Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför tror jag att Zlatan kan gå till Real

Ekwalls blogg

En del nu:

Ska avverka Frankrike, Fotbollsmåndag, Europa Legaue-final, Strömstad, Skövde och en On Tour med Lundh på några dagar.

Det innebär nästan alltid att jag får skippa sovandet, det stryks först om du ska ha en chans att hinna vad som behöver hinnas,

Som tisdag morgon med morgonflight som AVGÅR kl 06:20 från Södra Norrlands flygplats, Arlanda, efter att vi avverkat ett sent Fotbollsmåndag med start kl 23 ikväll…då handlar det inte om att hinna sova, utan om att hinna med planet.

Sova får jag försöka göra en annan dag, det är inte värre än så.

***

På tal om det så har jag får en känsla av att Mathias Ranegie somnade väldigt gott efter sina två mål mot Åtvidaberg.

Annons

Med tanke på målproduktionen under den allsvenska inledningen och med tanke på vilka chanser han missade igår mot Åtvidaberg.

De där två målen bakom Gustav Jansson i Åtvidabergs mål var inte bara livsviktiga för guldfavorittippade Malmö FF, de var nog ännu viktigare för Ranegie.

***

Är det någon som ska göra det för Syrianska så är det förstås Sharbel Touma.

I sina stunder en högklassig allsvensk spelare.

Men med tunga skadeproblem.

Det är möjligt att Syrianska kan få ut det bästa av Touma i en tredjedel av matcherna med tanke på hur sargad hans kropp verkar vara, det kommer inte att räcka i längden.

***

På min första riktiga tävling som ”simfarsa” i lördags och jag kom tomhänt, som den rookie jag är tidigt på morgonen till en kvalmig simhall utan syre.

Det som vilken rastplats kring motorvägen som helst. Eller: som ett Norwegian till Dubai under vinterlov.

Annons

Simföräldrarna hade stor matkrogar med sig med kaffetermosar, juicepaket, hemmagjorda mackor i små plastburkar, skivade gurkstavar, äpplen, päron och ananasklyftor och säkert ett och annat stekt ägg.

Jag har mycket att lära.

***

1-0-seger på bortaplan mot GIF Sundsvall, lite i skymundan en lördagseftermiddag…det var den typen av trepoängare som gjorde Helsingborg till ett allsvenskt guldlag förra året.

***

Zlatan kvar i Milan eller inte?

Ja, han sitter på ett kontrakt och skulle det vara så att han ska köpas av Real Madrid så kommer det att kosta och det kommer att kosta duktigt.

Men ändå.

Vi kan mönstret och när Zlatan börjar sätta press på klubben om ”en satsning” så är det ett tecken på att han inte är helt tillfreds med vad som hänt på senare tid.

Han har ju själv sagt tidigare att MIlan bara var i början på någonting stort och jag kan tänka mig att han fått veta att klubben skulle satsa stort.

Annons

En kvartsfinal i Champions, en semifinal i italienska cupen och en andraplats i ligan är förstås bra, men inte direkt vad Zlatan Ibrahimovic hade hoppats på i en ”stor satsning”.

Det kändes lite som att förhoppningarna om en  ”stor satsning” sprack när det inte fanns tillräckligt med cash för att köpa loss Tevez från hans kaos i Man City.

Så…är Real realistiskt?

Ja, varför inte.

Att få spela under Jose Mourinho igen är gott nog och dessutom kan Zlatan se det som ”sista chansen” att på allvar konkurrera om den saknade Champions League-titeln.

Pengar kanske det inte finns så det räcker, men det finns spelare som säkert är attraktiva i ett byte (med cash mellan såklart), som en Higuain, en Kaka eller bägge två.

Huruvuda Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo tycker att ”the house is big enough for the two of us” är en annan fråga.

Annons

Men att Zlatan drar är inte omöjligt, det har vi sett förut.

***

Sugen på berg-och-dal-bana?

Se på IFK Norrköping.

***

Om vi bortser från den fullständigt bisarra prissättningen av VM-biljetter till käppakrget i Globen så är det ju ändå så att matcher mellan nationer som inte är Sverige lockar publik som inte är större än den är på division 5-matcher i fotboll.

Vi får inte glömma det när vi ser till ”hur stort” ishockey-VM är, det finns inte en jävel som bryr som om Tyskland-Italien i Globen, oavsett vad biljetterna kostar.

Lite som när Sveriges handbollsdamer möte Angola i ett mästerskap i Holland.

***

Mycket derby nu.

I Borås ikväll, i Stockholm imorgon och i Malmö på torsdag.

Det känns som att det kommer att få allsvenkan att gnistra en aning efter en ganska medioker start.

Och jag hoppas innerligt att det är gnistan, farten och festen på plan och på läktare som kommer att bli huvudingrediensen.

Annons

Inte jävelskapet mellan fans runt arenan eller på stan.

***

Strejk bland spelarna?

Ja, jag tror inte att det är på låtsas. Snarare tvärtom.

Det finns nog en rätt uppenar risk att det kan bli så, om jag förstått allting rätt.

***

Men ändå: prissättningen på hockeyn.

Nu får arrangören lite credd för att de sänkte priserna med 70 procent (sjuttio!) direkt efter första fiaskomatchen.

Men det är ju en fet skandal att människor som lever ute i rymden ska få ta sådana här beslut. För i verkligheten kan de inte verka. Åtminstone inte i en barnfamiljs ekonomi.

Hur jag än vänder och vrider på det: hur gick snacket när man beslutade att det skulle kosta sjutusen kronor för en vanlig barnfamilj att se en VM-match? Man hade ju gärna varit med i det rummet när diskussionen gick runt mellan gåslevern och snittarna.

Annons

”6.400 kronor för en familj för att se Tre Kronor-Norge…mä, men det är väl ändå rimligt…det hostar man ju upp hur som helst.”

Ofattbart.

Idiotiskt.

Jag minns att fotbollen sålde biljetter till U21-EM i Sverige för 21 spänn.

För att fylla arenorna.

Så kan man också tänka.

***

Jag och i Sündets Paarla just nu.

Snart på väg mot Malmö.

Funderar på att ta en nap på vägen nedåt.

Det gäller att ta ett sovtillfälle när det kommer, gå i tillfällig bivack, som Lundh har lärt mig.

 

Publicerad 2012-05-07 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto