Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Äldst i ett oldboyslag, då har man varit med ett tag

Ekwalls blogg

Oldboys-laget på Lindängens IP från den här helgen, en stark uppställning, även om det spände över tröjorna på sina håll…

…och det här en inzoomad bild från klubblokalen jag har Dan “Foten” Holmberg på min högra sida och på min vänstra: “Musen” Persson och Niclas Larsson (som sen blev Nylén). Minns att vi var väldigt nöjda med de där träningsoverallerna i någon sorts glansigt WCT-material.

Det blev en gladare kväll.

Som det kan bli med gamla fotbollskompisar, som det kan bli när det ska pratas fotbollsminnen från en tid då vi bara mindes det som var som allra roligast.

Annons

Mitt gamla fotbollslag BK Olympic…det enda lag jag riktigt  “håller på”, eftersom det är min moderklubb och en förening som jag levde med och i under 20 år…hade dragit ihop ett Oldboys med bra spännvid (i ålder såväl som kroppshydda) för ett möte med ett kringresande franskt oldboyslag.

Jag var äkdst i laget och så pass till åren att några av mina lagkamrater var för unga för att jag ens skulle ha spelat med dom.

Men det var en fröjd att få träffa barndomsvännen Niclas Nylén igen (8 A-landskamper, VM-spelare 1990, flerfaldig svensk mästare), en grön hjälte som Håkan “Harley” Holmberg, vänstersnidare som Patrik Larsson (som blev TFF-stjärna) och Michael Hansson (sedermera TFF och Champions League-hjälte för Helsingborgs IF) och Magnus “Cindy” Johansson (mest känd när han gick till Veberöd och gjorde mål på Ravelli i den där Svenska Cupen-skrällen från 1993).

Annons

Vi vann enkelt, vi tror att det blev 6-0, sedan allt varit som vanligt och Fredrik Appelgren gjort tre mål på 16 skottförsök.

Själv var jag nöjd med ett ribbskott och par tunnlar som till och med Hulda Hillgren hade varit nöjd med.

Men mest hade jag roligt och det blev den gamla klubblokalen med grillat, klart tveksam dryck och segersång…sen gjorde vi stan osäker och eftersom Trocadero och Kockska Krogen sedan länge stängt igen fick vi ta oss nyare hak: MelloYello, Paddys och Koi.

Bra tugg kvällen igenom. En sådan att minnas.

***

Delar av den svenska lagledningen tittade nyfiket på när Zlatans namn avtäcktes i gatstenen mellan nya och gamla stadionbyggnaderna.

Många kom för att se avtäckningen och i Malmö gäller förstås “cykelen”…

Söndagen blev mest Zlatan, då det var lagkaptenens dag och eftersom han hyllades med en platta i stadionområdets “Walk of Fame”…och det är något fel på mig eftersom jag inte kan låta bli att tänka “Walk of Shame” så snart jag skriver “Walk of Fame”, men det har väl med flashbacks att göra.

Annons

Tyckte förstås lite synd om de anhöriga till friidrottaren Lennart Strand som hyllades före Zlatan och som säkert kände sig lite som “femte hjulet”, inte många av de som samlats kring avtäckningen hade någonsin hört talas om Strand.

Men det kändes ändå som en fin liten ceremoni och som ett snyggt sätt att hedra gamla stjärnor, även om juryn gått helt vilse ett par gånger i sina val, kan tyckas.

***

Det ska bli oerhört intressant att se hur Erik Hamrén väljer att formera sin startelva mot Kazakstan, men det skulle förvåna mig mycket om han väljer någonting annat än den elva vi såg från början mot Kina.

Jag tror absolut att Hamrén vill ha med Ola Toivonen, som är effektivt kreativ i trånga ytor och låga försvar (som det lär bli tal om). Jag tror inte man behöver oroa sig för någon mittfältares defensiva förmåga och jag tror att ytterbackar kan lösa problem med en stark bredd i offensiven…för de kommer inte att ha så mycket annat att tänka på. Inte mot Kazakstan på hemmaplan.

Annons

***

Här min intervju med Zlatan idag.

Där berättar han – bland annat – om hur han känner för att bli hedrad, vad han tycker om möjligheterna i VM-kvalet, att han kanske flyttar in i Eiffeltornet, om trycket på hela Paris SG samt hur fysiskt tuff den franska ligan är.

***

Goda vänner startar ett annorlunda “bettingbolag” där du kan bli bäst i världen på att titta och vinna priser utan att du satsar en enda krona.

Läs mer HÄR.

***

Fortfarande tunn som en rögad ål och det fungerade uppenbarligen i Serie B.

Agon Mehmetis debut för Novara var inte att leka med.

Tre snabba mål redan i den första halvleken mot Cesena och seger med 4-1.

Alldeles lagom innan han var på väg att bli helt bortglömd.

***

Jag gillar att “fotbollschefen”, Emir Osmanbegovic, startat en blogg där han redogör öppet för alla frågor som existerar kring TV4:s olika fotbollssändningar, rättigheter och annat.

Annons

Den typen av öppenhet är viktig.

Så har du frågor om fotboll i TV4, kontakta Emir – bloggen hittar du HÄR.

***

Det ska förstås bli spännande och intressant att följa U21-landslagets jakt på en playoff-plats: det krävs seger mot Ukraina…som vann med 6-0 i första gruppspelsmötet…för att nå dit.

***

Inte bara fotbollsmatcher på konstgräs i brittsommar, även sittningar med gamla fotbollskompisar sätter spår.

Men det kunde varit värre.

Nya tag, nya tider, nya kval. Jag är redo.

Publicerad 2012-09-09 23:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto