Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min nyvunna kompis - som fick ett unikt rött kort

Ekwalls blogg

[tv4play id=”2671297″ size=”medium”]

Kung Rodrigo, alltid nyfönad, alltid perfekt sittande CBF-kavaj och alltid gående längs staketet där alla kameramän och journalister står som i sin egen lilla mixed zone på varje träning.

Ett leende här, handslöag där, ett par ord i en konversation, några garv och så går han liksom hela vägen i nån sorts hov.

När han inte träder fram på sin puplet under presskonferenserna och via agentmikrofon i rockärmen ser till att kommunicera med lakejer ute i lokalen.

Vilken lirare.

Jag kan inte påstå att vi blivit polare på den här tiden (och han poängterade just det lite snyggt när vi sågs idag: “hur länge har vi kät varandra? 20 år? Nej, just det, 20 dagar”), men han är lite my kind of presschef.

Annons

Jag har åtminstone aldrig träffat någon på den positionen i något lag med så pass mycket star quality, om Gunnar Brinck ursäktar.

Därför är det förstås inte särskit överraskande att Rodrigo Paiva (se inslaget vi gjorde med honom, längst upp) blivit unik som den första preschefen i VM:s historia som fått rött kort i en match.

Det är ju fan världsklass på sitt sätt, att en presschef för det röda.

Nästa är väl att de biter folk.

Paiva ska, enligt uppgift, ha klippt till Chiles Pinilla i pausen senast.

“Ingenting hände”, sa Rodrgo till mig när vi sågs som hastigast vid staketet idag. “Det en linjeman såg var inte allting, men det ska vi bevisa”.

Sen glad han upp på sitt eget podium lite senare och sa att Neymar är frisk, att andra är friska och när han direkt fick en fråga om sin egen situation sa han att det gick att läsa om den på CBF:s hemsida samt att det alltid är spelarna som är viktigast.

Annons

För att lämna över ordet till Fernandinho.

Som ingen egentligen ville fråga om särskilt mycket.

***

Rodrigo Paiva är avstängd från kvarten men jag är lite osäker på vad en presschef egentligen stängs av från.

At prata med oss.

“Will you miss me”, frågade han.

“Yes, I will”, svarade jag.

Och jag var uppriktig.

 

 

 

 

Publicerad 2014-07-01 04:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto