Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

OM MFF har en mikrochans, då är det den här

Ekwalls blogg

Det gick att se de mörka molnen komma smygandes från horisonten och ibland behöver du inte vara indian för att se tecknen i skyn.

Jag är förstås bedrövad över att 13 av 100 svenska medborgare på riktigt väljer att gå till en vallokal och aktivt stödja ett gäng tokstollar i akt och mening att de ska vara med och styra och bestämma över vårt land.

Men jag kan inte påstå att jag är särskilt överraskad.

Det gick att se åt vilket håll vinden blåste och en blek tröst är väl att det är fan så mycket stormigare i rätt många andra länder, där stödet för den här typen av rasistinfluerade partier är större än tretton procent.

Det är inte bara ett misslyckande för politiken och politikerna.

Det är framförallt ett gigantiskt misslyckande för mänskligheten.

Annons

***

Jag såg stora delar av det som någon (måste vara en göteborgare) vill kalla “El Västico” och det var en sån mållös match som man förr brukade kalla för “underhållande 0-0-match”, vad nu underhållande ska stå för i sådana här sammanhang.

Det kunde slutat hur som helst.

IFK Göteborg hade avgörande domslut emot sig (däremot tycker jag Sebastian Holméns brytning på Mahlangu är 50/50, det måste vara tillåtet att ta den typen av närkamper och gå vinna dom, Holméns glidtackling var korrekt men hans arm stoppade upp Mahlangu, hur ofta stoppar inte armar upp i närkmaper överallt på planen?) och en Lasse Vibe som fick torgskräck i ett friläge.

Elfsborg hade bollar som dansade på mållinjen runt John Alvbåge, framförallt efter Johan Larssons högerinlägg, landets vassaste.

***

Mot Turin nu.

Annons

Mot Champions League: Juventus mot Malmö FF i morgon när Sverige får vara md och leka i finrummet för första gången på 14 år.

Vad jag kan minnas åkte vi aldrig på CL-matcherna när Helsingborg och AIK var med, då tyckte TV4 att det var en Viasat-angelägenhet. Men det har hänt en hel del sen dess, idag är Champions League fotbollshöjdpunkten för alla i en ny generation – ur en ren och skär nyhetsvärderande synvinkel så hade det varit underligt att inte vara på plats i morgon. Precis som vi alltid åker på Sveriges landskamper. Oavsett vilket TV-bolag som sänder.

Vi hoppas kunna sända en hel del direkt via fotbollskanalen.se, dels från Malmö FF:s presskonferens men också med andra intressana gäster.

***

Den där situationen Holmén vs Mahlangu är ju annars en sådan som alla tränare tycker är rätt eller fel beroende på vilket lag de tillhör.

Annons

***

Min söndagskrönika i getingen handlade kort och gott, om Erkan Zengin.

***

För övrigt var det direkt osmakligt att höra vpk-Lars Ohly i valvakans TV-intervjuer.

Det enda han kände var viktigt efter valresultaten vi såg igår, det var att skadeglatt jubla över att Reinfeldt skulle få packa sina lådor.

Jag vet inte riktigt vad vänsterpartiet vunnit i detta valet, egentligen är det väl ingenting, och det borde finnas anledning att oroa sig över det som kommer smygande än att glädja sig åt andras elände?

Men Ohly kanske var packad?

Eller så var han som VISSA rätt enkelspåriga fotbollssupportrar kan vara, de som hellre gläds åt lag som förlorar än de som vinner?

Oklart om det är den typen av politik som ska föra det här landet vidare.

***

Malmö FF och deras anhängare ska förstås vara väldigt medvetna om att this is fucking Champions League.

Annons

Tycker MFF att det varit jobbigt i bortamöten med Salzburg och Sparta Prag så är det här två, tre nivåer värre.

Om Juventus vill och måste så blir det 5-0 i morgon.Sett till alla tänkbara förutsättningar så är det ett “normalt” resultat.

Å ena sidan.

Å den andra så behöver det rutinerade CL-laget Juventus inte göra mycket mer än exakt vad som krävs, för dom är tre poäng nog.

Jag tror inte att Juve kommer offra allt som finns för att manövrera ut ett skandinaviskt lag på hemmaplan för de vet att de inte behöver göra det.

Där, om någonstans, finns en liten, liten, liten chans för Malmö FF att hämta hem någonting i Turin. Den är sannerligen inte stor, den är snarare mikroskopisk men den finns.

Vi ska inte glömma att Malmö FF är ett väldigt starkt hemmalag i europaspelet och det har de visat vid ett flertal gånger, på bortaplan har de däremot känts väldigt vilsna i den här typen av matcher.

Annons

Men nu är vi i ett gruppspel och det blir ett annorlunda läge, Juve behöver inte döda ett dubbelmöte på hemmaplan (tre poäng är viktigare än 7-0) och Malmö FF har ingenting att förlora överhuvudtaget.

***

Abiola Dauda gjorde tre mål för Vitesse i senaste ligaomgången och om han fortsätter att visa form, fortsätter att ösa in mål – då kan han absolut vara en man för Erik Hamréns landslag om känslan är att det behövs strikers.

Dauda är nämligen svensk medborgare sen ett tag tillbaka. Det finns åtminstone all anledning att följa Daudas fortsatta utveckling i Holland, som om vilken annan svensk spelare.

Jag vet inte vad SD-tomtarna tycker om det men de är väl också de där 13 procenten som sitter inskränkta och hatar i Sjöbo, Skurup, Dals-Ed eller Hörby och tycker att Zlatan Ibrahimovic inte borde spela i landslaget.

Annons

***

Vi körde Fotbollskanalen Europa från Friends igår (alla studios upptagna av valsändningar) och det kunde bli en klassisk sändning.

Högt ovan oss satt en duva eller två och på hela jävla Friends siktade den in sig på oss och lyckades prickskita vårt bord två gånger, ena gången farligt nära mig och Hussfelt.

Se dramatiken (och en hel del härliga fotbollsbilder…) HÄR.

***

Det är jag och Tarlando igen.

Vi saknar Felipe Ferreira dos Santos,

Istället är det jag som rattar den svåra juggemerca som hyrbilsbolaget gav oss, inte riktigt samma sak som Felipao i en Fiat Duplo.

***

Isaac Kiese-Thelin måste, för övrigt, vara det bästa köpet ett svenskt lag gjort den här säsongen?

Fortsätter han så som han börjat i såväl MFF och U21-landslaget så blir han definitivt aktuell för större sammanhang.

***

Houssein Nightingale (AIK) är uttagen i P15-landslaget, på tal om fantastiska namn: Houssein Nightingale!

Annons

I samma P15-landslag finns, för övrigt, hockey-Bosse Svanbergs och Sekreterarens son, Mattias (Malmö FF).

Bosse var för övrigt u-landslagsman i fotboll en gång i tiden och en teknisk mittfältsmotor i tvåtakt. Hoppas Mattias fått lite speed av Sekreteraren, friidrottstalang när det begav sig.

***

Inte ens allt tänkbart skattetryck i hela världen kommer att hjälpa mot den otäcka rörelse som kommer smygandes i mörkret med vilsna drömmar, hat och raka handflator upp mot skyn.

Det kommer krävas mer än så över ganska många och snåriga gränser.

I slutändan vinner mänskligheten, så har det alltid slutat.

Vi får aldrig glömma det.

 

Publicerad 2014-09-15 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto