Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

van Gaal i United kan sluta hur som helst

Ekwalls blogg

På väg ut på en halv-semester.

Inte halvdag, klämdag och sånt trams när du egentligen borde jobba för fullt men väljer att ta ledigt.

Utan en kortare inplanerad semesterresa – under vilken du måste jobba.

Det är inte så mycket att be för, som min mamma brukade säga när det var som det var och det var rätt ofta det var som det var när jag var liten, om inte jag minns helt fel.

Runt om hörnet väntar först två landskamper och sen fem veckors VM runt om i Brasilien (vilket förstås är att se fram emot, men också fem veckors dagligt jobb).

Jag behöver andas.

Så det får bli Marbella ett par dagar, förhoppningsvis i lugn och ro, bra käk, pool och möjligen en eller två padelträningar.

Annons

Men det finns jobb som måste skötas och därför får det bli några timmars skrivande också.

Och en halv-semester är också en semester.

***

Louis van Gaal sägs nu vara rätt man för Manchester United.

Hur vet någon att han är just det?

Förvisso en man som varit med om det mesta och som har all tänkbar rutin, men också en smått galen holländare (med allt vad det innebär) som gärna talar om sina spelare i siffror och som aldrig tränat ett lag i Premier League.

Ja, det kan säkert fungera väldigt bra och bli ett lyft.

Men alla borde också veta att det kan gå käpprätt åt helvete.

***

När vi var många som hyllade Kalmar FF härförleden var det någon som påpekade vilka Kalmar hade mött så här långt, att de inte haft det tuffaste av spelscheman.

Det kanske ligger något i det.

Och Häcken, som hade ett underligt mellan år 2013, är absolut en kandidat som kan slåss om ett SM-guld.

Annons

De har förstås El Kabir (som nu rapporteras vara skadad igen, är han inte det ganska ofta?) men de har också en väldigt bra mix av rutin, spets, klokhet och speed. De har två av allsvenskans allra mest lovande spelare i Simon Gustafsson och Carlos Strandberg.

Jag tycker fortfarande att de ibland fallerar i defensiven och att målvaktsspelet inte alltid är vad som kan önskas. 4-1 på försvarsstarka Kalmar är ett tecken på att Häcken menar allvar.

***

Ska Erik Hamrén som förbundskapten för ett fotbllslandslag liera sig och avlönas av public service-SvT, som i allra högsta grad bevakar (och granskar) landslaget väldigt nära?

Inte  bevakas väldigt ofta, snarare alltid.

Frågan är delikat på sitt sätt.

Personligen tycker jag att alla journalister bör vara sig själv närmast i när det gäller att bevaka personligheter de kommit i närmare kontakt med (vilket är ofrånkomligt att man gör, det skapas alltid någon eller några former av relation mellan journalister och spelare/ledare/agenter med flera, det blir en del av jobbet att ha bra “kontakter”).

Annons

Men om du kontrakterar den som har Sveriges i särklass mest belysta, omdiskuterade och ifrågasatta sportjobb…ja, då är alltid risken väldigt stor att du hamnar i ett läge där bevakningen kan bli sned.

Bara att risken finns är ju inte bra.

Väldigt ofta blir det faktiskt åt “det andra hållet” när man ska försöka vara (onödigt) hårdare mot “sina egna” och det är ju också lite snett, likaväl som det framkommer en misstanke om smicker när man egentligen hyllar rättmätigt.

Det blir en svår balansgång för SvT gentemot Erik Hamrén och det tror jag också att Per Yng och Co har funderat över.

Däremot har ju den kritiken inte så mycket med Erik Hamrén att göra, jag förstår att han tar chansen att tala fotboll i ett sådant stort forum som SvT och jag förstår också att SvT tände på idén.

Annons

***

TV-laget premiärspelade i lilla Ekenässjön utanför Vetlanda och det kom cirka 1700 åskådare till den pittoreska idrottsplatsen. Nytt publikrekord och bra kuriosa är att Billy Lansdowne var med när det förra rekordet sattes, någon gång på 80-talet när Kalmar FF var på besök i Smålandscupen.

Han gjorde tre mål den gång, Billy Boy.

Han hade en mera undanskymd roll i lördags, kan vi nog påstå. Men det blev seger, 5-3, och TV-lagets 24:e raka utan förlust.

***

Nej, det går inte riktigt att glädjas åt att Tyresö är i final i Champions League.

Hela klubbens – eller företrädare för klubben – upplägg tyder enbart på ekonomisk doping och inte doping i form av pengar som gödslats från icke sinande kassakista utan doping i form av pengar som inte ens existerat.

Det blir bara fusk.

Jag tycker lite synd om spelarna för det är inte deras fel att de erbjöds monsterlöner, som i sammanhanget är astronomiska, och det är ingen i hela världen som kan anklaga dom för att ha tackat ja.

Annons

Nu sitter de mitt i ihopfuskat lag och då är det lätt att betrakta deras prestationer som mindre värda, även om de såklart inte är det.

***

Niklas Hult till Nice, som vi alla visste. Det blir en utmaning, minst sagt.

***

Thomas Ravelli är glödhet igen. 20 år efter straffen.

***

Däremot tycker jag ju jäkligt synd om Tommy Salo nu när han ska påminnas i parti och minut i samband med att Sverige ställs mot Vitryssland i hockey-VM:s kvartsfinal.

Men det är som det är och så är det.

Publicerad 2014-05-21 09:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto