Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jo, Barrow är bra nog för att var aktuell för A-landslaget

Ekwalls blogg

Jag borde kunna mitt januari; den satans dysterheten, ett november upphöjt till två.

Men det är väl som att du helst förtränger allt sådant du inte gärna vill ha att göra med igen. Trots att du vet att du kommer att ha och göra med januari alldeles oavsett vilket.

Så därför sitter jag här i mörkret, blötan, kylan, slasket, dysterheten, ångesten och väntar på att handbolls-VM snart ska börja, sen väntar februari runt hörnet och sen går det undan.

Och nästa år måste det bli en strand, en sol, en ledighet under hela förbannade julen och en bit in i januari.

Det känns lite som om jag har skrivit just exakt de raderna under varenda januari de senaste tio åren, i den här bloggen.

***

“Moooodou Barrow?”, ungefär så frågande var Erik Hamrén när jag undrade om han hade koll på namnet i november.

Annons

Ni ser den intervjun här:

Han hämtade sig snabbt, det ska sägas, och förklarade att han visste vem den nye Premier League-spelaren var.

Innan inslaget gick ut så kontaktade jag även Håkan Ericsson över telefon och Håkan påpekade då att Barrow fanns med på den lista han hade haft inför U21-landslagets matcher under hösten.

Jag tror nog att det fanns koll.

Erik Hamrén säger att det aldrig varit aktuellt med Modou Barrow i A-landslaget och att det främst är U21 som gäller, Barrow kan faktiskt spela EM-slutspel för Sverige i sommar.

Det kan vi förstås tycka lite som vi vill om. Vilket jag också gör.

För om en spelare av Barrows kaliber NÄSTAN tar en plats, han hoppar in väldigt ofta, i ett ganska bra Premier League-lag som Swansea så är han väldigt aktuell för en A-landslagstrupp som ser ut som Sveriges trupper sett ut under 2014.

Annons

Det är åtminstone inte helt kokobello att känna att Swansea-spelaren måste testas.

Jag tycker han har egenskaper i extrem snabbhet som ingen annan svensk spelare på den nivån är i närheten av och jag tycker absolut att det är 1) värt att testa 2) är en egenskap som det här rätt mediokra landslaget kan behöva.

Det är att komma billigt undan att hävda att Barrow inte är aktuell, för det är klart att han borde vara det. Jag tror inte att Modou Barrow vänder upp och ned på landslaget men han är bra nog för att konkurrera om en plats, han är bra nog för att vara aktuell, bra nog för att testas. Om du frågar mig.

Sen är det som det alltid är med den här typen av “rykten”.

Att någon representant för Gambias Fotbollförbund har sagt att allt är klart behöver inte betyda mycket mer än att någon representant för Gambias Fotbollförbund vill skaffa sig eller sitt förbund lite credd.

Annons

Modou Barrow och hans agent förnekar nu att han gjort ett val och kanske är det så att det gambianska förbundet nu skjutit sig själva i foten genom att väcka den björn som sovit gott över vintern?

Till slut, vilket inte är oviktigt i sammanhanget, så är det också så att Modou Barrow har en kontroversiell bakgrund, då han dömts och avtjänat ett straff på 180 timmars samhällstjänst för misshandel av flickvän.

Personligen är jag fortfarande av den åsikten att alla människor ska få en möjlighet till en andra chans och så tycker jag även här.

Men Erik Hamrén vet förstås hur vindarna blåser i sådana här Gerndt- och/eller Albornoz-fall och det är möjligt att han medvetet valt att ligga lite lågt med Barrows namn av just den anledningen?

Och det är lika möjligt att Barrow, precis som fallet var med Albornoz, väljer en annan nation eftersom han också inser att hans förflutna ständigt kommer att komma upp till ytan i Sverige.

Annons

***

Jag lider förstås med Rasmus Elm.

Nu vet jag inte exakt vad han lider av problem men jag vet (jag har ulcerös kolit väldigt nära mig i familjen) vilket helvete mag- och tarmsjukdomar kan åsamka. Hur de kan bryta ned kroppen bit för bit.

Men det finns hopp om att komma tillbaka. IFK Göteborgs Emil Salomonsson har gjort det och förre NHL-stjärnan Fredrik Olausson spelade en hel karriär med ulcerös kolit (om än, inte utan komplikationer).

Nu vet jag inte om det är just exakt ulcerös kolit som Rasmus lider av, men han har haft magproblem i många år, vilket han berättade öppet om när jag träffade honom inför U21-landslagets EM-slutspel i Sverige 2009.

Klicka här och du har en länk till samtliga inslag i serien “Det nya landslaget”, lite kul att se dessa idag med lite facit i hand: Mattias Bjärsmyr, Ola Toivonen, Marcus Berg, Pontus Wernbloom och alltså Elm.

Annons

***

Magnus Eriksson, Simon Thern, Emil Forsberg och Markus Halsti – det är ett helt väldigt bra (med allsvenska mått mätt) mittfält det.

Inget hundra klart med Halsti ännu, men det lär så bli.

Och jag har svårt att tänka mig att Robin Olsen är kvar när säsongen drar igång, samtidigt som väldigt många gärna (förstås) drar i Isaac Kiese-Thelin.

Cashen ramlar in efter en så framgångsrik säsong som Malmö FF har haft men nu måste klubben omvandla pengarna till en “ny trupp” och då handlar det inte alltid bara om fingertoppskänsla och skicklighet, det handlar om en hel del tur också.

Det är dock inget unikt för Malmö FF, även om de ser ut att tappa väldigt starka och tongivande namn vilket är naturens gång, det gäller de allra flesta allsvenska lag. Se IFK Göteborg, se AIK, se rätt många andra.

Annons

Det viktigaste är ibland inte att bygga på något du redan har, utan att bygga någonting helt nytt.

***

Det är en sjuk, sjuk jävla värd vi lever i ibland.

Om du hade missat det.

***

Jag gillar ju futsal och det är kul att Sverige tar mark här.

Seger med 4-0 i första mötet med bättre rankade Turkiet.

Dessutom med tre fd Olympicspelare i truppen, målvakten Robin Armandt, Kristian Legiec och Patrik Burda.

***

Men nu kommer handbollen med sitt VM och inte bara det, nu när det är Kanal 5 som sänder så behöver jag inte vara på plats från början, så då hinner jag en sväng januariturné.

Så först tio dagar i Abu Dhabi med fotbollen och sen drygt tio dagar i Qatar med handbolls-VM.

Förvisso jobb, jobb, jobb men ändå, i ljuset, i värmen.

Det är exakt så man vill att alla januari ska avslutas.

Publicerad 2015-01-08 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto