Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EXKLUSIVT EKWALL: en annorlunda insikt

Ekwalls blogg

[tv4play id=”2610518″ size=”medium”]

Precis som under de senaste tre åren har jag gjort “Exklusivt Ekwall” inför ishockey-VM.

I år har jag åkt runt i lite mindre hockeyländer och träffat otroligt trevliga och spännande hockeyprofiler som sliter hårt i skymundan och som vi aldrig får ne möjlighet att stifta bekantskap med.

Bland annat åkte jag till den lilla bergsbyn Briancon i Frankrike, jag och Lille-Tobbe snirklade upp på serpentinvägar i ett par timmar.

I en gammal sliten hockeyhall såg jag den första finalen i den franska ligan, inte Ligue Öhhh utan Ligue Magnus, mellan Briancon och Angers.

Det var en upplevelse i sig.

Annons

Här träffade jag också den franske landslagsvetaranen Damien Raux och svensken Jimmy Jensen, svensk division 1-spelare som tog chansen i en anna miljö.

Raux drömmer om att någon gång få en chans att spela någon annanstans, som sin polare Bellemare i Skellefteå. Annars funderar  han på att sadla om till bagare.

Det blev en väldigt intressant insikt i en ishockeyvärld långt bortom de stora arenorna.

Och vi kan säkert le lite förläget åt vad de gör i Briancon (som i år blev franska mästare för första gången) men igår slog Frankrike Kanada i VM-premiären.

 

Publicerad 2014-05-10 16:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto