Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Simfarsa fick det bli, alltså. Utan medhavd mat.

Simfarsa,tänk att man skulle bli det ändå.

Med min bakgrund som landkrabba, med min kärlek för bollar.

Men huvudsaken är förstås att Wilma, 13 år, tycker det är roligt, huvudsaken är att barn hittar sin idrott, tar del av träning och tävling: får vara en del av ett lag/klubb i med- och motgång, allt vad det innebär.

Idrotten erbjuder så mycket mer än så mycket annat, det känns bra att hon får vara med och uppleva det.

Själv gör jag vad jag kan för att hitta rätt på start- och heatlistor, tider och rutiner som jag har insett igår i simföräldrarnas roll, inpackade i (oftast) små trånga, kvalmiga och lite för varma simhallar.

Men korg med färdigbredda mackor, kaffetermosar, hembakt i små burkar och vad det nu kan vara…där känner jag att gränsen går.

Å anda sidan är vi alla olika, jag får bita ihop och dricka uselt cafeteriabryggt i pappmugg och det viktigast är nog ändå at man är här så ofta som möjligt. Och bryr sig.

***

Hur länge får Rafael Benitez sitta kvar på sin post?

Int för att jag tror att det är hans fel att Chelsea går som Chelsea går just nu…svårt at se vad en tränare kan göra på två veckor…men om vi ska gå efter klubbens linje så lär Benitez dagar vara räknade: the oligarkway.

***

Lars-Gunnar Björklund har lämnat oss och jag skriver mer om hans betydelse för väldigt många i min lördagskrönika i Getingen som du läser HÄR.

 

Jag fick ett mejl efter krönikan, som beskriver en del om på vilket sätt som Lars-Gunnar Björklund blev en del av Sverige:

 

 

Hej Patrick,

 

Jättefin artikel om Lars-Gunnar Björklund. Tack!

 

Har också en oförglömliga historia om vad han betytt:

 

Jag bodde i Tyskland några år i början av nittiotalet, trivdes utmärkt  och hade aldrig hemlängtan. Utom en enda gång. Jag ringde hem till en kompis en kulen novembereftermiddag och hörde hur han hade TV:n på i bakgrunden. Jag hörde hur Lars-Gunnar hälsade tittarna välkomna till dagens Tipsextra och Stoke-Wolverhampton eller något liknande.

 

Och plötsligt ville jag bara hem. Ingenting kunde matcha det svenska regniga kulna novembermörkret och en engelsk mittenlagsmatch på en leråker i Tipsextra. Inte ens de tyska förträffliga Bundesligamagasinen som jag vanligtvis älskade kunde kompensera.

 

Det kan låta patetiskt men jag har nog aldrig känt mig så svensk som då.

 

True Story.

 

Mvh

 

Hans

 

***

Den mest spännande åsikten kring TV4:s försäljning av fotbollsmatcher till Kanal5 är att så många tycker att det ska bli skönt att slippa reklam.

***

Om Oscar Hiljemark hamnar i PSV Eindhoven så hamnar han i en klubb som är bra på alla sätt, inte minst på att forma och ta hand om sina spelare (se utvecklingen på Ola Toivonen när han kom dit), men också i en klubb med stenhårda krav och väldigt tuff konkurrens på mittfältet.

***

George Best – som jag fick chansen att träffa och intervjua en gång – var, trots allt, en lirare som kunde det här med att sprida sköna citat.

***

Herbert Bassapappo!

Låt namnet få leva vidare.

***

Daniel BELLISSIMO är ett vansinnigt bra namn, vanligtvis hockeymålvakt.

Bellissimo!

***

Att bland det viktigaste som finns när man åker skidskytte är att “skjuta bra” det kan till och med jag räkna ut. Utan att vara “expert”.

***

Jag har förvisso bevakat en del simmästerskap i min karriär, på Hans Chrunaks tid.

Och en föreläsning över två dagar med landslaget i Florida, någon gång runt 1995.

Med därtillhörande utgång med den manliga delen av tränarkåren som var minnesvärd och inget man talar högt om. Ens idag. Möjligen om hade varit George Best.

Publicerad 2012-12-01 kl 18:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons