Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatans film missade inte direkt målet målet

Där bockar jag av ytterligare ett mästerskapsrace, galet tidigt måndag morgon tar jag sikte på en flight från Århus till Bromma och snart är det februari, månaden som innebär att du alltid kan ana att det finns en vår någonstans därborta, runt ett hörn.

Och även om Sverige inte längre per automatik tar sig hela vägen EM och VM så är det alltid en fröjd att jobba med handboll: sporten, människorna, de ärliga tagen och stora stjärnor som tveklöst står med bägge fötterna stadigt på golvet.

För varje gång som jag är mitt uppe i handbollen så slår det mig varför det inte alltid kan få vara så även i fotbollen, även om jag vet att yttre tryck från allt och alla – inklusive idioter – är större, så är det så att på landslagsnivå är det svårare att få en intervju med en vänsterback i Ukraina och Costa Rica än att få det direkt efter en match med världsstjärnor som Nikola Karabatic, Thierry Omeyer, Mikkel Hansen eller Domogaj Duvnjak.

ANNONS

***

Det ska bli väldigt spännande att följa fortsättningen för Muamer Tankovic – det är ytterst sällan som en ung spelare får en möjlighet att ta sig hela vägen till A-laget på hög nivå i England, även om Fulham inte direkt är top of the top.

***

Jag har ingen aning om varför Djurgården väljer att spela en träningsmatch mot ett lag med kända stöksupporters, men det spelar ju ingen roll vem nu någon vill skylla på – det är oftast media eller polisen – för de skyldiga är (som alltid) de som ställer till jävelskapet.

Om vi nu ändå ska se till grunden för att det skjuts bengaler på andra, hetsas, bråkas med polis, dras igång upplopp och misshandlas så handlar ju den om att de som är skyldiga till det är de som står för det.

Kan vi inte bara enas om det? Att någon företrädare för goda supporters påpekar vem som ställer till jävelskap och inte letar efter andra som är skyldiga.

Det är ju helt sjukt att man inte kan genomföra ens en träningsmatch men det är ju bara ett tecken på att 08-fotbollen i alldeles för hög grad är kidnappad av de som vill jävlas.

ANNONS

***

Nikola Karabatic, Daniele Narcisse, Luc Abalou: otroliga atleter!

***

På plats i Århus hade jag helt missat haussen kring Zlatans Volvo-reklamfilm, det var först när fotograf Fuxin ville avvakta med en middag för att han först MÅSTE se premiären i TV för denna reklamrulle som jag insåg att den (haussen, alltså) existerade.

Själv tyckte jag att det var en snygg film och den hade förstås en hel del power eftersom det var jus Zlatan och eftersom han hade med sina nära och kära i filmen och dessutom läste texten ur den nationalsång som vi aldrig sett honom sjunga.

Att det sen var ett virrvarr av olika bilder från olika miljöer som inte riktigt gick att sätta fingret på, ja det är väl ganska vanligt i den här typen av reklamfilmer som är varumärkesbyggande.

Det var ju inte direkt så att Swedish House Mafias Volvo-film hade ett “sammanhang” på det viset.

Men det var snyggt och det missade inte direkt målet; att få folk att prata om Volvo.

Snarare tvärtom.

***

…det är ju heller inga problem att stämma träff efter en match med världens bästa ishockeyspelare, för den delen.

ANNONS

I den sporten finns det “lag” på att du ska ställa upp för media och det är bra nog i ett annorlunda PR-dna.

I handbollen finns det ingen sådan lag, där ställer spelarna upp ändå.

***

När John Guidetti säger att man inte får sticka ut i Sverige så håller jag inte riktigt med…och jag tror jag kan tala av egen erfarenhet.

Sverige ser gärna att det finns de som sticker ut, men ser gärna till att trycka dit någon som gör det, när tillfälle ges.

Men jag vet inte om det är annorlunda i andra länder?

När jag träffade Robbie Savage för något år sen så förklarade han hur han ständigt förföljs i England för att han tycker saker och på så vis är kontroversiell.

Många gillar det, andra gör det inte och det händer ju fortfarande att man får mejl från sådana som heter Åke, Agne, Lars-Erik, Jan-Lennart och sådana som vill påpeka hur illa de tycker om Zlatan – men det finns desto fler som oftare gör sin röst hörd för att hylla honom, alltid.

Och när Guidetti nämner att Zlatan är en person som alltid säger vad han tycer och tänker så är det ju också så att det senaste Zlatan sa om Guidetti var att det hade varit för mycket snack och för lite verkstad.

ANNONS

Så här: jag tror och hoppas på John Guidetti, av många skäl. Men han har precis kommit tillbaka från ett oändligt skadeuppehåll och det kommer att ta sin tid att ta sig tillbaka och det kommer dessutom vara slitsamt att jobba sig fram till en plats som etablerad spelare i Premier League.

***

Jag säger inte att världens superstjärnor ska stå med mössan i hand när de ser en mikrofon, men jag kan relatera till allsvenska klubbar som behandlar sina spelare gentemot media som om de vore Real Madrid.

***

Det sorgliga med just detta handbolls-EM är att det kan ha varit det sista för TV4 på mycket länge. Nästa VM är ännu inte sålt, nästa EM har Viasat köpt.

Och Cales Hellgren har dessutom meddelat att han nu gjort sin sista match som bisittare.

Själv vet jag förvisso inte särskilt mycket om min TV-framtid efter 2014, då mitt TV4-avtal snart går ut.

Ingenting blir längre som förut, det är uppenbart.

Men det kommer alltid nya tider, det gör ju det.

Publicerad 2014-01-26 kl 21:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto