Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenska tränare är ALLTID sig själva närmast

Ekwalls blogg

Idag lägger vi till ytterligare en dag som husägare då jag ställdes inför fråga jag aldrig trodde att jag skulle behöva tänka över: bli rekommenderad att införskaffa ett “Bahaus-kort”.

Ett Bahhaus-kort!

Ja, ni kan ju läsa själva.

Det är inte OK.

Men så långt har det alltså gått nu i husägarlivet att jag köpt så mycket krattor, grensågar, borrmaskiner, skruvar, fogmassa, handatg ,rep, målarfärg, stegar, vanliga sågare, hammar, andra verktyg, tumstockar, häcksågsmaskiner, kablar för ström värme i badrumsgolv, andra kablar, glödlampor och någon sorts träskivor som målats till en lagom svår garderob av sobrare snitt att någon sa att “nu när du uppe i sådana summor så vore det lämpligt att införskaffa ett Bauhaus-kort”.

Det är när du kommit till exakt just den rekommendationen som du inser att tiderna har förändrats.

Annons

Ett Bauhaus-kort!!!

Kan man få ett som Platinum?

***

Mest imponerande i den här omgångens guldstrid: givetvis Malmö FF som relativt enkelt städade undan en svår bortamatch mot Syrianska.

Men även Häcken, trots att de tappade poäng…och jag ska återkomma till varför.

***

Nikola Karabatic, handbollens helyllegoss – tänk att han nu står där med skammen.

Då var han ändå en av handbollsvärldens bäste betalda i flera år, vilket förvisso är universum bort från vad en högerback tjänar om året i ett medelmåttigt Premier League-lag.

Och att satsa så mycket cash på att förlora en match mot ett bottenlag (Montpellier är franska ligans överlägset bästa) är ju helt i klass med Boltics förlust mot Kungälv med 8-0 i den berömda svenska spelskandalen.

Alltså, Karabatic i en spelskandal…det är lite som att Rasmus Elm skulle åka fast för misshandel.

Annons

***

AIK:s match mot Sundsvall berörde jag i senaste bloggen.

Elfsborg?

I det närmaste impotent och fortsatt utan direkt driv. Eller tro på sin egen förmåga. Nu räddades de av att Stefan Ishizaki var tillbaka efter skada. Kanske är det “Ishi” som kan vända Elfsborgs trögspelande trend.

Boråsarna har i alla fall ett spelschema som gynnar ett lag utan form: nu väntar Gais, vars spelare sedan ett tag tillbaka bokat biljetterna till Superettan och tänker på derbymatcher mot Örgryte och annat.

Men faktum är att Elfsborg har haft svårigheter att vinna på senare tid, oavsett motstånd.

Och hittar inte Anders Svenssons lag tillbaka till den rytm laget hade i sitt spel i våras…eller i alla fall till någonting i närheten av det…så vinner de inte allsvenskan.

***

Pontus Jansson ställer rätt höga krav när han tycker att fler Malmö-fans borde ha tagit sig till Södertälje Arena för att stötta sitt lag denna höstregniga oktoberkväll.

Annons

Inte ens Syrianskas supporters i Södertälje orkar ta sig till arenan.

***

Jag tycker Häcken ser starkast ut just nu, vilket kan tyckas konstigt med tanke på poängskörden på sistone.

Men de har dels mött ett Helsingborg som känns väldigt starkt just nu och dels ställts inför ett derby mot en Storebor som hade allt att vinna. På en regnblöt åker som absolut missgynade Häcken.

Och Häcken sprudlar av så mycket självförtroende i sin offensiv att de TROR att de kan göra mål i varenda anfall.

De hade fler folk i motståndarnas straffområde mot IFK Göteborg än vad Elfsborg hade någon enda gång i sitt möte med Örebro.

Hade det inte varit för ett klantigt misstag av en linjeman så hade Häcken sannolikt haft 2-0 i paus och det tror jag att IFK Göteborg fått svårigheter att äta upp.

Nu blev Jonas Bjurströms två gula…det första var hårt, han drog tydligt bort sulorna i den glidtacklingen, det andra var en direkt korkad satsaning med ett kort i bagaget…det som bjöd Blåvitt tillbaka in i matchen.

Annons

Men Häcken ser fortsatt bra ut.

***

Jag såg bara kortare inslag från Malmös match, så deras form är mera svårbedömd – men segern mot Syrianska imponerar på sitt sätt.

***

Det där med “axel mot axel” som allt oftare har blivit en sorts term i fotbollen.

Så här: det är inte ishockey.

Axel mot axel kan bedömas när två spelare duellerar sida vid sida i en kamp om bollen, då finns det ett inslag som heter “axel mot axel”.

Det innebär alltså inte att du kan springa omkring och tackla omkull motståndare bara för att du gör det med en axel mot en annan axel, du måste åtminstone göra det i en kamp där du är i närheten av och kan nå bollen.

Det är ju inte som hockeyns “titta på kropp, inte på puck (i det här fallet boll)”.

Vi får inte glömma det när vi så gärna talar om “axel mot axel”.

Annons

Nu var inte Daniel Gustavssons tackling på Giffarnas Robbin Sellin någon annanstans än i ryggen och dessutom en situation där han regelvidrigt valde att stoppa en spelare som var framför honom, skitsamma var axlarna satt någonstans.

Det har i stort sett hela fotbolls-Sverige konstaterat.

Och det kunde såklart även AIK-tränaren Andreas Alm ha gjort när han sett reprisbilderna, det kan inte vara så svårt att krasst påpeka att det var en “felaktig tackling, vi hade tur som inte fick en spelare utvisad där men det hade inte behövt vara avgörande”.

Eller något i den stilen.

Nu blir det svårt att ta på allvar.

Men alla fotbollstränare är sig själva närmast, så är det ju alltid och där är Andreas Alm inte ensam.

Micke Stahre säger förstås ingenting om konstiga domslut idag, men hade en del synpunkter när de gick emot IFK Göteborg i början på säsongen.

Annons

Malmö FF är förstås förbannade på Jakob Johansson när han filmade men låg ganska lågt när Tokelo Rantie föll lättvindigt för den där straffen i Åtvidaberg.

Och när Sören Åkeby menar att “de små lagen alltid har domaren emot sig” så var det inget han gärna tog upp när han själv tränade storlag som Djurgården och Malmö FF.

***

Matte Nyströms uttal på IFK Norrköpings Tkalcic var en godbit: Kasslichnich?

***

Färöarna har tagit ut sin trupp mot Sverige och vi hittar en spelare som representerar – Manchester City!

Men också tre från Fuglafjördur.

Fuglafjördur, håll med om att det är ett vackert namn på ett fotbollslag?

***

Trots regn, rusk, mörker och annat elände…jag saknar att bevaka allsvenskan på plats.

***

Hallå, Norrköping – är ni redo!?

***

Samtal idag:

“Hej, det är Patrick”.

Annons

“Tjenare, det är Joe Labero…”

Vill man tro på den?

Eller att någon driver?

Men det var Joe Labero.

Jag nämnde inte att jag stod i ett hörn på Bauhaus med en kabelslinga för badrumsgolv i handen.

 

 

 

 

Publicerad 2012-10-02 00:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto