POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Väljer Tankovic landslag på känslor eller annat?

Ni som hängt med i den här bloggen de senaste åtta-nio åren vet ju vad jag tycker om möten: sådär.

Möten behövs men tar du ett möte på en timme (der ska ALDRIG vara längre) så kan du vrida ur max 10 minuter vettig information.

Resten är vanligtvis slöseri med tid.

Jag har suttit på så många evighetslånga mööööööööten i TV4-huset genom åren där det pratats, pratats, pratats och pratats för att det ska pratas, där besluten ibland varit noll och inga.

Jag vill ha idé, information, beslut, effektivitet, pang, pang, tjoff, tjoff – därefter vill jag koncentrera mig på annat än att sitta och prata i grupp.

Smått överdrivet, men ni förstår.

För ett ögonblick hade jag en känsla av att möteseffektiviteten blivit bättre i TV4-huset, men jag får kalla kårar när jag vandrar omkring i huset på Tegeluddsvägen på Gärdet i Hufvudstaden och upptäcker att den nya strategin är att alla som haft egna rum ska skickas ut i någon sorts kontorslandskap – och alla rum ska vara kvar och bli MÖTESRUM.

Sportredaktionen har flyttat nyligen, jag tror att det är den 31:a gången sen inflyttningen på 90-talet och vi snart gått varvet runt, och där redaktionen satt tidigare har man tillochmed skärmat av ett utrymme mitt i lokalen med ett draperi som går i en rund ring och inne i draperiet står det tre lustiga fåtöjer och ett bord för där inne ska folk ha MÖÖÖÖÖÖÖTE.

Här ska inte jobbas – här ska det hållas möten. Överallt, möten, möten, möten. Alla måste flyttas ut, trängas ihop för att det ska finnas plats för så många MÖÖÖÖÖÖÖTESrum (eller utrymme) som möjligt.

Det kommer inte att sitta några människor i det där kontorslandskapet överhuvudtaget för att alla ska sitta i små (eller stora) vrån och prata, prata, prata i MÖÖÖÖÖÖTEN.

Det är humor.

***

Ska Muamer Tankovic spela för Sverige eller Bosnien?

Ja, det bestämmer han förstås helt på egen hand.

Om han känner att han har hjärtat i ett bosniskt fotbollslandslag så ska han givetvis välja det, oavsett om han är född, uppvuxen och fått stora delar av sin fotbollsuppfostran i den svenska fotbollsrörelsen.

Om det nu är det som det rör sig om – eller om det är att det finns ett VM som lockar runt ett hörn?

Kanske är det sådant som spelar roll i en marknad som kan betraktas som fotbollsspelarens.

I en sådan värld finns det kanske inte plats för den typen av känslor för ett land eller ett landslag?

Vi har redan fått lära oss att leva med det, inte bara i fallet med spelare som kanske kunde platsa i ett svenskt landslag utan även med spelare varit “sämre” och tagit chansen i andra länder förattt att de haft dublbla pass: Martin Mutumba för Uganda, Mohammed Ali-Khan för Libanon, Lollo Chanko för Syrien, med flera.

Tankovichart valt att få en del av sin “landslagsuppfostran” i svenska U-landslag. Han har spelat totalt 34 P- och J-landskamper för Sverige.

Men det är möjligt att han känner sig mer som bosnier när det spelas VM i sommar?

Personligen kan jag tycka att man borde vara “bunden” till ett landslag så snart man valt att spela J-landskamper för en nation men numera kan du spela träningskamper för A-landslag och ändå byta landslag /sen är det förstås en annan sak om man väljer att byta medborgarskap, men det är en helt annan fråga och process).

Men jag kanske är gammalmodig.

Och får kanske vara nöjd och glad över det faktum att Zlatan Ibrahimovic tidigt väldigt tydligt visade för vilket landslag han ville spela för, trots att även han hade möjlighet att välja annan nation.

***

Att ge sig in i skidvärlden och pika norrmännen lite för att de gjort bort sig i två stafetter har öppnat upp en helt ny hatvärld.

När mitt namn blev rubrikstoff i VG och Dagbladet – två norska kvällsaviser – såm small det till i mejlkorgen med e-post från massor med folk som har dubbelnamn.

Alla är jätte, jätte, jättearga på mig för att jag sagt att det är lite svårt att tycka synd om norrbaggarna.

Nu förstår jag hur kollegor Anrell och Jonas Karlsson haft det, norrmännen är inte kloka och tror att skidåkning är liv och död.

Men så här: lever man i ett land där den fantastiske Petter Northug skapat massor med PR för skidsporten – bland annat genom att pissa på svenskar…då får man ta ett och annat hugg tillbaka.

***

Tungt att Jonas Eriksson får Manchester City-Barcelona i Champions League.

Och ytterligare ett bevis på att den svenske domaren kommer att vara en aspirant att få döma en VM-final i sommar, så länge han inte gör några misstag på vägen fram.

Så stark ställning har han.

***

Charlotte Kalla har ALLA tänkbara förutsättningar att bli svensk idrotts nya SUPERSTAR.

***

Inget snack om att Ola Toivonen var i ett stort behov av att byta miljö.

Det han gör i Rennes just nu gör att han är en man för Erik Hamréns A-landslag under en period där jag tror att han riskerade att halka ur truppen, sett till torkan han upplevde i PSV.

***

Snart möte inför kvällens Fotbollskanalen Europa.

I något rum som jag inte riktigt har koll på.

Eller så sitter jag i det.

Det svåra är inte att hitta ett mötesrum här, det är att hitta ett utrymme som inte är det.

 

 

 

Publicerad 2014-02-16 kl 20:38
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto