Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Saknar du några av de här namnen i januaritruppen?

Det kan inte sägas tillräckligt många gånger: snö är till för skidåkare, lappar och turister från långbortistan – men äro inget för en civilisation.

ANNONS

Lite (eller en hel del, ärligt talat) nederbörd, lite kyla, lite vind och på en halvtimme var hela Hufvudstaden så lamslagen att trafikrapporterna på Radio Stockholm förkunnade något som kunde liknas vid ett inbördeskrig, då var det ändå den lungnare och behagligare rapportören, hans kollegor är ibland så hysteriska att de kan få en köbildning i rusningstrafik till en smärre katastrof.

Jag och Långe Lundh satt i min Evoque och kuskade på snöhala vägar tur och retur Linköping i kvällen och natten för SUPERLIVE.

Inleddes med att det började blinka rött i hela bilen om något batteriproblem, skärmar släcktes, elektronik fungerade bara till hälften och vi såg fram emot en natt med ett gäng lastbilsnissar (de stod still överallt) i en snödriva längs E4:an.

Men på något vis rullade bilen på dit och tillbaka.

ANNONS

Och när jag till slut körde fast så var det på min egen gata. Mitt i natten. Uppslirad på grannens tomt.

***

Erik Hamréns januaritrupp var, till stora delar, väntad – sett till hur han med all rätt tänker på några stadiga rutinerade rävar som är tillgängliga och helst väljer spelare som har framtiden för sig, än spelare som är “bättre” men förmodligen inte tillräckligt bra för en framtida plats i ett A-landslag. Typ Stefan Ishizaki, Peter Larsson.

Överraskande val: Daniel Majstorovic, AIK, som kommit tillbaka på rekordtid från sin skada. Är han tillräckligt återhämtad? Andreas Alm har inte ansett det, i alla fall.

Alexander Milosevic, AIK, är inget felval på något vis, men överraskande för att jag inte trodde att han var klar för spel efter sina skadebekymmer.

David Nilsson, IFK Norrköping, gjorde en stark höst och var en av allsvenskans bättre svenska målvakter. Men få såg nog att han skulle ta en plats här.

ANNONS

I övrigt inga jätteöverraskningar.

Någon jag saknar?

Jag har fortfarande lite svårt att förstå varför Elfsborgs Johan Larsson hålls utanför den här truppen. Obegripligt sett till vad han har presterat i allsvenskan.

Det hade varit intressant att se Moldes målvakt Ole Söderberg, Elfsborgs Oscar Hiljemark (given egentligen), Gais Erik Johansson, Åtvids Tom Pettersson, Malmös Filip Helander, Kalmars Erik Israelsson, Sundsvalls Emil Forsberg, Malmös Mikko Albornoz, IFK Göteborgs Emil Salmonsson, Gefles Jakob Orlov, Djurgårdens Simon Tibbling, Örebros Kalle Kolmberg. Av de som är tillgängliga.

Men det finns inte plats för ur många som helst och några av de här namnen faller bort av olika skäl.

***

Alltid en fröjd att göra SUPERLIVE.

Nu vilar vi tills det är dags för Champions Leagues åttondelsfinaler, då kör vi enligt följande:

ANNONS

13/2 Kalmar, 20/2 Hässleholm, 6/3 Uddevalla, 13/3 Jönköping, 3/4 Borgholm.

HÄR ser och läser du mer om gårdagens SUPERLIVE, bland annat med sköna telefonintervjer med Wernbloom och Liverpools talangfulla Kristoffer Peterson.

***

Laul på Bladet bad om intervju till något program och hetsade svårt på temat Pia Sundhage och kommunist.

Allt går ju att trixa till i en klippning, men jag står fast vid min ståndpunkt som nog inte är så kontroversiell som Bladet hade hoppats:

Hur hade debatten sett ut i Sverige om Erik Hamrén sympatiserat med extrempartiet KP (som bland annat stöder Syriens regim)?

Hade en svensk förbundskapten öppet kunnat förespråka att de sympatiserade med extrempartier, till exempel ett som har över 7% i den senaste opinionsmätningen?

Det är ju mest ganska intressanta frågor om hur det hade sett ut om det varit, så att säga, tvärtom.

ANNONS

Sen är det ju ointressant vad en förbundskapten röstar på eller var de har sina politiska sympatier…de är där för att få ett fotbollslag att vinna.

Eller är det inte det?

Skulle vi kunna ha en förbundskapten som (exempelvis) öppet hade sympatiserat med Sverigedemokraterna? Vad tror du?

***

Jag inser Erik Hamréns problem att hitta tillgängliga forwards till januaritruppen.

Det finns två skäl.

Offensiva spelare drar snabbare och i väldigt mycket högre utsträckning ut i Europa.

Allsvenska lagen fyller sina forwardsluckor med inköpta spelare från andra länder, det är bara att ta en tipp på den allsvenska skytteligan.

***

Hiljemark är alltså inte med för att han sannolikt tillhör en utländsk klubb i januari.

PSV, Anderlecht eller Nice är de som gäller, om jag förstått allting rätt.

***

TV4Sport är en kanal som väcker känslor, vilket är förståeligt.

ANNONS

Ibland har kanalen en tablå som innehåller allting annat än sportprogram och det är förståeligt att folk blir förbannade.

Jag känner – rätt ofta – likadant.

Men de som skriker högst om att det bara ska vara sport och inte Road Wars och annat skräp, de har väldigt dålig koll på VAD folk sitter och tittar på. Överhuvudtaget har sporttittaren en väldigt skev bild av tittarsiffror och vad som flest vill titta på. Osmanbegovic ger intressanta fakta HÄR.

Sen tycker jag att en kanal som heter SPORT ska visa – sport. Även om fiskeprogram och polisjakter på fyllon i Cardiff lyfter tittarsiffror.

Vill du få tittare kan du ju alltid visa en porrfilm eller en gammal Beck-rulle, men det hör ju inte hemma i en sportkanal.

Jag hade hellre sett att man fyllde ut TV4Sport så som man fyller ut andra sportkanaler: repriser på gamla matcher och framförallt egenproducerat som exempelvis Ekwall vs Lundh, dokumentärer och Europaguiden (galet att ett sådant program inte rullar mer än en enda gång) – när det inte finns någon livesport att visa, för under ganska många timmar på ett dygn finns det inte det.

ANNONS

Det är provocerande att en sportkanal ibland “bara” visar sådant som inte är sport. Det kan vara provokativt att visa hästar som springer i en ring, samtidigt som Sverige spelar EM-handboll och det förläggs till Sjuan…men dels tror jag travet pröjsar tungt för att ligga där det ligger alltid och dels hade hästfolket gått i taket, samt att Sjuan har fler potentiella tittare än TV4Sport.

Men de som sitter och räknar pengar i TV4-huset….och det har visat sig att de uppenbarligen räknar på varenda krona…skiter ju i om TV4Sport visar ishockey eller krokodiljakt. De räknar på antal tittare=cash.

Och folk väljer uppenbarligen hellre Road Wars än fotbollsprogrammet Goal, Gol, But.

Vi på golvet, vi som helst producerat en sportkanal med bara sport, har inget med tablåläggning och kanalers innehåll att göra. Produktens innehåll kan man styra i större utsträckning på en tidningsredaktion. I TV-världen är din redaktionella åsikt lika stark och betydelsefull som en brakskit i atmosfären, åtminstone i det sammanhaget.

ANNONS

***

“Jag läser aldrig hans blogg”, som Erik Hamrén sa och ringde upp Lundh för något som var felaktigt i Lundhs blogg.

Två timmar efter presskonferensen igår.

***

Förresten så var Hamrén presskonferens väldigt givande med konkreta spelexempel som påvisade hur Sverige gjort/släppt in mål.

***

Breaking News: Mackan Allbäck flyttar från Götet till Solsidan!

***

Annars minns jag Katastrof-Karre (Karsten Erichs) under den vintern (1978? 1981? Är så usel på att minnas årtal) i Skåne som det helt plötsligt kom en jävla massa snö efter några gröna år.

Då kunde en snödriva på Lundavägen innebära en havtimmes extrainsatt program.

 

 

Publicerad 2012-12-06 kl 13:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto