Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk om Janne får ordning på berg-och-dalbanan

Ekwalls blogg

Jag har köpt en rullebör.

Det ska ärligt sägas att jag aldrig riktigt skulle skriva just den meningen, men nu är jag där och antingen så får jag leva med att jag är slut som artist eller inte.

Det kom säg så långt i trädgårdsarbetet med jord, grenar, blad och annat fanskap att det inte längre fanns någon annan utväg än att åka till det Bahaus där jag redan lagt en förmögenhet för att införskaffa en rullebör.

Jag gick till slut på en svår.

Valde bort den traditionella gröna med trähandtag som fanns att köpa med däck som aldrig behöver pumps och med däck som har luft i sig (och alltså då kanske behöver pumpas, om jag förstod allting rätt).

Annons

Istället blev det en mera spejsad variant i gå hårdplats med två hjul, som enkelt går att ställa på högant och med en liten anordning längst fram där man kan lägga grejer.

Fan, vad det är för grejer man lägger på en rullebör (jag fattar ju att man lägger någonting i den), men det kanske är en iPad så att du kan se fotboll samtidigt som du jobbar.

Nu har jag i alla fall blivit med rullebör och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Det är åtminstone inte en “skottkärra”, så illa är det inte ännu.

***

Allsvenskan rullar på och vardagen smyger sig närmare.

Efter den inledande euforin på olika håll swischar det nu förbi enstaka matcher som du knappt märker av.

Inte minst i Helsingborg.

Jag vet inte riktigt vad helsingborgaren har att njuta av vad sidan av sitt allsvenska fotbollslag men det kanske är så att de helst stannar hemma.

Annons

HIF lider av ett riktigt jobbigt publiktapp och det är trend som varat länge nu.

Du kan säkert tycka vad du vill om själva laget, men så illa är det såklart inte och känslan är väl att hela stan är HIF-are i hjärtat – ändå är det runt 5-6.000 på en del matcher och då är vi snart nere och nosar på publiksiffror starka allsvenska lag hade på 80-talet.

Kanske är det Olympia, som delvis varit en byggarbetsplats, kanske är det en avsaknad av tillräckligt starka profiler i ett lag i en stad som blivit lite bortskämd genom åren.

Eller så är alla på Zgander och handlar kläder.

Oavsett vilket jobbar Helsingborgs IF en uppförsbacke och det är lite trist att se en så stark svensk fotbollsklubb  med så svaga publiksiffror i en tid då känslan är att rätt många andra lag bara ökar.

***

Örebro SK:s ras verkar inte ha något slut.

Annons

Hur länge kan, vill och orkar ÖSK vänta på att det ska vända?

***

Det går inte att låta bli att beundra Falkenbergs FF som vi väl alla trodde gick mot en säkert nedflyttning i år.

Men på hemmaplan kan de såra vem-som-helst och derbysegern mot Halmstads BK var förstås en väldigt tung triumf, dels sett till att det är en konkurrent i de nedre regionerna och dels mentalt.

Jag är inte helt säker på att FFF blir Hallands näst bästa lag i allsvenskan 2015.

***

På väg mot Bordeaux denna månad.

Jag har stämt träff med Isaac Kiese Thelin såklart och med mig har jag min gamle vapendragare från den tid då vi reste på allting mellan himmel och jord, Fotograf Lille-Tobbe.

Nu är han inte så jävla liten längre, han har fyllt 41…men en gång Lille-Tobbe, alltid Lille-Tobbe.

Vi gjorde vår första reportageresa till Österrike 1994, vi träffade Robert Burakovsky i Klagenfurt och var i en liten alpby med uterink där Fredrik Olausson lirade under NHL-lockouten.

Annons

Fredrik sjöng bland annat “jag skulle köpa mig en tyrolerhatt…” i inslaget.

Det var lite andra tider då, men det var ju rätt rolgt också.

Jag kommer inte be Isaac Kiese Thelin sjunga något den här gången, men jag tror det kan bli ett intressant snack till ett program som kommer när vi börjat närma oss EM-slutspelet för U21.

***

AIK har inte så pass topped trupp att de enkelt vinner matcher, ens på hemmaplan, i allsvenskan när Nabil Bahoui och Ofori saknas.

Henok Goitom visar oftar prov på ren och skär genialitet i straffområdet, jag tycker att han känns bättre nu än när han kom tillbaka till Sverige, men AIK är ett lag som kantrar över alldeles för ofta – det saknas lite här och där, det blir för ojämnt och sårbart.

Däremot klart imponerad av IFK Norrköping. Självklart med Kujovic som härförare på bortaplan, men även Alexander Fransson och Totte Nyman såg extremt starka ut.

Annons

Får Janne Andersson ordning på på berg-och-dalbanan så kan Peking absolut vara ett hot mot de fyra guldkandidaterna (AIK, Elfsborg, Malmö, Blåvitt).

***

Dagens l’Equipe tapetserar med fotboll. fotboll, fotboll, en hel del rugby, cykel, tennis, handboll, friidrott och så en liten, liten ruta inför Frankrike-Sverige i hockey-VM.

Till och med en text om squash fick större utrymme.

Olika är olika, vi har imte så mycket rugby i svenska tidningar. Eller squash.

***

Landade nyss på Le Boutique Hotel i Bordeaux.

Kiese Thelin tipsade.

Och han kan sina hotell, det ska sägas: rummet är i världsklass, svår miljö med sanslöst bra service vid ankomst.

Inte direkt i klass med det “boutiquehotell” som Långe Lundh en gång bokade i Johannesburg.

***

Jag har köpt syrener också. Som jag själv planterat

Annons

Alltså, vart är världen på väg?

Publicerad 2015-05-11 20:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto