Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart att evenemang på hemmaplan alltid blir större

Ekwalls blogg

Saker jag aldrig visste att jag behövde göra när jag flyttade in i hus, del 96:

Sätta ihop en kompost av hårdplast.

Det sägs att du måste ha en sådan, så som villaägare med därtillhörande trädgård.

Åtminstone om du äger ett äppelträd, som likt alla andra träd (har jag lärt mig) spyr av sig en massa skräp och i det här fallet rör det sig såklart om äpplen som redan ramlar ned, ligger och ruttnar och måste läggas någonstans.

I en kompost, fick jag veta.

En kompost fick det bli, hittade en halvsvårt på Bahaus i svart och militärgrön med en form av en större handgranat.

Den kom i kartong. Platt kartong. Med väldigt många lösa skruvar.

Egentligen har jag inga större problem med att skruva ihop diverse ting, men att ligga på knä och trycka ihop en större låda av PVC-plast som är ämnad för sådan som som ska förmultna…det tar emot.

Annons

***

Min lördagskrönika i Getingen är en liten enkel hyllning till Per Olsson.

Mannen som ständigt gör det omöjliga.

Du läser den här.

***

Chips-Jörgen sågar helst utan krusiduller.

***

Jag skrev i augusti om svenska klubblag ute i Europa och om hur “den fula ankungen” flxade fint med vingarna, då hade AIK högst sensationellt slagit ut CSKA Moskva och tagit sig till Europa League-gruppspel och Helsingborg gjort likadant.

Nu är vi inte riktigt där, men det finns ändå all anledning att se positivt på vad de svenska klubblagen gjort så här långt i europaspelet.

IFK Göteborg dock en missräkning, de spelade bort sig själva när de med en man mer under väldigt lång period bara fick 0-0 hemma mot medelmåttiga Trencin från Slovakien.

Men Malmö FF:s 9-0 totalt på Hibernians är imponerande, det är sällan du gör 7-0 på ett lag på bortaplan, ens om de är från Andorra. Nu är skotska ligan vad den är, först kommer Celtic, sen kommer ingenting, ingenting, ingenting, därefter ingenting och i en lägre division Glasgow Rangers (efter tvångsnedflyttningen). Men än då, 9-0 är 9-0 och du ser få lag som gör sådana siffror ute i Europa överhuvudtaget.

Annons

Detsamma kan vi ju säga om de 11-1 som Elfsborg kvaddade Daugava med i Champions League-kvalet. Även om Celtic sannolikt blir för svårt så ger det ju Boråslaget en chans att direktkvalificera sig till Europa League.

Häckens seger över Sparta Prag är storartad.

Vi vet ju att Häcken har spelet i sig, även om de inte visat det i allsvenskan under året, men ingen trodde att de skulle sänka tjeckerna som på förhand såg ut som ett av EL-kvalets starkaste lag.

Och så Gefle då. Utslagna, utslängda och bortglömda efter 3-0 i arslet mot cypriotiska Anorthosis.

Ingen, absolut ingen, trodde att de skulle vända det. Förutom Per Olsson, då. På förhand har Gefle bästa chansen att ta sig ytterligare ett steg, nu väntar Azebadzijans bidrag Qarabag i nästa omgång…undrar hur de känner för att kliva in på Norrportens konstgräs i Sundsvall (där Gefle tvingas spela sina matcher i Europa)?

Annons

Jag tror att Elfsborg har störst möjlighet att sig in i Europa League-kvalet med lite flyt i lottningen.

Jag tror att Häcken har en möjlighet att ta sig förbi FC Thun i nästa omgång, lite 50/50 på den.

Och jag tror inte att Malmö FF är helt chanslöst mot ett Swansea i uppbyggnadsträning, men det blir förstås väldigt svårt.

***

Ni som följt den här bloggen vet hur jag genom åren stridit hårt för att stora svenska mediahus INTE ska låta anonyma kommentarer, kränkande eller bara idiotiska, få vingar under deras publicering.

Det finns ingen anledning att publicera anonym dynga på redaktionellt utrymme och det är så snuskigt att se hur seriösa publikationer väljer att ge idiotin ett ansikte för att sen leva på att “kommentarer” inte lyder under samma publicistiska regler som artiklar. Ansvariga utgivare anser, med gott samvete, att material som de publicerar under en och samma adress inte går att ansvara för eftersom “någon annan” skrivit den. Varför behövs det då en utgivare som är ansvarig?

Annons

Till min glädje har det blivit betydligt bättre på sina håll. Bättre modererat, lite krångligare regler.

Men fortfarande finns det rätt tunga pjäser som gärna publicerar vilket skit som helst och som inte har en aning om va de låter “gå i tryck” för allmänheten under deras vingar. Jag tror det är medvetet, även om de aldrig skulle erkänna det. Jag tror nämligen alla vet att idiotin drar till sig klick.

Stora fina Dagens Industri och deras ansvariga utgivare är en sådan hycklare.

När en snäll reporter från tidningen kontaktar mig för att skriva om ett av mina bolags bokslut så låter jag meddela att jag inte har så mycket att säga om det, allt finns svart på vitt, men hon frågar på.

Det blev vad det blev.

Jag läser inte DI normalt, men fick länk skickad via Twitter och när jag tittade närmare på den så slogs jag av att DI kör vidare på anonyma kommentarer som man gjorde förut. Noll koll. Bara att publicera vad du vill. Rakt ut.

Annons

Det som var inlagt var förstås mest en massa mer eller mindre avundsjuka som tagit chansen att tycka om mitt utseende, mitt sätt att vara och annat samt en hel del lögner/felaktigheter – sådant som du aldrig kan bemöta eftersom du inte vet vem som har skrivit det.

Sen skrev jag själv två inlägg för att se var DI.se satt gränsen, de publicerades direkt och de kunde ha innehållit precis vad som helst:

Varför känner Dagens Industri att detta är något att publicera?

Varför är det så oviktig att kolla vilken skit ni vill förmedla.

***

Ser Åtvidaberg-Elfsborg och stundtals spelar Åtvidaberg fantastiskt fin fotboll.

***

Sydis gamle sportkrönikör, Åke Stolt, fortsätter att svinga vilt när han skriver för Dagens Media.

Den här gången rör det bevakningen och den journalistiska euforin runt Sverige i dam-EM.

Annons

Du läser här.

Till viss del har han rätt, även om det alltid är väldigt lätt att sitta på sin kammare och vara lite Bror Duktig när du inte länge är mitt i elden.

Sen är det inte alls oväntat att det blir den här typen av hausse vid olika hemmamästerskap.

EM 1992 var så, då gick Sverige vidare från gruppspelet, vilket innebar semifinal direkt och där var vi helt borta mot Tyskland…men det var lite av Sveriges väg tillbaka från ett stort fotbollsmörker och vi slog både Danmark och England i gruppen.

U21-EM blev också en ganska tokig feststämning och det var fullsatt på Ullevi när Wernbloom, Berg och Co hämtade in 0-3 till 3-3 på England i semifinalen, som sen blev förlust på straffar.

Det blir ju så.

Lika mycket som att svensk media trycker väldigt mycket mer och hårdare på tennis när det spelas i Stockholm Open än någon annanstans eller Svenska Rally om det körs i en värmländsk skog. Och så vidare.

Annons

Det berör väldigt många fler och var det något detta EM gjorde så var det att beröra.

Sen får vi aldrig glömma att Sverige tog sig till semifinal och det var varken mer eller mindre än det man hade kunnat förvänta sig av Sverige på hemmaplan i ett europamästerskap.

Så, Pia Sundhage lyckades alldeles uppenbart ge damfotbollen och sig själv ett stort lyft.

Men resultaten räknas alltid och det blev inte bättre än förväntat.

***

Sveriges U21-lag i handboll har återigen tagit sig till VM-final i handboll (sänds söndag kl 16:55 via TV4 Premium eller lite senare i TV4Sport), Spanien står för motståndet.

Utgår från att en svensk seger och ett VM-guld ger laget en kandidatur i någon kategori vid Idrottsgalan…eller gäller det vara ungdomsvärldsmästare i annan lagsport?

***

För hur många “typiska” Bajen-fans känns Herbalife som en huvudsponsor man gärna tar till sig?

Annons

***

Såg att en norsk spelare i EM hade SKAMMELSRUD på ryggen och det väckte minnen från förr: Bent Skammelsrund var en otroligt skicklig teknisk mittfältare i allsvenskan på 80-talet (Malmö FF). Gick sen till Rosenborg och var tongivande där under en lång period.

***

Värvas Etrit Berisha till Europa som målvakt eller målskytt?

***

Nu har jag en kompost.

En mening jag aldrig trodde jag skulle behöva skriva.

 

 

 

Publicerad 2013-07-27 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto