Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det kunde ha gått. Bara en sån sak

Det var en Malmödag i november som började i fuktigt dis och sidledsregn och jag hade glömt hur en malmöitisk novemberdag i grådask kunde måla så brett och kraftfullt i ångest.

Men det lättade upp bakom den Kockumskran som inte längre finns kvar och det var ljumma vindar som sköt fram alla som tog cykelen förbi Tirangelen längs med Pildammarna och hela vägen fram till det som Uefa kan döpa om bäst fan dom vill, men som för alla är Stadion och ingenting annat än Stadion.

Och det blev en kväll som lyste upp en hel stad, som strålade så som det aldrig brukar stråla i Malmö i november.

***

Det var Atletico Madrid som stod för motståndet.

Det är så lätt att glömma det.

Och efteråt står ändå spelare, fans och ledare och säger att det var för jävligt att Malmö FF inte vann. Mot Atletico Madrid.

Det kunde verkligen ha blivit så. Bara en sån sak: det kunde ha gått,

Hade du ens tänkt tanken för några månader sen, att ett allsvenskt klubblag skulle kunna skaka en Champions League-finalist, så hade det kommit folk i vita rockar och bett dig följa med.

***

Tänk att Uefa kontrollerar allting så in i minsta detalj att de tillochmed bytte ut kafemuggarna i mediarummet för att det stod Gevalia på de som existerade.

Men en så pass viktig detalj som att domarna inte ska ha samma färg på tröjor (och byxor) som något av lagen på plan…nej, det tänkte ingen på.

Jag vet ju hur de kontrollerar målvakternas tröor, byxor och strumpor in i minsta liten färgskala några dagar före match men här sprang alltså domare Clattenburg och hans kollegor ut i senapsgula tröjor och svarta byxor för att döma ett lag som spelade i senapsgula tröjor och svarta byxor.

Nu lyckades man byta tröja på Clattenburg i paus men det var nog en tröja man rotat fram i all hast, för alla andra domare körde på i samma gula mundering.

***

Adu var verkligen helt fantastisk på Malmös mittfält, så bolltrygg och så klok i ett spel mot motståndare som vanligtvis befinner sig på en helt annan planet.

***

En volley som rammar en försvarsspelare på mållinjen, en vänsterkanon i stolpen och en eller två situationer som sannolikt är straff.

Något borde ha resulterat i minst ett mål och det är också därför som det gick som det gick.

1-1 i början på andra halvlek hade  fått Atletico i gungning, det är jag övertygad om.

***

Åge Hareide fortsätter att briljera. På alla sätt.

Han drog alltså iväg en tweet till Martin Åslund en kvart före matchen för att han var oense med Martin om något som Martin sa i vår upptaktssändning på fotbollskanalen.se.

Sen är det ju smickrande och lite coolt att Hareide ser våra sändningar inne i omklädningsrummet för att han tycker att det ibland dyker upp detaljer och information som han har nytta av.

Då har man sinne för hur man kan använda media på rätt sätt och för att minimera risken att missa något i förberedelserna inför en viktig match.

***

Var det bara jag som tyckte att Robin Olsens spel med fötterna blev bättre när han tvingades lägga fram passningar med några enkla bredsidor istället för att dunka iväg högt och långt?

***

Anton Tinnerholm var också strålande, orädd och framfusig…även om jag tyckte att han var slarvig i passnings- och inläggsspelet.

Dock är det ju uppenbart att Malmös scouting varit strålande även i det här fallet,

Vem hade trott på den här utvecklingen i våras?

***

Atletico Madrids 1-0 var fantastiskt, ett mästerverk i full fart.

***

Där försvann Erik Johanssons landslagschans, det lät på honom själv som om skadan var illa.

Då återstår väl bara Filip Helander och Pontus Jansson, möjligen även Per Nilsson, av de mittbackar som spelar europaspel i vecan.

Eller handlar det om att någon kanske gör bort sig? Och då blir Rasmus Bengtsson eller Jonas Olsson aktuell?

Jag hänger inte riktigt med i den avvaktande uttagningen, helt ärligt.

***

Det är en stor och stark arenaupplevelse att se Malmö FF i Champion League-spelet.

Alla som få förmånen att komma över en biljett gör sin röst hörd, klappar sina händer varma, hoppar jämfota över betongplatån och låter sin himmelsblå halsduk synas över huvudet.

Alla är en del av upplevelsen, alla är fans, alla är där för fotbollens skull (och ingenting annat).

Det blir till fotbollskvällar som förgyller och skimrar.

Du tänkte inte ens på att det var novembr, du märkte inte ens att det hade börjat regna igen, strax för avspark.

 

 

 

Publicerad 2014-11-05 kl 01:48
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons