Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är Malmös stora chans i den här gruppen

Ekwalls blogg

Paris, igen.

Under perioder hamnar du rätt mycket i samma stad.

Det kan vara Istanbul något år, Wien ett annat (framförallt Wien) eller London, Milan, München, Barcelona, Aten, Amsterdam, kanske tillochmed Chisinau.

Det handlar om vilka länder Sverige får i kvallottningar, det kan röra sig om tillfälligheter, ganska mycket om TV-rättigheter eller i vilken stad som Zlatan Ibrahimovic “tillhör”.

Därför en hel del Paris på senare tid.

Det kunde vara sämre och det handlar inte bara om att du hittar lätt till mediaingångar, förbi avspärrningar och vet var du gärna vill bo.

Jag gillar Paris, det är bara det sanslöst överskattade franska köket som jag inte gillar även om jag gärna (som idag) sitter länge på l’Avenue, intar en svår lunch och tittar på ett klientel som inte går av för några hackor. Om man säger så.

Annons

Det finns något behagligt i hur parisarna strosar omkring bekymmersfritt i septembersolen, hur de snabbt slänger i sig en kaffe på nåt hak runt hörnet, köper tidningar och tar ett snack i kiosken, hur de svänger förbi Jardin du Luxemburg  eller hur de för sig i kläder som kunde vara superstajlat på vilken Biblioteksgata som helst men som är något de slängde på sig i all hast på morgonen.

***

Malmö FF i Champions League igen och jag minns hur det var för ett år sen då vi åkte till Turin och inte hade en aning om vi bar in ett lamm till slakt eller inte,

Då var det till Tevez som på egen hand kunde runda Malmö FF och avgöra en rätt sömnig match, där Juve inte riktigt gick i 200 km/h och där nykomlingarna från Malmö var för änflsiga, för rädda, för oroliga.

Den här gången är det lite samma känsla.

Annons

Paris SG kommer med sitt superlag och Malmö FF är förvisso med för andra gången, men har ett helt nytt lag.

Normalt gör PSG 4-0 på detta Malmö. Men ibland spelar de 2-2 mot Bordeaux i ligan.

Det är en viktig match för fransoserna, som vill börja Champions League på bästa sätt, och känslan är att de inte kommer ge vika för någonting.

Möjligen underskatta. Och möjligen inte rubba Carvalho på en hörna.

Men vanligtvis inte mer än så.

Vi får heller inte glömma att det är på hemmaplan som Malmö FF är – förhållandevis – extremt starka i europaspelet.

Borta, inte riktigt så. Tvärtom.

Malmö har förlorat alla bortamatcher av vikt (jag räknar inte lituaer och letter) de senaste två åren i Champions League- kval och gruppspel.

Det finns ingenting som tyder på att de nosar på en poäng här i Paris, det vore en sanslös sensation.

Annons

***

Malmös stor chans i den här gruppen är att de två stora, PSG och Real, går rent mot Shaktar Donetsk.

För Malmö är inte helt chanslöst mot Ukraina-laget, de känns inte lika starka längre och slog ut Rapid Wien med stora bekymmer i kvalet.

I Malmö kan Rosenberg och Co absolut störa Shaktar, det är jag övertygad om och då kan en tredjeplats och Europa League-spel efter jul vara inom räckhåll.

Det handlar nog snarare om vad Shaktar gör mot Real och PSG. Förra året snodde Olympiakos överraskande poäng mot Juve och Atletico och det gjorde att MFF:s chanser till tredjeplatsen försvann…det visade sig annars att styrkeförhållandena mellan svenska och grekiska mästarna inte var särskilt stora.

 

Publicerad 2015-09-15 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto