Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det märks att det är på allvar

Ekwalls blogg

Solen strålar svagt men tappert över Sündets Pärla och det kändes redan igår kväll att kylan börjar famla efter ett grepp, snart är den här med mörker och allt.

Då vet du inte bara att det är höst.

Då vet du också att landslagssäsongen är här på riktigt igen.

Man går ta det onda med det goda, det är ju så.

***

Bra sittning på Bonasera Bonasera igår med en fullständigt galen helsingborgare, Zgandertrusten och på sluttampen även Långe Lundh: bra käk, goda viner och rövarhistorier som inte var av denna värld.

***

Även om Kina är en träningsmatch ikväll så är det laddning för VM-kval på tisdag och hade det varit vilken träningsmatch som helst så hade inte Erik Hamrén valt att starta med det som han betraktar vara det bästa han har, däribland en småskadad Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Det är sällan Erik Hamrén kör med hokuspokus, därför trodde vi alla att han skulle “testa” på en del positioner…vilket också var sagt: Samuel Holmén och Albin Ekdal spelade bägge med “förstalaget” som defensiva mittfältare på stora delar av träningen igår, normalt innebär det en startplats, men så icke.

Jag kan tänka mig att Sverige spelar en “Kazakstan-startelva” i första halvlek och att det laboreras en del i den andra.

***

Känns ändå rätt bra att Grand Hotel Clarion valde att följa sin “bokningspolicy” när de bokade av våra tre rum över flera dagar för att vi inte dök upp efter kl 16, nu fick vi istället bekanta oss med Hotell Viking som visat sig vara en liten pärla…lite Mäster Johan Light sådär…och där får det nog bli framöver när det blir Helsingborg.

Annons

Klart rekommenderbart.

Och skulle du inte ha checkat in före kl 16 så är jag övertygad om att de ringer och kollar vad som har hänt, så kallad gästvård, vilket också är en sorts policy.

***

Jag var inne på det i ett tidigare blogginlägg, landslagets trupp den här gången är lite som Blåvitts: nästan bara mittfältare som enbart vill spela centralt på mittfältet.

Och när Emir Bajrami insjuknade så stod vi där med Ola Toivonen, Rasmus Elm och en syrgastrött Martin Olsson som enda riktiga alternativ på vänsterkanten.

Det måste snart vara läge att titta på kantalternativ och fortsätter Tobias sana göra det bra i Ajax bör han vara aktuell. Liksom Elfsborgs häxpipa Niklas Hult.

Jag gillar även Jimmy Durmaz, men han verkar inte ha tagit en helt ordinarie plats i turkiska ligan ännu.

Och Jesper Blomqvist har väl lagt av?

Annons

***

Fiiina Dagens Nyheters publicering av “Zlatan-citat” från uppenbart fejkat twitterkonto är humor. Se Lundhs blogg.

***

Vi hann avverka Lino Boriero igår.

Minns ni honom, vilken fantastisk fobollsspelare som aldrig fick den credd han var värld.

När jag lirade pojklagsfotboll i Olympic i Malmö lyfte Boriero på egen hand Lunds BoIS till rätt jämna matcher och ALLA ville ha honom.

Det blev underligt nog aldrig Malmö FF, det blev Landskrona Bois, Öster och sen fick han ganska bra utväxling i Helsingborgs IF.

Tydligen bor han kvar här i stan, man hade gärna sett honom göra en patenterad “rullefint” igen…den har helt kommit bort i dagens fotboll och ingen kunde dra den lika effektivt som Lino.

Jag läser Magnus Hedmans bok “När ljuset släcks” och upptäcker att jag är svårt felstavad och benämns som “en sportreporter på TV4”. Jag är skakad.

Annons

Skämt å sido, men bara till viss del.

Hedman har en bra story att berätta men det är uppenbart att Gunnar von Sydow har haft lite för dålig koll, insyn och känsla för Magnus karriär och för fotboll överhuvudtaget.

Allting går inte att läsa sig till och i vissa kapitel står det väldigt klart att von Sydow helt saknat feeling för ämnet och även för dramaturgin i språket, om vi ska vara helt ärliga.

Vi som känner Magnus Hedman “hör inte” Magnus Hedman, vi hör någon annan.

Där lyckades David Lagercrantz strålande i “Jag är Zlatan”.

Och Markus Lutterman är och var fantastisk på att hitta rätt språkkänsla i Patrik Sjöbergs “det du inte såg”.

Magnus bok hade lyft flera snäpp med en starkare historieberättare.

***

Anreas Isaksson på ett strålande humör när vi talade om Kasimpasa.

Annons

Han trivdes med tillvaron. Och med 18 nya spelare i sin klubb.

***

Jag är inte helt hundra på Anders Svenssons roll i dagens landslag.

Sett till hur det såg ut i EM (och dessförinnan) så känns han relativt given på ett svenskt mittfält, nu känns det mest som att han är med som någon sorts lagfarsa.

Jag har inga som helst problem med det, jag har inga problem med att vi ska spela in nya hungriga innermittfältare…men har vi inte redan en players manager?

Möjligt att Anders Svensson är med som en “back up” och har vi råd med det så är det en jäkla bra lyx. Eller är han med och konkurerrar som alla andra?

Jag hänger inte med riktigt, jag får inget grepp men jag kan ha missat något på vägen.

***

Till Råsunda blir det bil, i Göteborg och Malmö gäller cykel…här i Sündets Pärla fungerar det med en enkel promenad till landskamp.

Annons

Också en fördel med A-landskamper i en mindre stad.

 

Publicerad 2012-09-06 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto