Inga fotbollskanaler på Sankt Jörgens rum (de körde fulingen med fobtollskanal i baren, guess why), däremot Viasat Sport och Liverpool-Everton med Gerrards föreställning.

Två av målen oerhört snyggt förarbetade av Luis Suarez, det ska inte glömmas.

Överhuvudtaget väldigt intressant att England pissar på Uefas krav om att inte köra matcher i samband med Champions League.

Ja, jag hört att det är en “rekommendation” men det är inte så att Sverige och andra mindre förbund känner att det bara är en rekommendation…när det skulle spelas Svenska Cupen-kvartsfinaler i höstas så fick de inte läggas på normala matchtider eftersom det var europeiska cupmatcher samma dag.

Annons

Då hette det att “Uefa stoppat det”.

Vi talar alltså kvartsfinaler i Svenska Cupen, inte ett hett Premier League-derby.

Överhuvudtaget är det en helt idiotisk regel eller rekommendation eller vad du vill och det känns mest förnedrande att tvingas leva efter den, som en slav under en envåldshärskare.

***

Först gick frågan till Lundh om att debattera Zlatan i SvT:s Debatt på torsdag och när han tackade nej för att vi sänder Europa League, då gick frågan till mig…och, jo, jag känner att jag också är lite inblandad i de där Europa League-sändningarna.

***

Det kändes förresten stort att få träffa Patrik Sylvegård på flygplatsen, numera assisterande tränare i Malmös hockeylag.

När han hette Gustafsson och var en rätt bra elitseriespelare så körde vi lite fotboll ihop i samma lag…han var tung, snab och målfarlig center och jag minns hans debut när han sänkte tre argsinta bolivianer som hängt honom i tröjan med ett par välriktade högerkrokar.

Annons

Det hade gått lite väl snabbt mellan hockey- och fotbollssäsongen och Patrik hade som mest förväntat sig 2+2, istället blev det rött och rubriker i lokalblaskan.

Men det var på den tiden det var lite vildare kring Malmös hockeylirare och de var stora nog att inte skylla på någon annan än sig själva.

 

Publicerad 2012-03-13 23:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto