Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om högklackat och en udda manbag

Ekwalls blogg

Dom kan sina högklackade i Kiev, jag måste ge dom det.

Här är 10 cm i stilett mer vanligt än fotriktigt från Ecco eller Birkenstock och högklackat gäller som en del av arbetsuniformen.

De få kvinnliga poliser som patrullerat på gatorna under EM…de gör normalt inte det…arbetar vanligtvis i höga klackar, eftersom det är det som gäller på kontor.

Och när kvinorna gör staden för en shoppingrunda eler besök på lokala fiket, då blir det de höga klackarna och vi talar då HÖGklackat.

De tar sig med säker fot och väldigt stringenta vader längs med kullerstenstrottoarer, de kan sin konst och det ser inte direkt ut som när damlagen stolpar fram på Fotbollsgalan för att ta emot pris…om vi säger så.

Annons

Jag har ingen aning om när deras fötter och vrister är totalförstörda, det kan inte vara nyttigt att ta sig fram i de skapelser jag ser…men ska det vara snyggt, så ska det var snyggt.

Och det är en konst väl värd att beundra, om du frågar mig.

***

Är inte Englands absolut största problem att de har en attraktiv liga som till stor del fylls på nyckelpositioner av väldigt bra spelare från andra länder?

Du hittar förstås inte många Andrea Pirlos i något land.

Men när fick England fram något motsvarande på senare tid; en playmaker, en spelare som kan samla upp och fördela eller bara göra det oväntade från en mittfältsposition? Att Finland, Schweiz, Sverige, Bulgarien och andra mindre fotbollsnationer har problem med att odla fram den typen av stjärnor kan jag ju förstå.

Men en jättelik fotbollsnation som England?

Annons

Klart att de finns där någonstans, men får de chansen i en mördande ligakonkurrens?

Jag är tveksam till det och ser vi till vad England har bakom Frank Lampard och Steven Gerrard så ser det åtminstone inte ljusare ut på den fronten.

Inte för att jag är särskilt överraskad över hur England gick här i EM, en kvartsfinal kändes som det mest logiska sett till materialet

***

Jag förstår att Djurgården plockar in Kennet Höie i målet.

I Dif kan “Johnny Puma” bli en profil på alla tänkbara sätt.

Sen är jag inte helt säker på att Höie blir samma succé som han var i Elfsborg…dels för att man ständigt kände att han spelade lite över sin förmåga och var fantastisk på närsituationer…men det kändes aldrig helt STABILT…och dels för att Elfsborg oftast är ett lag som för sina matcher och släpper till lite färre målchanser, det kommer bli fler jobbigare situationer för Höie att reda ut.

Annons

Men, som sagt, jag förstår Djurgården. Nör Höie ändå är ledig finns det ingen anledning att INTE ta in honom.

***

Om det är något speciellt med högklackat på kvinnorna i Ukraina, så är det förstås alltid något speciellt med mannen och hans manbag (i folkmun också benämnt med något om en slunga).

I juggevärlden vet vi, där är manbagen en del av adidasbyxan med knäppning på sidan.

Men även i stora delar av öst föredrar stora vuxna killar sin manbag, jag vet inte varför…kanske för att de flesta röker och måste ha ciggen någonstans?

I Ukraina likaså och här kör ganska många med en helt ny variant manbag; utan axelrem, med ett handtag som på en vanlig portföj, men en en portfölj som krympt i tvätten.

Ni ser en sådan ovan, på en bild jag stulit från Foto-Soffans blogg.

Den är fan tveksam, om du frågar mig. Manbagen, alltså. Inte Foto-Soffans blogg, den är rolig.

Annons

***

Tänk att Kåmark gjorde blixtvisit i Kiev för spelarnas FIFA-fack, deltog i en golftävling, vann lagtävlingen med Poborsky, kom trea individuellt efter Sjevchenko och Sheringham och åkte sen hem med en väggklocka värd trettio lök.

Stort av Stubben.

***

Ingen semi för Jonas Eriksson, inte ens som fjärdedomare.

***

Jag har, helt plötsligt, fått en Portugal-känsla inför semifinalerna.

Jag tror att de kan rubba Spanien, jag tror framförallt att Ronaldo kan göra det och one minst så tror jag att portugiserna tror att de kan göra det…precis vad det laget behöver.

***

Tänk att att Glasgow Rangers nu tvingas ta steget ned till den skotska andradivisionen.

Reger är regler, det är inte det…bara själva grejen, Rangers har ett B-lag som hade vunnit den ligan.

Och hade man haft samma stenhårda linje i mågandra länder så hade rätt många storlag flyttats ned.

Annons

***

Jag har väldigt svårt att se hur Italien ska kunna stå emot den tyska maskinen…som inte längre är speciellt mycket maskin, utan ett fantastiskt fotbollslag.

Så som det har sett ut så här långt tror jag inget lag kan stoppa tyskarna.

Kör Joggi Löws manskap fast någonstans så har förbundskaptenen så många andra gångbara alternativ som kan vända matcher, ingen annan är i närheten av den bredden.

***

Helsingborgs väg till Champions League må se lättare ut “än vanligt” eftersom de lyder under god seedning.

Problemet är väl dock inte motståndet, utan hur HIF har sett ut som lag på senare tid?

Nu går de rakt in i en höst med ny tränare och ingen kan riktigt svara på var regerande svenska liga- och cupmästarna står.

Annars älskar jag de här första omgångarna i de europeiska cuperna mot lag från mindre nationer med sköna namn som Cliftonville, Hafnarfjördur och – som de heter – The New Saints of Oswestry Town & Llansantffraid Football Club.

Annons

***

Vi träffade svenskar som köpt svartabörsbiljetter till England-Italien. För originalpriset. Så hett är det och så mycket fans reser hit.

Typ en tredjedel av priset jämfört med en VM-biljett till Sverige-Tjeckien i hockey-VM.

***

Hemma har vi korvkiosker.

I Kiev kör de öltunnor.

Ett bord, en tant på stol som tar betalt, plastglas och en tunna med öl.

Funkar.

***

[youtubeplay id=”1I1bRAu3PM0″ size=”medium”]

Janne Tauer Beckenbauer marknadsför sig själv på Facebook med en film som visar några helt vanliga tacklingar, ett par hyggliga passningar i djupled, ett långt inkast och en nick i famnen på målvakten till pompös musik.

Han är saknad i allsvenskan, som den stora profilen…men även av motståndarforwards.

***

I väntan på en final: Kiev tar sig sakta tillbaka till normaltillstånd.

Annons

Förvisso ligger Fan Zone fortfarande kvar som en jättelikt utrullad matta över åttafils-gatan downtown men i övrigt har den fotbollsfeber som framförallt svenska fans spred över staden försvunnit fullständigt.

Det framstår med än större tydlighet vilken färg som svenskarna satte på den ukrainska huvudstaden.

***

Högklackat i kombination med manbag har jag däremot inte sett, så här långt.

Det fungerar sämre i Ukraina.

Publicerad 2012-06-26 14:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto