Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Malmö FF har komponenterna som kan leda hela vägen

Ett tecken på att mörkare tider närmar sig är aldrig särskilt lustigt.

Men det finns undantag.

Fotbollskanalen Europa drar igång och vi går in i vår elfte sändningssäsong.

Det finns inget bättre hösttecken.

***

Jag har alltid gillat allsvenskan i fotboll och sällan blir den så intressant, spännande och givande som den var i Malmö på Swedbank Stadion när en fullsatt arena välkomnade Malmö FF och IFK Göteborg till en alldeles ypperlig fotbollsfest.

Möjligt att det var tillfälligheter som avgjorde till slut men Emil Forsbergs kantkanon i krysset bakom John Alvbåge var nog väldigt avgörande, när det kom strax föra pausvilan.

Eller, för den delen, Mattias Bjärsmyrs något vågade (minst sagt) bakåtpassning till Alvbåge som gav indirekt frispark och 3-1 via Jiloan Hamad.

MFF i guldläge nu efter AIK:s förlust i Halmstad och Malmölaget har just nu ganska många komponenter som kan leda hela vägen. Men det är mycket kvar.

Jag tror fortfarande att Helsingborg, AIK och Blåvitt har möjligheten.

***

Däremot är ju Elfsborg nere i sin största formsvacka på väldigt, väldigt många år.

Jag såg ett räddhågset boråslag Europa League-kvala mot Nordsjälland i torsdags.

Det är ett danskt lag som normalt är väldigt bra, spelskickligt och av allra bästa tänkbara dansk ligaklass. Men inte just nu. Snarare tvärtom, i danska ligan är det lag som uppträder helt utan sjäölvförtroende och har tagit en seger på sex matcher.

Jag vet inte vem som skrämt upp Elfsborg-spelarna, men jag såg ett hemmalag med överdriven respekt för sitt motstånd och med ett högt försvarsspel som var dödsdömt…inte minst eftersom Elfsbiorg sprang och jagade danskarna utan vettigt organiserad press.

Ett tag trodde jag att danskarna skulle hitta ett friläge i varje anfall.

Jag fick en smärre chock när Magnus Pehrsson, Viasatsas expert på matchen, menade att “Elfsborg har satt sitt försvarsspel perfekt”. Jag tyckte det var tvärt omoch några av de spelare jag talade med efteråt kände likadant.

Det blev bättre i andra halvlek och då, när spärrarna släppte och danskarna tröttnade, såg vi ett Elfsborg som kunde ha tryckt ned danskarna i skorna redan från början.

Men:

Om Nordshjälland är i dassig form så är det ju likadant med Elfsborg. 2-4 mot Öster i Borås…intet ont om vare sig öster eller Pablo Pinones-Arce, alls icke…men det är ju vad det är för ett regerande svenskt mästarlag.

***

Att låta Daniel Majstorovic, 36 år, hänga med i en trupp till Halmstad för att sättas på läktaren när laget har rutinerade spelare borta i försvarsleden är inte snällt, för att tala understatement.

Maestro har förvisso satt sig själv i situationen som gör att Andreas Alm helst ser honom utanför laget.

Men om han, den här gången, värderades utefter sina kunskaper som fotbollsspelare och var en del av truppen…har han då blivit så extremt mycket sämre som spelare än när han struntade i att komma på en samling?

Frågan är intressant, om inte annat.

***

Ja, Magnus Eriksson kan bli landslagsaktuell som läget är nu.

Och fortsätter Robin Söder bli bätte och bättre efter alla bekymmer, så är det en given kandidat för ett framtid landslag.

***

Mohameed Bangura har inte fungerat som förväntat i Elfsborg, Tom Söderberg har varit helt under isen och norske mittfältaren Henning Hauger har inte visat vad så många trodde att han skulle visa.

Det är ett skäl till att Elfsborg inte fungerar just nu.

Men det finns såklart många fler, det är inte direkt så att de gamla etablerade spelarna har vänt upp och ned på fotbollssverige i år.

***

Var 2-1 i Gävle vändningen på en tung tid för Helsingborgs IF?

***

Wow, bottenstriden blir minst lika dramatisk i allsvenskan.

***

Jag lider med Ludwig Augustinsson.

***

Emil Forsbergs mål skojar du inte bort.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlade om att stora mästerskap och arenaidrotter förbjuder alla yttringar som inte har med egenintresset att göra – förutom religioner.

Det är inte OK att stå upp för mänskliga rättigheter, men alltod OK att kyssa ett kors och proklamera någon gud någonstans.

Känsligt ämne, men värt att belysa, känner jag.

Du läser krönikan HÄR.

Texten gav reaktioner och något annat var inte att vänta. De allra, allra flesta via Twitter och mejl, var positiva och ni får gärna syna mitt Twitterflöde på @ekwall för att få det bekräftat.

Ett och annat mejl från fanbärare av någon religion kom förstås också och de säger en hel del om att vi lever en värld med människosyn som är…ja, ni får avgöra själva nedan.

“Hej,
Läste din krönika den 24 augusti. Det är anmärkningsvärt och fullständigt respektlöst att påstå att religionen
står för “all världens elände…” Du verkar ju inte tro på något överhuvudtaget. Att Ryssland vill förbjuda
homosexuell propaganda mot  minderåriga tycker jag är helt ok. Men du och den värdelösa höjdhopparen
Emma… agerar som nyttiga idioter för att homosexualitet är något positivt som ska uppmuntras. I och för
sig om homosexualitet vore det normala, som ni verkar tycka, så skulle ni inte funnits och det kanske hade
varit lika bra.
Hälsningar
Stig Nordqvist”
“Ryska parlamentet ville skydda barn från en viss sexuell propaganda, bra eller dåligt? Men Sverige går vi på gator och torg och basunerar ut regnbågsreligonens budskap och mängder av barn utnyttjas sexuellt och mår dåligt. Jag tror ändå att Korsets religion som Abeba Aregawi står för är bättre för dem kommande generationen än promiskuöst och sexualliberalism som du propagerar för. Vidare så är du kristofobisk i ditt uttalande. Det får man vara i Sverige och även i Egypten under det muslimska brödraskapet som bränner kyrkor Mvh Mattias Backman”

“Du har väl räknat in Sovjet och Nordkorea då hoppas jag som inte har något religiöst bakom. Utan ett hat mot religion och förföljde troende av alla förgreningar.

Sen har du väl kollat upp allt gott som religioner gör eller?
Dina uttalanden är okunniga och otoleranta och skriker förakt och hat.
Jag är kristen och tror inte att homosexualitet är rätt, dock hatar jag inte eller förföljer inte homosexuella jag skulle dö för deras rätt att välja även fast jag inte håller med om deras livsval.
Att tro att fri syn på sexualitet är något nytt och att vi troende är bakåtsträvande är historisk okunskap.
Homosexualitet och andra former som inte min tro godkänner har funnits sedan starten. LÄS HISTORIA innan du lägger ut din okunskap inför de som läser din tidning.
Ni (media) pratar mycket om tolerans,  kan ni då kanske visa lite tolerans mot oss som tror att livet kan fungera på ett annat sätt?
Näe självklart inte för ni är ju så smarta och upplysta och allt ni säger är rätt.
Vill avsluta med att citera Zlatan Ibrahimovic med de ord han sa till dig tidigare. “Du luktar illa” för det gör din okunskap och fula attack mot oss troende.
Mvh Matz Wiklander, Uppsala”

Homosexualitet är och förblir synd. Bibeln säger klart att de som praktiserar detta inte kan ärva Guds rike1 Kor. 6:9-10. I Sodom och Gomorra ledde homosexualitet till att Gud dömde och straffade städerna. Läs 1 Mos. 19:1-29. Homosexualitet har varit och kommer alltid att vara synd. Guds ord fördömer homosexualitet och kallar det en styggelse, både i Gamla och Nya Testamentet (Rom. 1:27, 3 Mos. 18:22).

Att Gud dömer homosexualitet betyder inte att han inte har fullkomlig förlåtelse, upprättelse och befrielse för varje homosexuell som vänder sig till honom, begär rening i Jesu blod och avsäger sig sin livsstil. Äktenskapet är till för man och kvinna ett heligt förbund instiftat av Gud själv. Det behövs fler kristna som vågar säga ifrån vad Bibeln Guds ord säger om homosexualitet för vi har ett ansvar både inför Gud och människor att säga sanningen. Ett föredöme är Åke Green som vågar stå upp för äktenskapet mellan man och kvinna.


Jesus säger själv i
Joh. 14:6 Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn som givits åt människor genom vilket vi blir frälsta.Apg. 4:12.

Ulrik Petersson

Skillingaryd

SVAR (till alla): Ja, herregud.

***

Johan Larsson har sina defensuiva brister från och till (vem har inte det?) men måste väl ändå vara allsvenskans bästa (svenska) högerback just nu.

Bör rimligtvis vara aktuell för en svensk landslagstrupp.

***

Då kör vi, varje söndagkväll.

Hela långa höst och vinter, fram till våren.

Hej och hå.

 

 

Publicerad 2013-08-25 kl 22:48
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons