Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Framtidens par på mittfältet - ingen dålig duo

Det fick bli en fredagskväll i Flen.

ANNONS

På Amazon.

För de som varit med ett tag och som kan trakten bortom skogarna kring Strängnäs och Katrineholm: Sörmlands Studio 54.

In i byn, förbi Willys, sväng in på Parkgatan, kör in via parkeringsplats, ta till höger efter kommunens anslagstavla, upp för backen och du har ett nöjesetablissemang med golv i trä, restaurangkök, dansbandsscen och väggar dekorerade med gamla vinylskivor.

Du får en känsla av lördagskvällsglitter i någon sorts gammal folkhemscharm, med Bengt-Jonnyz på scen, plunta, grillad kyckling med råstekt potatis och två glass vitt för 149 spänn, en och annan lokal uppgörelse runt om husknuten och att det var just på Amazon som Flen fick en chans att leva upp.

Den typen av ställen finns egentligen inte längre, har tillhört en utdöende art sen många år.

Men Amazon – en gång i tiden för längesen var det Volvos utställningshall, därav namnet – däruppe på kullen bakom anslagstavlan har överlevt och kämpat vidare mot all tänkbar konkurrens, bland annat en timmes tågresa från Stockholm.

ANNONS

I en ny värld, där dansbandsromantiken tappat sitt fäste, kör nu Amazon stand up med de allra tyngsta namnen, klubbkvällar, konserter The Refreshments där Johnny Hootch Gang & Breakouts är förband, kommunsittningar och konferenser, prylmarknad, lunch för 69 bananer, julshower, whiskyprovning, storbilds-TV vid fotbollsmatcher, quizkvällar eller vad du vill för att hänga på tåget.

Och i fredags var det Idrottsgala.

Den första i Flen.

Inte Globen, direkt.

Framförallt charmigare och roligare än så.

Priserna gick till lokala konståkare, dressyrrittare, handikapphockeyspelare, rallyfarbror, brottartränare, fotbollsledare och till Dunkers flicklag i fotboll som blivit 2:a i futsal-SM.

Jobbigt för Flen Armfighters som var tungt nominerade i ett par klasser med sina armbrytande killar och tjejer.

Alla lika glada, nöjda, tacksamma – inga recensenter som sågade, inga kvällstidningar som betygsatte kläder och en helt vanlig trerätters med mat vars namn inte behövdes slås upp i en fransk ordbok.

ANNONS

Som en fin liten djupdykning i den svenska idrottsrörelsen och som ett besök i en värld som en gång fanns men som fortfarande finns vid liv.

***

Min lördagskrönika i Getingen: om Dr Olsson och Mr Hyde, om två sidor av Jonas Olsson.

Läs den HÄR.

***

Det är förstås spännande att Oscar Hiljemark redan nu får speltid i PSV Eindhoven på en position som är satt under kraftigt konkurrens.

Jag hade hellre sett att en vänsterback eller en forward storma fram ute i Europa just nu…det känns som om det finns ett överflöd av skickliga innermittfältare…men det är ju som det är med det, går i cykler.

Oscar Hiljemark/Albin Ekdal låter väl som ett utmärkt innermittfältspar i en snar framtid?

***

Det är redan dags att börja blicka mot allsvenskan.

Runt om hörnet står Getingens redaktör för den årliga allsvenska bilagan och vill ha texter om alla lagen.

ANNONS

Spännande och roligt, på alla sätt: jag älskar att jobba med allsvenskan och uppskattar förtroendet.

Men väldigt svårbedömt i februari när du vet att de flesta lagen kan se helt annorlunda ut i augusti.

***

Jag har förstås inget emot att Bladet driver en kampanj mot nätets hatare, snarare tvärtom.

Det är ju kanon och det krävs för att få upp skiten på ytan, för att få makthavare att förstå allvaret i hur en ny värld kan se ut, för att slå tillbaka mot det monster som anonyma fegisar skapat.

Sen är det en annan sak att det inte är något nytt fenomen och att det inte bara är kvinnor som drabbats: om någon vill betvivla det så får man gärna ta en titt in i min mejlbox de senaste 7-8 åren…men det är möjligt att man ska känna sig mindre kränkt om man är man, att hot och vidriga textrader ska accepteras på ett “annat sätt”?

ANNONS

Det gäller ju inte bara min person. Eller min yrkeskår. Det finns massor.

Ta gärna en fotbollsspelare, vem som helst, som ständigt får höra och läsa allt möjligt jävelskap – om han nu känner för att göra det – överallt i nätets allra mörkaste unkna rum. Små som stora.

Det är lite synd att det kommit upp till ytan först när journalister påpekar hur jävla illa det är. Som om det bara var journalister som drabbats genom åren.

Och finns det något som stör mig så innerligt i den här debatten – du som följt bloggen de senaste 7-8 åren vet att detta inte är något nytt – är att journalistiken och de riktigt stora drakarna under många år byggt upp en plattform för idioterna genom att underlåta sig att publicera anonyma kommentarer under sina vingar.

Det har skett under många år nu och där är rätt många mediahus väldigt skyldiga och det värsta av allt är ju att vissa använt det som ett journalistikens vapen genom att aktivt söka och publicera texter om sådana eller sådant som de vet drar till sig tillräckligt många anonyma idioter: en jakt på klick, på fler och fler anonyma kommentarer som ger ringar på vatten och en eftersträvansvärd spridning.

ANNONS

Det är ju inte så att Bladet gärna publicerar texter om EKWALL för att de anser att det finns ett vettigt journalistiskt värde i att jag fått utslag på kroppen eller skrivit en bitsk tweet, det finns förstås helt andra skäl till det.

(Jag tog mitt namn som ett exempel här, det finns förstås tusentals andra namn, företag eller företeelser som kan instämma.)

Det är så pass utstuderat att anonyma kommentarer som inte är modererade, som inte är genomlästa, redigerade och godkända för publicering precis som vilken text som helst skriven av en tidningsjournalist inför en publicering, inte lyder under under den ansvariga utgivaren. När det gäller icke-modererade inlägg så är det skribenten som ska stå till svars, kan vara “Nisse i Mora” eller “wlkghj0<48h”.

Skitsamma om det publicerats på en hemsida med tre läsare eller på starka nyhetssidor för Aftonbladet, Expressen, TV4, Sveriges Radio eller vem du vill – det är också ett sätt att göra sig till näthatarnas vapen, ta del av blodtörstande klick och komma undan med det.

ANNONS

Ingen kommer att lägga ned resurser på att “Nisse i Mora” ska jagas fram för att han skrivit att “Ekwall är ett kräkmedel” och skulle så ske så är det väl tveksamt om det ens kan betraktas som en “kränkning” (mer än möjligtvis för Ekwall och hans familj) – men det anses alltså vara värt att publiceras inför ibland hundratusentals läsare. Tydligen också journalistiskt motiverat – annars hade det väl aldrig hamnat i något som publicerats under sajtens namn, eller?

Så här: jättebra på alla sätt och vis att anonyma kränkningar tas på allvar oavsett om de sker mot journalister, fotbollsspelare, kvinnor eller män.

Men det hade varit klädsamt om mediavärlden hade sopat lite rent framför sin egen dörr.

***

Känns det inte lite fegt av Roberto Mancini att skylla allt på sina spelare?

ANNONS

Hur ser hans eget ansvar ut?

Det är ju ändå han som ska motivera laget, som tagit ut det och köpt ihop det?.

***

Fortsätter det som det ser ut just nu så är förstås Denny Avdic ett alternativ till ett svenskt landslag.

***

Till den här bloggen är kommentarerna modererade och lyder därför under ansvarig utgivare.

Jag läser och godkänner alla kommentarer innan de publiceras.

***

Hur mycket fotboll kan du? Slår du mig?

Från och med i dag kan du tävla i Grandiosa SM i Fotbollskunskap och på onsdag är det deltävling i Kalmar när SUPERLIVE kommer till Harrys.

Se mer HÄR.

***

Hoppas du upptäckt att Bloggen Live är tillbaka.

Den finns i rutan till höger om den här spalten och senaste avsnittet beskriver LIVE kampen mellan Långe Lundh och Darling om vem som kan mest om fotboll.

(Fråga mig inte varför det inte läggs ut i själva bloggen, för jag vet inte)

ANNONS

***

Som sagt, vare sig Globens scen eller bal på Slottet.

Men jag har inga problem med Amazon i Flen en fredagkväll.

Snarare tvärtom.

 

 

Publicerad 2013-02-11 kl 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto