Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alltid finns det något att gnälla på

Ekwalls blogg

TV-lagets julfester håller, tack och lov, inte brittisk klass.

Men kräver sin man.

I år dessuto en tillställning över två dagar under Godfathers vingar i och runt “Billys Corner” i Kalmar.

Då blir det lite som en gammal kollega, Bess Svensson, brukade beskriva tillställningar med högt vattenläge:”Ibland överlevde, ibland inte”.

När vi samlade ihop styrkorna denna morgon så var dock alla på benen. Om än hjälpligt på sina håll.

Fantastiska dagar – och skönt med lite ledighet – med ljuvligt käk hos Ernestos i fredags, iskall utomhusfotboll (som traditionen kräver) med hjälp av snälla spelare från Lindsdals IF och IF Berga på Fjölebro IP, Oscarsutdelning och underhållande show med Jan Johansen och Co.

Annons

Däribland TV-lagets egna ytterbackselegant Nicklas Karlström som en del av uppvisningen med 2000-talets bästa version av 800 grader.

***

Fotbolls-EM på tolv olika arenor över hela Europa.

Jag är inte lika kritisk som många andra. Kanske mindre romantisk, vad vet jag.

Se min lördagskrönika i Getingen i ämnet HÄR.

***

Klart att Manchesterderbyt skulle avgöras på Fergietime.

Annars är jag inte helt enig med Strömberg om att Joe Hart skulle ta den där van Persie-frisparken, även om den var i “Harts” hörn.

Av den enkla anledningen att frisparken fick en helt annan båge och fart efter touchen i muren, blev därför klart svårare att bemästra.

***

Erik Johansson är en bra allsvensk värvning för Malmö FF.

Nu undrar jag vem som tar ett annat fynd, Örebros Kalle Holmberg?

***

Hur många bedrövliga matcher gör Mario Balotelli mellan de riktigt bra?

Annons

***

TV4Sport-debaten tog fart efter mitt senaste blogginlägg när Bladet valde att fläska på.

Nu var det inte direkt några nya åsikter som jag publicerade, snarare sådant som jag skrivit om här flera gånger förut som alla trogna bloggläsare känner till, men allting kan alltid belysas med en tillräckligt stark belysning, inte minst via Bladets starka sajt.

Skitsamma.

Det är förstås en intressant debatt, även om den är hårdvinklad ibland: det visas väldigt mycket sport i TV4:s olika kanaler, det går inte att komma ifrån, hur man än vill vända och vrida.

Men det är självklart provokativt när TV4 Sport heter just SPORT och kanalen har en tablå som exempelvis i fredags, samtidigt som betalkanalen TV4 SportXtra är snyggt späckad med aktuell sport.

Hade det hjälp att döpa om kanalen till TV4 Sport&Fritid istället? Ja, kanske.

Annons

Personligen är jag inte så intresserad av vad kanalen heter, snarare av att vi ska våga satsa hårdare på egenproducerat som dokumentärer, intervjuprogram och annat. Med rätt typ av lansering och satsning så tror jag att folk till slut lär sig titta på det i lika hög utsträckning som “Världens Pappskallar” och “Tusen sätt att dö”.

***

TV-lagets Oscarsutdelning gav följande segrar….Årets Spelare: Patrik Sjöberg, Årets Coach: Billy Lansdowne, Årets Rookie: Eddy Bengtsson, Årets Groda: Andreas Yngvesson, Årets Artist: Jonas Lundén, Årets Skyttekung: Geert den Ouden, Årets Utlänning: Abgar Barsom.

***

Sen spelar det ingen roll om det är sport eller inte, är det curling eller en sjukt ojämn VM-final i innebandy – då är det fel att visa det, då ska det gnällas på något annat istället.

Annons

Det är förstås lite tröttsamt i längden.

***

Årets näst sista Fotbollskanalen Europa, då kör jag förstås de här manchettknapparna.

Sen vila ut efter en helg med lite för lite jobb.

Publicerad 2012-12-09 19:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto